Kojenecká váha - ano/ne

89
29.8.17 19:53

Kojenecká váha ANO/NE

Ahoj, chtěla jsem se zeptat zda pořídit kojeneckou váhu pro miminko a pokud ano s jakou máte dobré zkušenosti?. Děkuji za rady a tipy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3671
29.8.17 20:00

@Anna0397 ani měla jsem a byla za ni ráda ale značku si nepamatuji poslala jsem dal6jak jsem přestala kojit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3671
29.8.17 20:01

@Anna0397 ani měla jsem a byla za ni ráda poslala jsem dal6jak jsem přestala kojit zn. topcom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
29.8.17 20:07

Ne. Odvazi se jednou za cas u pediatra a doma navic je to zbytecny stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
29.8.17 20:08

@emma38 Děkuji. Zatím jsem předběžně koukala a podle hodnocení vypadá dobře tato Laica Kojenecká váha PS3001, tak uvidím jestli nějakou a jakou nakonec vybereme. :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9794
29.8.17 20:12

Podle mě je to předem zbytečné. Jen pár dětí má problémy s nízkou hmotností. Váhu si pak můžeš půjčit v nemocnici nebo jí koupit, pokuď bude vůbec třeba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
29.8.17 20:15

Moc děkuji za rady určitě to ještě jednou zvážím :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
29.8.17 20:17

U zdravého miminka je to zbytečná investice a další „krám“ v domácnosti, mimi ti zváží u doktorky a kdyby špatně přibývalo, chodí se k doktorce častěji
a když jsem to chtěla vědět ze zvědavosti pro sebe, kolik váží, zvážila jsem se na digitální váze pro dospělé sama a pak s dítětem v náručí, orientačně to úplně stačí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
29.8.17 20:18

Za mě ne. Nevazila jsem syna nikdy, ani v porodnici. Zbytecne by mě to stresovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.8.17 20:19

Nekupovala bych. Přijde mi to jako zbytečnost a zdroj stresu pro čerstvé matky. A kdyby byla náhodou potřeba, tak se dá dokoupit kdykoliv, případně půjčit třeba od pediatra. Za mě vyhozené peníze, pořádně z toho člověk stejně nic nezjistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
29.8.17 20:20

Podle me je vaha potreba jen kdyz ma dite problem s hmotnosti resp spatne pije MM (oripadne okud mas malo mleka), tak abys vedela, jestli vubec neco vypilo. To byl pripad kamosky, ktera ji vyuzila a na zaklade ni a konzultaci s doktorem presla na UM. Ja ji nemela a ani nepotrebovala. Mimco pribiralo na dolni hranici, ale k pediatrovi se ze zacatku chodi tak casto, ze mi vaha opravdu nechybela. Vyuzila jsem tu kamoscinu az v roce, kdy jsem se chtela ujistit, ze mi uz doslo mleko. Na tvem miste bych si max. zjistila, jaka je dobra a kterou chci a koupila az dle potreby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
29.8.17 20:32

Já bych ji předem nekupovala. Koupila jsem ji, když se vyskytl problém. Díky ní (a pravidelnému vážení před kojením, po kojení) jsem zjistila, že dítě málo jí, pak jsem odsávala a mléko bylo, jen dítě je málo mlíkové. díky váze jsem ji dotlačila ve 3 měsících do 5 kilo (měla v tu dobu už 68 cm - takže mazec).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
29.8.17 20:33

Dopředu rozhodně ne. Je to spíš větší stresor než pomocník. Pokud by byl po porodu problém s přibýváním, dá se buď dokoupit nebo někteří pediatři půjčují. Naše MUDr. se s námi v případě problémů domluvila na častějším převážení, než je obvyklá poradna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
29.8.17 20:42

Také se přikláním k názoru, že dopředu ne. Mě i strašně u prvního dítěte stresovalo vážení před a po kojení v porodnici. Druhé jsem rodila jinde a tam se nevážilo. Byla to mnohem větší pohoda 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9125
29.8.17 20:43

Předem je to zbytečné, Koupit se vždy dá - není to nedostatkové zboží. A pokud není nějaký problém, tak je to zbytečné. Orientačně stačí osobní váha (vážit se s a bez). A aspoň bude vždy „těšení“ k doktorce. Já vážila před a po kojení - hodně mě to stresovalo a ve finále ničemu to nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí