Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
aajulinka píše:
taky je dost duležitý aby si zvykl na nějakej režim..vím, že teď dr. říkaj něco jinýho, ale já koupala a koupu každý den, nemusíš mýdlem, stačí jen voda a jednou za týden jsem mu tam to mýdlo kápla.po koupání namazat udělat ty drobnosti kolem potom až nakrmit a spát..Ada se na to tak naučil, že už by teď večer jinak neusnul, už přesně ví, co se bude dít a dám ho taky večer spát a neznám nějaký nespanáí, usíná už při jídle..
koupat kazdy den ve stejnou hodinu? co kdyz zrovna spinka? budit nebudit?
na ten fenyklony caj neni vubec maly. nevim, jaky mas, ale dela se i pro tyhle prcky, myslim od 1 tydne
kdyz mu chutka, dej mu vi, urcite mu neublizi.
lucie.t píše:
na ten fenyklony caj neni vubec maly. nevim, jaky mas, ale dela se i pro tyhle prcky, myslim od 1 tydnekdyz mu chutka, dej mu vi, urcite mu neublizi.
mam babio-detskky bio caj-feniklovy-od ukonceni 1.tydne-jo docela ho pije asi mu i chutna ale obcas se u nej zasklebi a nechce-jak kdy
spinkani je vporadku, je jeste moc maly, rezim se upravi casem (snad
)pokud je spokojeny neprikrmuj
no já to měla už tak naplánovaný, že kolem té pul sedmé večer nespinkal, naopak už byl tak ty tři hodiny vzhůru, takže to pak krásně pasovalo do toho, aby se po tom koupání už jen najed a usnul… ano koupu každý den ve stejnou hodinu. ![]()
ty jo ja dneska pisu, pardon za preklepy, to moje zlaticko opet v noci nespalo.
ten rezim je urcite dobra vec, ale nebud ho, ono to koupani chvilku pocka.
ja tedy nekoupu kazdy den, neni to treba a jsem asi lina
lucie.t píše:
spinkani je vporadku, je jeste moc maly, rezim se upravi casem (snad)pokud je spokojeny neprikrmuj
jak poznam ze spokojeny neni-nespinkal by a porad by brecel?,?
lucie.t píše:
ty jo ja dneska pisu, pardon za preklepy, to moje zlaticko opet v noci nespalo.ten rezim je urcite dobra vec, ale nebud ho, ono to koupani chvilku pocka.
ja tedy nekoupu kazdy den, neni to treba a jsem asi lina
jak mas stare to svoje ,,ZLATICKO,,??,????
myslím, že se stresuješ zbytečně, miminka plakaj i když nemaj hlad, hodně je to právě kvuli těm prdíkum.. jak dlouho kojíš?? třeba 10-15min??
Příspěvek upraven 30.11.11 v 09:43
aajulinka píše:
myslím, že se stresuješ zbytečně, miminka plakaj i když nemaj hlad, hodně je to právě kvuli těm prdíkum.. jak dlouho kojíš?? třeba 10-15min??
asi tak-nekdy i dyl, nekdy treba jen 5min,to spis kdyz se zbudi po hodine tak si jen tak ucucne - pak kouka tak 10min a spinka dal
no tak to je podle mě úplě v pořádku, to nemůže být z hladu, neboj.. opravdu to budou ty prdíky, zkus ty masaže, nebo třeba zacvičit nožičkama, tím, že mu párkrát k břichu přitáhneš pokrčený nožičky.. ale nic silou, jen tak zlehka..
malemu je 10m, prdiky ho taky trapily k tomu ryma, kasel uz od narozeni.nic nepomahalo, casem vse zmizelo samo. nespi, je zavislak na koze, v noci se budi po hodine.
urcite se vyhni nadymavym potravinam, ale neprehanej to, podle toho, co jsem vycetla by se nemohlo jist skoro nic. lusteniny, cerstve pecivo, syrova zelenina…
kazde ditko je jine, kazdemu vadi neco jineho. zazivani si musi zvyknout, az se zacne vic hybat, bude to opravdu lepsi. muzes ho davat i casto na brisko, zahreje si ho, namasiruje. zkus nejake kapicky (v lekarne poradi), cvicic s nozickma ( skrcit, natahnout, krouzive pohyby)
asi hlavnim ukazatelem, jestli kojeni staci, je vaha. ale urcite se nenervuj nejakym vazeni pred a po kojenim, bohate postaci prevazeni v poradne.
kdyz je takhle malinky, tezko se poznava, jestli ma hlad. kdyz ho neco trapi (prdiky, potrebuje krknout, prebalit) vzdy se muze chovat, jako ze ma hlad a prso ho na chvili uklidni.
Ahojky.
Na prdiky nam pomahaji homeo. kapicky ( Sab Simplex nijak zvlast nepomahal
), ale mala nema nijak zvlast problem s prdiky, jen ze zacatku, ale kdyz preci jen, tak cvicime, navic se ji tostrasne libi a rechta se a nekdy cvici i sama
( ma 6 tydnu).
Cvicime stylem: pokrcovani a natahovani nozicek, jako na kole, pak obe k brisku a natahnout, vzdycky se krasne vyprdi a vykaka.
Jinak s tim spankem to mam temer uplne stejny jak aajulinka
- akorat nekoupu kazdy den. Ma alespon odpoledni a vecerni rezim a vecer fakt krasne spinka a dokonce usina sama v postylce ![]()
Weru píše:
Ahojky.
Na prdiky nam pomahaji homeo. kapicky ( Sab Simplex nijak zvlast nepomahal), ale mala nema nijak zvlast problem s prdiky, jen ze zacatku, ale kdyz preci jen, tak cvicime, navic se ji tostrasne libi a rechta se a nekdy cvici i sama
( ma 6 tydnu).
Cvicime stylem: pokrcovani a natahovani nozicek, jako na kole, pak obe k brisku a natahnout, vzdycky se krasne vyprdi a vykaka.
Jinak s tim spankem to mam temer uplne stejny jak aajulinka- akorat nekoupu kazdy den. Ma alespon odpoledni a vecerni rezim a vecer fakt krasne spinka a dokonce usina sama v postylce
tak to je super
ze usina v postylce,me malej usnul sam asi 2krat
jinak to cviceni-tak asi taky cvici tema nozickama to dela sam natahuje a krci,neeee ale jo trosku cviceni pomaha
nám na prdíky pomohly kapičky Baby Calm a nošení v poloze „na tygříka“(na ruce bříškem dolu) ![]()