Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malá o měla taky a byl to cucflek. Jak jsem jí chovala na rameni, cucala si ručičku a udělala si cucflek.
Zkoušela jsi zavinování ručiček, místo držení? ale taky bych řekla, že si to malá vycucla
a co píše @JayLee je blbost, chybu neděláš ty…
Nikam bych nejela. Místo držení ručiček bych zkusila zavinout buď do zavinovačky nebo třeba pleny.
@JayLee některé děti se to nenaučí. Naše mladší by si plíce vyřvalo a to jsme to zkoušeli od narození. A udělala jsem chybu, že jsem si ho do postele nevzala hned. Teprve v 16 měsících syna mi došlo, že chce být u nás a místo toho, aby se budil 5× za noc, spí celou noc. Maximálně se probudí, přitulí a spí dál. Kdybych to udělala hned, mohla jsem si ušetřit 1,5 roku problémů.
Starší syn tu potřebu nemá a nikdy neměl.
Nikam bych nejela, je to zbytečné. Pokud si cucá ručičky fakt s vervou a vypadá to jak cucflek, tak si to mohla opravdu mohla udělat sama. Sací reflex je silný.
A i kdyby to tak nebylo a byla to úplně obyčejná modřina, tak to není důvod k nějakému řešení.
@JayLee Jo, to jsou takové ty zažité „chytré řeči“. Starší dítko od mimina v postýlce, usínalo samo. Do postele jsem si ho taky nebrala, aby si náhodou nezvyklo. Ve 2 letech jsme ho měli zpátky v ložnici a uspávala jsem. Možná proto, že se mu jako miminu nedostalo tolik fyzického kontaktu, který by potřeboval. Kdo ví. Mladší dítko od narození u mě v posteli, v 9 měsících jsem přestala kojit a šupajdil do postýlky. Nebyl jediný problém. Se spaním ani usínáním. Dětí jsme se z ložnice nezbavovali, ony si totiž do toho pokojíčku odešli později úplně sami a naprosto v pohodě.
Moc vám všem děkuji…jsem asi stresmen a o malého se moc bojím. Celé těhu bylo šílené, tak možná proto.No bolí ho bříško a když ho mám u sebe v posteli(na takovém lehátku, které se dá právě dát do postele, aby maminka miminko nezalehla)tak se to celkem dá, můžu ho konejšit a zároveň se trošku vyspím. No on si malej občas ručičky saje, ale nikdy ne tak moc (nebo jsem si toho alespoň nevšimla).Tak snad to opravdu bude z toho
Jinak co se týče toho zavinování, vždycky mi nějakým záhadný způsobem ty ručičky dostane ven…nevím jestli ho zavinuju špatně? Ale jak sebou mele a kroutí se, když ho bolí bříško, za chvíli má ručičky venku:( @Fima @Billi @Gosi @Tamtama @Isabou @JayLee jinak moooc děkuju
![]()
@JayLee píše:
noono chyba je ze ho vůbec uspavas a ze lezis vedle nej ve vasi posteli;) nasav rezim - ritual, umejt, najist, ponynat, dat spat, zapnout usinacka, dat pusu a odejit a nauci se usínat samo a nezaděláš si problém ze se pak prcka do 5ti let nezbavíš z vasi loznice a budes ho porad uspávat když pominu irziko zalehnuti nebo zadneho soukromi
Ne nejela bych nikam a nechala to byt
Ale to nebylo myšleno vážně, že ne?
A jak zavinuješ? podle Karpa třeba? nebo mi v porodnici ukazovaly zavinout do trojúhelníku plenky jen ručičky a nožičky má volné, právě na kopání když bolí bříško…
@Tamtama píše:
@hanka.br. jsou lidi, kterým dítě v posteli vadí
To jim nikdo nebere, ale ať si nechají svá moudra o tom, že někdo dělá chybu, když o cítí jinak - a řekla bych i lépe.
@hanka.br. jasný, ale já si třeba za bezdětna myslela, že kdo si bere dítě do postele, moc ho rozmazluje. Starší syn se mnou spal do 3,5 let a ještě teď se v noci stěhuje. ![]()
@Anonymní píše:
Maminy mám doma pomalu 5-ti týdenní miminko. A dnes jsem si všimla na vnitřní straně ručičky, že má takovou červenofialovou modřinu(vypadá to jako cucflek)…včera ji ještě neměl. Jinak nikde na tělíčku nic podobného nemá. Trochu mě to vyděsilo a rozhodilo.Je možné, že jsem mu modřinku způsobila já večer(když ho uspávám ležím vedle něho a držím mu ručičky, aby snimi nemlel, je možné, že jsem ho nějak hodně zmáčkla? Nejsem si toho ale vědoma. Nebo, že by to bylo z toho, jak si občas cucá pacinky.Co myslíte, může to být z toho. Mám sním jet radši na pohotovost ukázat to pro jistotu a nebo by jste to nechali být. Moc děkuji
miluju lidi, co si dělají z dětí panenky a plyšáky na mazlení ![]()
Maminy mám doma pomalu 5-ti týdenní miminko. A dnes jsem si všimla na vnitřní straně ručičky, že má takovou červenofialovou modřinu(vypadá to jako cucflek)…včera ji ještě neměl. Jinak nikde na tělíčku nic podobného nemá. Trochu mě to vyděsilo a rozhodilo.Je možné, že jsem mu modřinku způsobila já večer(když ho uspávám ležím vedle něho a držím mu ručičky, aby snimi nemlel, je možné, že jsem ho nějak hodně zmáčkla? Nejsem si toho ale vědoma. Nebo, že by to bylo z toho, jak si občas cucá pacinky.Co myslíte, může to být z toho. Mám sním jet radši na pohotovost ukázat to pro jistotu a nebo by jste to nechali být. Moc děkuji