Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V 5týdnech se z dobrého zavinutí nemůže vyvlíknout, tam někde děláš chybu
Musí to být utaženo pevně, samozřejmě ne, aby se to dítěti zařezávalo, ale ty ručky musí být fakt znehybněný. Ohledně uspávání- pokud nemáš jedno z mála procent dětí, které si zvykají dobře na změny, tak počítej s tím, že tak jak si ho teď na uspávání naučíš, tak to bude vyžadovat řadu měsíců, klidně do dvou tří let. Takže pokud jsi ochotná ležet s dítětem a čekat, než usne a to třeba i hodinu (jo, i tak to může trvat jednoho dne dlouho), tak vesele pokračuj a není, co řešit. Pokud už teď víš, že chceš, aby dítě umělo usínat samo, umělo usnout, když uloží tatínek a tak dále, je lepší začít nacvičovat hned od začátku, pomalu a polehoučku.
@JayLee píše:
no ono chyba je ze ho vůbec uspavas a ze lezis vedle nej ve vasi postelinasav rezim - ritual, umejt, najist, ponynat, dat spat, zapnout usinacka, dat pusu a odejit a nauci se usínat samo a nezaděláš si problém ze se pak prcka do 5ti let nezbavíš z vasi loznice a budes ho porad uspávat když pominu irziko zalehnuti nebo zadneho soukromi
Ne nejela bych nikam a nechala to byt
A kdyz dite place? Dite v posteli nevadi. Naopak. Co je pro miminko pred usnutim lepsiho, nez citit vuni sve mamy, prip tatinka?
@zuzouš píše:
V 5týdnech se z dobrého zavinutí nemůže vyvlíknout, tam někde děláš chybuMusí to být utaženo pevně, samozřejmě ne, aby se to dítěti zařezávalo, ale ty ručky musí být fakt znehybněný. Ohledně uspávání- pokud nemáš jedno z mála procent dětí, které si zvykají dobře na změny, tak počítej s tím, že tak jak si ho teď na uspávání naučíš, tak to bude vyžadovat řadu měsíců, klidně do dvou tří let. Takže pokud jsi ochotná ležet s dítětem a čekat, než usne a to třeba i hodinu (jo, i tak to může trvat jednoho dne dlouho), tak vesele pokračuj a není, co řešit. Pokud už teď víš, že chceš, aby dítě umělo usínat samo, umělo usnout, když uloží tatínek a tak dále, je lepší začít nacvičovat hned od začátku, pomalu a polehoučku.
moc hezky napsaný názor a já to podepisuju s tím, že se to vlastně týká všeho u dětí (dudlíku, sladkostí..) zkrátka na co si dítě „naučíme“ už od začátku, tak to se pak i hůř odbourává a psychicky je to pro dítě často trýznivější v pozdějším věku ![]()
@Anonymní Kdyz byl syn jeste maly mimino, tak mel taky obcas na rucickach cucfleky z toho, jak si je zuzlal. Taky jsem si rikala, ze vypada chudak jak tyrane dite. Vetsinou za zapestim zvrchu, nebo ze spodu na predlokti. Uz jsem na to davno zapomnela a ted mi to ta diskuze ozivila.
@reinkarnace @JayLee : na zpusob uspavani se zakladatelka neptala, tak ji necpete nevyzadane rady. @reinkarnace : ja treba diteti dudlik dala a v 8 mesicich se mi ze dne na den oddudlikoval sam a co
Nasi me cilene k sobe do postele nebrali a ja jim tam lezla snad do 8 let, takze takove chytre rady si nechte pro toho, koho to zajima.
Zakladatelko - na pohotovost je to myslim zbytecne…s jednou modrinou…od cucani to muze klidne byt ![]()
@beruska9 moje dítě mělo taky dudlík - kvůli kolikám - ale teda jen na spaní a v roce taky odbouráno… ![]()
Pravděpodobně si cucal ručičku a udělal si cucflek.
Nechápu, proč se tu řeší spaní/nespaní v posteli a zakladatelčino uspávání, když na tohle se neptala.
Ahojky, může se udělat 3měsíčnímu miminku modřina viz fotka? Byli jsme s miminkem na procházce, měla tričko s dlouhým rukávem a doma po svlečení jsem našla modřinu. Ležela trochu natlačená na této straně na kočárku, ale nezdá se mi, že by stačil menší tlak na takovou modřinu?? Jinak jí nic není, je aktivní, veselá. Na cucání si tak myslím nedosáhne. Žádné jiné modřiny nemá ani zatím nikdy neměla. Nemáte zkušenost? Ještě se neotáčí, tak se nemá jak uhodit.