Kojení a ATB

Anonymní
3.11.23 16:53

Kojení a ATB

Nemáte prosím někdo zkušenost, že jste přestali tak na 14 dní kojit? Musím začít brát antibiotika, která se nesmí při kojení. Bohužel jiná náhrada, která by byla vhodná při kojení není 🙈

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15115
3.11.23 17:01

V lete jsem mela boreliozu, ATB se nesmela pri kojeni. Tak se mi to hodilo, ze konecne odstavim 2,5letou dceru. Jenze po dobrani ATB jsme jeli na dovolenou a ona jednu noc v kempu hrozne rvala. Ja nechtela rusit ostatni, tak jsem ji dala nakojit. A ono to slo. Po cca 15 dnech pauzy. (ATB byla na 9 dni.)

Pak jsem ji odstavila znovu cca o mesic pozdeji. Uz jsou to skoro 3 mesice a zrovna predevcirem jsem zkusila, jestli jeste neco tece. A tece :? A ona by porad chtela. Ale ja uz nechci.

Příspěvek upraven 03.11.23 v 17:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.11.23 17:04
@Anonymní píše:
Nemáte prosím někdo zkušenost, že jste přestali tak na 14 dní kojit? Musím začít brát antibiotika, která se nesmí při kojení. Bohužel jiná náhrada, která by byla vhodná při kojení není 🙈

Bohužel zkušenost mám, kluk už se pak nechytl a bylo po kojení :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5096
3.11.23 17:12
@Anonymní píše:

Díval ses na stránky Mamily, jestli tyto léky opravdu jsou neslučitelné s kojením? Ono lékaři někdy nemají úplně aktuální informace. Těch léků, při kterých se kojit opravdu nemůže, je celkem málo.
Edit:
 https://www.mamila.sk/…nie-a/lieky/

Příspěvek upraven 03.11.23 v 17:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
3.11.23 17:13

Asi hodně záleží na věku dítěte a na tom, jak máš dobře rozjeté kojení. Já jsem po odstavení měla mléko minimálně ještě měsíc. Mohla bys po dobu braní antibiotik odstříkavat, jako nepodávat dítěti, neskladovat, vyhodit, ale laktace zůstane zachována a škodliviny se pak z mléka dostanou pryč. Kdybys to nedělala, myslím, že po 14 dnech by dítě dostalo super chemický koktejl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
3.11.23 17:24

Skoro všechny léky až na hodně hodně vzácné a neobvyklé se mohou při kojení. Rozhodně je pro zdraví dítěte lepší pokračovat, než odstavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
3.11.23 17:26

A jaká antibiotika to jsou, pokud se můžu zeptat? Brala jsem taky antibiotika, která by se údajně při kojení neměla (přijde mi že je to snad u všech léků) a lékařka mi říkala že kojit mám normálně dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.23 17:37

@cukýnečka s tetracyklinem. Doxybene

• Citovat
  • Upravit
164
3.11.23 17:44
@Anonymní píše:

Tak to neporadím, já tenkrát měla Amoksiklav. Asi bych ráno zavolala k pediatrovi a optala se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
3.11.23 17:51
@Anonymní píše:

Ohledně doxybene už tu diskuze byla, níže cituji příspěvek z této diskuze:
Ahoj, doxybene při kojení opravdu NE. Nesmí ho děti do 8 let, může poškodit kosti a zuby. Pro jednou se snad nic nestane, ale tohle fakt neber, jdou vybrat širokospektrý antibiotika penicilinový řady, který jsou ok. Souhlasím, že se nedoporučuje při kojení skoro nic, často jen jako alibismus farmaceutických firem, je totiž asi fakt těžké zkoumat účinky na malých dětech, tak to raději kontraindikují, ale u tetracyklinových atb je to známá věc a oprávněná, prostudovaná kontraindikace. Přeju ať dá zub pokoj, brufen kdyžtak můžes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15115
3.11.23 17:52

Ono je to u kazde jine. Nektera o mleko prijde behem par dnu a jina o ne neprijde ani behem par tydnu.

Zalezi na tom, jak stare mas dite a jestli jsi nekdy mela problemy s laktaci. Pokud se o laktaci bojis, tak proste ty 2 tydny odsavej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.11.23 19:44

Zalezi, na co to mas.
Treba nejsou zas az tak potreba.

Velky problem muze byt totiz i to, aby mimco vubec pozrelo UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44323
3.11.23 19:49
@Anonymní píše:

Jak je dítě staré?
Já jsem dítě ve věku kolem 8 měsíců kojila i s Biseptolem, ten se nedoporučuje. Před tím ATB vhodná při kojení nezabrala.
Podotýkám, že dcera byla dobře rozjedená a umí pít i jiné tekutiny. Kojení šlo v maximální možné míře omezit.

O kojení jsem přijít nechtěla, infekt už se mi táhl dlouho. A kdejaká alkoholička nebo fetka tomu dítěti předá mnohem víc škodlivého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.23 20:02

@1Pears1 6 měsíců. Také nechci o kojení přijít, ale zase mu nechci těmi ATB ublížit

• Citovat
  • Upravit
5096
3.11.23 20:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení