Prdíky 5týdenního mimča

1143
30.11.11 07:51

kojeni 5tydeniho mimca

zdravim :mavam: ,zajimalo by me co jsou to vlastne ty ,,prdiky,znamena to ze mimi neprdi nebo ze prdi moc? asi sem blba :lol: kdyz maliho kojim tak jakoby krci nozicky a zase natahuje a jakoby tlacir-pak se uprdne a breci-koupila sem feniklovy cajik -ale nic moc,uvazuju o hermankovym na zazivani.treba i kdyz ho mam na ruce tak tema nozickama kmita a je takovej nervacek tak nevim. . .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46669
30.11.11 08:15

To znamená, že se miminko právě vyprdět nemůže, bolí ho bříško a má křeče. Určitě to znáš i od sebe. Tak se kroutí a snaží se uvolnit střeva. Pokud kojíš, měla by sis dávat pozor co jíš, vysledovat, co dítěti vadí. Fenyklový čaj pij spíš ty a mimču kup třeba probiotické kapičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
30.11.11 08:19
KPKristy píše:
To znamená, že se miminko právě vyprdět nemůže, bolí ho bříško a má křeče. Určitě to znáš i od sebe. Tak se kroutí a snaží se uvolnit střeva. Pokud kojíš, měla by sis dávat pozor co jíš, vysledovat, co dítěti vadí. Fenyklový čaj pij spíš ty a mimču kup třeba probiotické kapičky…

a kdyz se uprdne a breci tak ho taky boli brisko?? jeste jsem zapomela kdyz ho kojim a polika tak mu to v prisku strasne skrunda jak mu to tam tece-je to normal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
30.11.11 08:19

znamená to, že ho tlačí bříško, protože mu nejde vytlačit prdík.. tyhle malinký miminka ještě pořádně neumí zatlačit a moc se nepohybují a proto jsou tak ucpaný.. my jsme si s tím opravdu užili, dokud se malej nezačal víc hýbat cca 2 měsíce.. bylo to vážně strašný, dost nám pomohl právě ten feniklovej čaj, jestli kojíš můžeš ho pýt i ty( ten pro dospělí :mrgreen: ) a pak nám taky pomohla mastička PUPIK. je taková mentolová, maže se mimi k pupíku krouživýma pohybama po směru hod, ručiček, jsou i různé masáže, nebo se na bříško přikládá teplá plýnka.. měli jsme i kapičky, ale to bylo uplně na nic.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
30.11.11 08:23

My jsme si s tím právě neužili, Ondra na to vůbec netrpěl. Naštěstí. To jsou takový všeobecný rady.
Taky třeba pomáhá nahřívat bříško teplou plínkou nebo třešňovým polštářkem, cvičit s nožičkama, pokládat na bříško :nevim:

Hlavně jez opatrně. Měla bys vynechat cibuli, luštěniny, zelí, sladkosti, však jistě víš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
30.11.11 08:23
aajulinka píše:
znamená to, že ho tlačí bříško, protože mu nejde vytlačit prdík.. tyhle malinký miminka ještě pořádně neumí zatlačit a moc se nepohybují a proto jsou tak ucpaný.. my jsme si s tím opravdu užili, dokud se malej nezačal víc hýbat cca 2 měsíce.. bylo to vážně strašný, dost nám pomohl právě ten feniklovej čaj, jestli kojíš můžeš ho pýt i ty( ten pro dospělí :mrgreen: ) a pak nám taky pomohla mastička PUPIK. je taková mentolová, maže se mimi k pupíku krouživýma pohybama po směru hod, ručiček, jsou i různé masáže, nebo se na bříško přikládá teplá plýnka.. měli jsme i kapičky, ale to bylo uplně na nic.. :roll:

ja prave nevim kolik toho fenik. cajiku muze vypit-davam mu spis jen tak ucucnout-to je asi malo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
30.11.11 08:24
lujziana píše:
aajulinka píše:
znamená to, že ho tlačí bříško, protože mu nejde vytlačit prdík.. tyhle malinký miminka ještě pořádně neumí zatlačit a moc se nepohybují a proto jsou tak ucpaný.. my jsme si s tím opravdu užili, dokud se malej nezačal víc hýbat cca 2 měsíce.. bylo to vážně strašný, dost nám pomohl právě ten feniklovej čaj, jestli kojíš můžeš ho pýt i ty( ten pro dospělí :mrgreen: ) a pak nám taky pomohla mastička PUPIK. je taková mentolová, maže se mimi k pupíku krouživýma pohybama po směru hod, ručiček, jsou i různé masáže, nebo se na bříško přikládá teplá plýnka.. měli jsme i kapičky, ale to bylo uplně na nic.. :roll:
ja prave nevim kolik toho fenik. cajiku muze vypit-davam mu spis jen tak ucucnout-to je asi malo

Určitě ne moc, na to je ještě malý! Pár lžiček stačí a ty ho pij třeba na litry. Aspoň budeš mít pitný režim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
30.11.11 08:24

s tím škrundáním neporadím, Adamovi to dělalo taky i třeba když spinkal, bylo to jako když dospělímu kručí v břiše z hladu… doktorka říkala, že je to normální, že to je právě kvůli těm prdíkum.. s prdíkama si podle mě bohužel užije každá mamina :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
30.11.11 08:28

já jsem malýmu kupovala ten granulovanej myslím, že ho může mimi od ukončenýho třetího týdne, dává se lžička do 100ml, nebo tak nějak, už si to nepamatuju a malej mi celou stovku nikdy nevypil.. ale dávala jsem mu ho normálně a když měl chuť tak se napil a třeba takovou třicítku vysál.. já sama jsem pila ráno a večer hrneček, ještě jsou dobrý čaje pro kojící matky.. tam je to taky proti prdíkům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
30.11.11 08:33

Nevím, ale osobně bych dítě nenalívala čajem, pokud kojím :nevim: . Aby pak nepilo čaj na úkor mlíka. Spíš bych si ten čajík dávala já a miminku koupila nějaký kapky. Stejně si myslím, že takový slabý čaj moc nepomůže. Ale jak píšu, to je můj dojem a tak bych to dělala já, každá to máme jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
30.11.11 08:38

no já jen píšu co nám pomohlo, chtěla jsem dát zakladatelce radu a je jen na ní jestli se tím bude řídit ;) čajík malý pil a kojila jsem do pátého měsíce bez problémů, pak už mu to nestačilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
30.11.11 08:44
aajulinka píše:
no já jen píšu co nám pomohlo, chtěla jsem dát zakladatelce radu a je jen na ní jestli se tím bude řídit ;) čajík malý pil a kojila jsem do pátého měsíce bez problémů, pak už mu to nestačilo..

a jak malej spinkal? me se zda ze ten muj se docala casto budi,spinka tak po 2-max 3hodinach nekdy se budi i po 1hod,a nekdy vydrzi treba i 3 hodky nespinkat-myslim si ze ma hlad ale neprisaje se takze hlad asi nama skusila sem mu trosku nutrilonu ale potom se dokonale poblinkal.takze asi staci kojeni :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
30.11.11 08:52

s tím spinkáním je to individualní, každý mi říkal, že si budu ještě užívat tak do třetího měsíce, že se jen nají a bude zase spinkat…omyl.. malej spal tak dvě hodiny a pak byl vždycky tři až čtyři hodiny vzhuru, pak zas na dvě hodiny usnul a to jako uplně malý miminečko.. večer teda, ale spal perfektně v sedm jsem ho dala spát a on vydržel tak do dvou, pak se najedl a spal zas až do rána.. nutrilon bych určitě nedávala, dokud kojíš a máš dost mlíka je to zbytečný, tím ho mateš stokrát víc než čajem.„bohužel“ se mu budeš muset víc věnovat.. strašně jsem záviděla sousedce která měla o týden mladšího chlapečka a ten opravdu prospal celý den a celou noc.. jen se vzbudil na kojení a zase chrupal.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
30.11.11 08:56

taky je dost duležitý aby si zvykl na nějakej režim..vím, že teď dr. říkaj něco jinýho, ale já koupala a koupu každý den, nemusíš mýdlem, stačí jen voda a jednou za týden jsem mu tam to mýdlo kápla.po koupání namazat udělat ty drobnosti kolem potom až nakrmit a spát..Ada se na to tak naučil, že už by teď večer jinak neusnul, už přesně ví, co se bude dít a dám ho taky večer spát a neznám nějaký nespanáí, usíná už při jídle.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
30.11.11 09:22

Minule když jsem byla na předporodním kurzu, bavili jsme se o tom. Kromě toho co tu již bylo popsáno na prdíky prý pomáhá masáž bříška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí