Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám 3 měsíční holčičku a máme problém vyrazit ke komukoliv na návštěvu. Začíná to autosedačkou, ve které nechce být, řve a nespí. V cizím prostředí nemuže usnout, řve únavou a hlady. Ale nejhorší je, že odmítá kojení (je plně kojená). Prostě se nedokáže napapat v cizím prostředí. Dnes mi jedla až po 6 hodinách, když jsme se vrátili domu, a to ještě až když jsem to zkusila napodruhé ji přiložit. Střídala jsem všechny polohy, zkoušela nakojit v autě, v jiné místnosti, prostě cokoliv. A nic. Řev a spánek na 20 minut a zase nanovo.
Měli jste někdo podobný problém, zkušenost? Máme jezdit častěji na návštěvy aby si zvykla? Nebo naopak, omezit a počkat až bude větší? Jednou týdně tráví dvě hodinky s babičkou a dědou a zvládá. Občas i hlídá moje máma (doktor, kadeřník,..). Takže vyloženě jenom se mnou taky není. ![]()
A musíte na ty návštěvy chodit? Když je to doma lepší, tak ať návštěva přijde k vám.
No rozhodně počkat, až bude větší a tyhle změny jí nebudou vadit.
U nás to trvalo minimálně do 1 roku… Raději sme nikam nejezdili… Začal komunikovat až tak v 15. měsících… Asi trochu strohé, ale tak to bohužel bylo… A když u nás byl někdo tak taky řval
… Takže vydržet a zbytečně to neřešit… Držím palce aby to brzo pominulo
![]()
Zatim pockej, ale moje pro zmenu rvala pri kazde navsteve (i u nas doma) mezi prvnim a druhym rokem
takze tezko rict, kdy je to fakt lepsi…
Omezit a postupně zvykat na změny, například aby pár dní autosedačku viděla vevnitř, pak v ní vevnitř pár minut trávila. vevnitř myslím doma atd.
A jak kojíš na návštěvě? Napadá mě, že doma máte svůj klid, známe prostředí, vůni. Moje příbuzná kojila přede všemi a povídala si s námi. (protože kojila prakticky neustále) Pokud bys to tak měla taky, zvážila bych kojení o samotě, třeba v přítmí.
Omezit a zkouset pomalu zase za par tydnu/mesicu. Na to kojeni si vzdy najit klidne tiche misto, hlavne ty musis byt taky v klidu, i kdyz ted uz vis, co muze nastat. Prikryt ji treba u toho nejakou oblibenou dekou z domova a proste ji vytvorit prostredi, ve kterem ji bude dobre.Ale urcite to nelamte pres koleno!
Ja mam opacnu problem-obe me deti jsou od mimin hrozne socialni-doma zlobi, mezi lidmi jsou jako andilci ![]()
@Hermio Vynechala bych dlouhe návštěvy, pokud to není nezbytné nutné.
Malá byla taky konzerva, ale ne tolik. Problém byla autosedacka a spaní (v kocare na prochazce ti neusne?). Jedla dobře.
? tak tohle teda neznám. Mohla jsem kojit kdekoli. Apropos moje 3 měsíční vnučka je tak sociálně vybavená, až teda sama zírám. Dnes začala „komunikovat“ i s osobou jí úplně neznámou. Krmení i spánek je jí jedno kde, hlavně netahat jak kočku a nechat jí její režim.
Nejezdila bych(i když by mě to teda štvalo, jsme cestovatelé
). náš nejmenší zase od 7 cca do 12-13m nesnášel autosedačku, řval tam jak tur, ani posměrná okolo 10-11m nepomohla…tak jsme na pár měsíců přesedlali na vlak, a bylo to taky fajn, docela rychle jsem si zvykla. teď už v autě usne, když je unavenej, a za bděla toleruje kratší cesty tak do půl hodiny, takže už zase občas jezdíme.
Tak náš 2 letý řve na každé návštěvě!! U doktora, v obchodě, v ZOO, prostě všude! Teďka má jít k zápisu..takže bude na sto pro řvat i tam..
@LLenule111 jk zápisu do školky dítě jít nemusí
Taky jsem byla v loni sama, neb malý měl ještě plenky a tak
je sicve dubnový, ale nar. se měl až v červenci, tož i ve 2 letech byl ten rozdíl myslím znát, hlavně je maličkej
takže jsem ho s sebou raději ani nebrala ![]()
@Hermio tak nakrmit doma, v klidu a z návštěvy se vrátit prostě dřív. zajít na návštěvu jen na hodinku, max 2, aby jste byly do dalšího kojení s malou doma. ![]()