Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Holky,
mám na vás dotaz, předevčírem se mi stalo něco dost zvláštního. Přišla jsem z procházky a vzala jsem si ovocný zákusek, hned na to kyselé okurky, následoval ovocný jogurt a završila jsem to jitrnicí,kterou ani normálně nejím. Buď jsem totální prase:) nebo je to kojením (kojením po hodině, v noci po dvou) a nebo jsem snad těhotná, ale od porodu jsem s manželem spala jen 2× a navíc si dával pozor. Co myslíte? Jsou u kojení nějaké chutě? V těhotenství jsem žádné neměla, jedla jsem úplně normálně jako pře otěhotněním.
Děkuju za vaše názory.
Renata
Ahoj,
já jsem kojila sice měsíc a půl, ale jedla jsem teda nehorázně. Já bych to nepřirovnávala k chutím, nýbrž k hladu. Díky tomu jsem taky příbrala. Ale myslím si, že je to normální. Tělo vyžaduje daleko víc než kdyby jsi nekojila. Navíc je to ovlivněno víc, že i vydáváš víc energie. Staráš se o mimi a navíc miň spíš atd.
Teda nevím, jestli jsem měla extra chutě, ale příšernou žravou jsem měla hodně měsíců, až teď se to trochu dává dopořádku, už kojíme docela málo:-)
Ale být tebou, tak se tím nevzrušuju a pěkně se naláduju, pakliže to tvoje zažívání zvládá, ze spokojený maminy je spokojený mlíko:-)
Tak úspěšné kojo!
Jazzi a Matýsek 13 m.
Já jsem, když jsem plně kojila hodně pila mlíko s grankem a to jinak mléčné výrobky obecně moc nemusím. Přišlo mi, že si těloo žádá, co chce. Ale ta tvoje kombinace je fakt dost divoká
. Na to dávání si pozor bych mezi námi děvčaty moc nespoléhala. Já když jsem po porodu nemenstruovala, tak jsem si tak jednou za měsíc udělala test, abych na to že jsem těhotná nepřišla ve druhém trimestru.
Hi hi hi..jsem na tom podobně!!!Je to až nechutný co dokážu zbodnout, když se manža nedívá
![]()
Já se přidávám ![]()
![]()
![]()
během těhu jsem neměla ani žravé ani chutě ale zato během kojení jsem byla schopna sníst cokoliv a v jakémkoliv množství ![]()
![]()
v životě jsem nesnědla tolik čokolády co za prvního půl roku plného kojení ![]()
plně jsem kojila do ukončeného sedmého měsíce
te´d ustupuje kojení a taky už začínám jíst trošku normálněji ![]()
Tina
Ahojky ![]()
Tak já taky mám děsný chutě ,hlavně na sladký ,čokoláda a tatranky to je moje.A připadá mi ,že mám pořád hlad. ![]()
já mívám při kojení taky občas období, že sním na co se podívám..
a jestli tvému prckovi jsou 3m,. tak podle chytrých knížek má teď růstový spurt, tj. potřebuje víc papat, tudíž i ty potřebuješ hodně papat..
dobrý zdůvodnění nadměrný žravosti, ne?
já si asi po těch 3m uvědomila, že pořád trpím žízní.. až jsem se bála, že mám cukrovku.. pak mi došlo, že jsem jaksi nějak zapomněla přes den pít–tak jsem si na to začala dávat pozor a už to bylo OK.
Kojím pořád, malé je 21m, ale v jídle se snažím už krotit, abych nebyla jako Bedna Edna
Pridavam sa
u mna to zacalo tehotenstvom, to som furt tlacila palacinky a kuraciu polievku a teraz zase furt tie sladkosti.
Uz som z toho na nervy tak sa ukludnujem zase sladkostami.
A to kojim uz 18m a to fakt dost, dieta mam „kralicka duracel“, co sa sekundu nezastavi, cele dni len za nim lietam a aj tak vaha teda stupa smerom nahor a ja zeriem nehorazne mnozstva sladkosti.
Obcas mam pocit, ze ani na nic ine nemam chut ![]()
Ono je to teda aj tou dostupnostou, pri malom nieco uvarit, alebo len zohriat je nadludsky vykon, takze nejaka horalka je rychle a efektivne riesenie, vzdy je po ruke, zazanie hlad a este je to aj dobre ![]()
Tak to se taky přidávám.V těhu žádný chutě,ale při kojení jsem byla jak studna
To byly různé oplatky,zákusky,kakao,převážně sladkosti.
Kojila jsem přes 9.měsíců a teď se to začíná trochu srovnávat(ale já mám od porodu už 12 kg nahoře) ![]()
Já takhle žrala úplně normálně ještě před těhu - sice ne pořád, ale sem tam jsem i tohle dokázala spatlat.V práci - sladký šátečky, schery rajčata 250g., kapii, slaný tyčky a na konec šichty jsem to završila třeba nanukem. + teda ještě normální sváča, tj. třeba rohlík se sýtem
![]()
V těhu jsem začla jíst hlavně pravidelně, snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře a pak druhá večerě ..... ale nechtěj ani vědět co bylo mezi tím
![]()
Ani teď, když kojím, se to moc nezměnilo. Když mám na něco chuť, jsem k neudržení. I když pravda, po 4 měsících se to už trochu urovnalo, a nežeru tolik, ale pořád patlám všechno dohromady
![]()
Já mám asi moooc dobrou spalovnu, takže váhu řešit nemusím, a ani jí neřeším, a dám si pěkně do nosu ![]()
Andělka
![]()
Holky, tak já mám taky pořád hlad a pořád mám chuť na něco dobrýho - na salátky nejlíp majonézovy, oplatky, brambůrky, zkrátka na všechno. Ale co, aspoň naši Anetce chutná mámino mlíčko. Ale někdy se musím teda pořádně krotit… ![]()
Ahoj holky.Koukám,že fakt v kojení je to žraní normální.Já jsem po porodu jedla samý lipánky s rohlíkama.Pak když chodím s kočárkem kolem cukrárny tak je to jak magnet.Přitahuje mě tam ten velkej větrník..a punčák.A když jedu do parku tak si musím koupit na cestu to samé abych přežila.Já jsem v těhu.přibrala 25kilo.Teď mám už jenom3kila navíc.Achjo 4krát v noci stávat kojit,odpo.prochajdy-se sladkým.A taky vypiju 3litry vody.!Tak něco na tom bude..Tak ahojky… ![]()
Ahojky Renys
,
taky mám strašnou žravou, hlavně teda na sladké (tatranky, koláčky, atd.), ale nejsme v tom samy. Mohu potvrdit i z vlastní zkušenosti, schází se nás více mamin a vždy naše jídlo probereme, řekneme si, že bychom se měly krotit, ale nějak se nám to nedaří. Tak se teda uklidňujeme tím, že až nebudeme kojit, bude to určitě lepší.
Pa, pa Pati
Dobry den. holky myslíte že bude vadit když kojim abudu jist bramburky? V těhotenství jsem je vůbec neměla.. ale teď bych si to fakt dala mimince jsou 4 týdny
![]()