Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
nejsme ještě ani tři týdny doma z porodnice a už máme rýmu. Podle paní doktorky to není klasická rýma. Sliznice se prý musí vyrovnat se všemi nečistotami, co jsou ve vzduchu a reaguje na to tímhle způsobem. Dostali jsme Nasivin a mořskou vodu na vyčištění a odsáváme odsávačkou, ale výsledek je takový nejistý. Někdy dýchá klidně, někdy se mi malá ale strašně dusí a nemůže se nadechnout. Mám o ni šílený strach, že se udusí, když ještě neumí dýchat pusou. Mám ji podloženou, aby měla hlavičku výš, dávám jí k postýlce mokré plíny a stáhli jsme teplotu v pokoji. Najde se nějaká zkušená maminka, která by se podělila o zkušenosti, popř. mě uklidnila? Je to moje první miminko a já jsem celkem úzkostná matka… Děkuji!
Já asi jenom poradím, že s tím Nasivinem je třeba zacházet velice opatrně, stejně tak s odsávačkou. Mám vypozorováno, že čím víc se odsává, tím víc se nos zanáší.
Já dávám na rýmu homeopatika. Ale těm každý nevěří.
Odsávačku mám takovou, co se jedna hadička dá miminku do nosu a druhou si vezme maminka do úst.
to s tou odsávačkou by mě zajímalo, jestli s tím má zkušenost víc lidí… Já odsávám každý večer po koupání a má tam fakt fujky tfujky, když neodsaju, tak se mi v noci dusí a chroptí a tím padem nespí ![]()
proto mě napadlo, jestli třeba zakladatelka neodsává málo ![]()
mmakky: doporučuju koupit odsávačku na vysavač. Pokud slyšíš, že miminko má zacpaný nos - když je ticho, tak slyšíš, jak se mu tam honí ty hleny… Ta odsávačka co máš, je dle mě na pdr. Chce to tu na vysavač, nosátko se to myslím jmenuje? A hlavně se neboj, že je na vysavač. Ono to umí ten tah naprosto minimalizovat, vyzkoušej jí na sobě aby jsi byla klidná, nemůže to prckovi nijak ublížit ![]()
mmakky píše:
Odsávačku mám takovou, co se jedna hadička dá miminku do nosu a druhou si vezme maminka do úst.
Pořiď si odsavačku na vysavač. ![]()
Kup si odsavacku na vysavac a neboj se toho. To by clovek nerekl, co muze mit miminko vsechno v nosanku, a ja si to s hadickovou odsavackou neumim vubec predstavit.
Ahojky, také se přikláním k odsávačce na vysavač, fakt super, neboj se toho, dále nevím zda ti to říkala mudra, ale nepřetápět, kdyby se fakt hodně dusila tak na pohotovost.
Držím pěstičky ať jste brzy bez rýmy.
Odsávačka na vysavač je nejúčinnější, takže vytáhne fakt sopl až z paty - ale, jak píše Peggy.sl, nesmí se to s ní přehánět, odsávačka sliznice taky vysušuje, ty nadměrným drážděním otékají, čím víc hlenu se odsaje, tím víc se ho vytvoří… Takže vystříkat noc vodou, chvíli počkat, případně ponosit ve zvýšené poloze, pokud soplíky sami vytékají, tak není ani potřeba odsávat nebo jen šup šup.
Pozor na nasivin, kapky do nosu by se měli používat maximálně týden, sliznice si na ně rychle zvyká a pak se bez nich není schopná chovat normálně a opuchá i bez příčiny
Já jsem z toho nasivinu taky nebyla nadšená, ale malá se mi tak začala dusit, že jsem jí ho prostě musela dát. Odsávačku na vysavač pojedu koupit.
mmakky píše:
Já jsem z toho nasivinu taky nebyla nadšená, ale malá se mi tak začala dusit, že jsem jí ho prostě musela dát. Odsávačku na vysavač pojedu koupit.
Když Nasivin, tak nekapat, ale jenom vytírat.
tu odsavacku na vysavac kup a neboj se toho, vazne hooodne vysaje a neublizi. nejdrive prokapni/strikni morskou vodu. ryma trochu povoli a pak odsavat a odsavat. je dobre kapnou i po odsati, at neni sliznice sucha.