Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, chtěla jsem se zeptat zda pořídit kojeneckou váhu pro miminko a pokud ano s jakou máte dobré zkušenosti?. Děkuji za rady a tipy. ![]()
@Anna0397 ani měla jsem a byla za ni ráda ale značku si nepamatuji poslala jsem dal6jak jsem přestala kojit
@Anna0397 ani měla jsem a byla za ni ráda poslala jsem dal6jak jsem přestala kojit zn. topcom.
Ne. Odvazi se jednou za cas u pediatra a doma navic je to zbytecny stres.
@emma38 Děkuji. Zatím jsem předběžně koukala a podle hodnocení vypadá dobře tato Laica Kojenecká váha PS3001, tak uvidím jestli nějakou a jakou nakonec vybereme.
![]()
Podle mě je to předem zbytečné. Jen pár dětí má problémy s nízkou hmotností. Váhu si pak můžeš půjčit v nemocnici nebo jí koupit, pokuď bude vůbec třeba ![]()
U zdravého miminka je to zbytečná investice a další „krám“ v domácnosti, mimi ti zváží u doktorky a kdyby špatně přibývalo, chodí se k doktorce častěji
a když jsem to chtěla vědět ze zvědavosti pro sebe, kolik váží, zvážila jsem se na digitální váze pro dospělé sama a pak s dítětem v náručí, orientačně to úplně stačí ![]()
Za mě ne. Nevazila jsem syna nikdy, ani v porodnici. Zbytecne by mě to stresovalo.
Nekupovala bych. Přijde mi to jako zbytečnost a zdroj stresu pro čerstvé matky. A kdyby byla náhodou potřeba, tak se dá dokoupit kdykoliv, případně půjčit třeba od pediatra. Za mě vyhozené peníze, pořádně z toho člověk stejně nic nezjistí.
Podle me je vaha potreba jen kdyz ma dite problem s hmotnosti resp spatne pije MM (oripadne okud mas malo mleka), tak abys vedela, jestli vubec neco vypilo. To byl pripad kamosky, ktera ji vyuzila a na zaklade ni a konzultaci s doktorem presla na UM. Ja ji nemela a ani nepotrebovala. Mimco pribiralo na dolni hranici, ale k pediatrovi se ze zacatku chodi tak casto, ze mi vaha opravdu nechybela. Vyuzila jsem tu kamoscinu az v roce, kdy jsem se chtela ujistit, ze mi uz doslo mleko. Na tvem miste bych si max. zjistila, jaka je dobra a kterou chci a koupila az dle potreby.
Já bych ji předem nekupovala. Koupila jsem ji, když se vyskytl problém. Díky ní (a pravidelnému vážení před kojením, po kojení) jsem zjistila, že dítě málo jí, pak jsem odsávala a mléko bylo, jen dítě je málo mlíkové. díky váze jsem ji dotlačila ve 3 měsících do 5 kilo (měla v tu dobu už 68 cm - takže mazec).
Dopředu rozhodně ne. Je to spíš větší stresor než pomocník. Pokud by byl po porodu problém s přibýváním, dá se buď dokoupit nebo někteří pediatři půjčují. Naše MUDr. se s námi v případě problémů domluvila na častějším převážení, než je obvyklá poradna.
Také se přikláním k názoru, že dopředu ne. Mě i strašně u prvního dítěte stresovalo vážení před a po kojení v porodnici. Druhé jsem rodila jinde a tam se nevážilo. Byla to mnohem větší pohoda ![]()
Předem je to zbytečné, Koupit se vždy dá - není to nedostatkové zboží. A pokud není nějaký problém, tak je to zbytečné. Orientačně stačí osobní váha (vážit se s a bez). A aspoň bude vždy „těšení“ k doktorce. Já vážila před a po kojení - hodně mě to stresovalo a ve finále ničemu to nepomohlo.