Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla jsem se zeptat
ořád kojím hlavně v noci tak 3krát.Ve dne tak 3krát.A tak nevím kdy mě to postihne?Všude píšou,že když kojím tak 5-6krát tak to nemusí přjít.Je to tak?
Tak jestli budu kojit 2roky tak nebudu vědět co to je?? ![]()
Ahoj Jonko, to je velmi individuální a faktory směřující k tomu, abys zase menstruovala jsou nevyzpytatelné…
Nicméně je fakt, že intenzivní kojení spíše přispívá k tomu, abys nemenstruovala…Ale není to pravidlem.
Uvedu svůj příklad. Já jsem plně kojila do 6m, pak jsem pokračovala + příkrmy. Kojila jsem dost často jak ve dne, tak v noci. MS přišla 10 m po porodu. Klidně zkoukni starší diskuze, tak se to už taky probíralo. Ziza.
No děkuji..taky je to dobrá antikoncepce.Já ty starší diskuze nevidím a to je jedno..Neztíhám to hledat.Odpo.jedem na víkend pryč..tak jsem zvědavá jak se malej bude chytat..V jiným prostředí..Tak zatim
Ahojky!
Já sama tedy ještě nevím… ale kamarádka kojila a kojí podstatně častěji než 6× za den, malýmu jsou 3 měsíce a zrovna to poprvé dostala. Fakt je to dost individuální.
A pozor!!! Určitě není pravda, že kojení = antikoncepce!!! U někoho to platit může, ale spoléhat se na to teda určitě nedá!
Jonko, antinkoncepce to je, to jo, ale jen na půl roku (anebo jedině tak, že spíš v noci s dítětem a taťku jsi odsunula do pryč
) - já kojím, kojím a kojím, menstruaci jsem od porodu ještě neměla, a koukni na metříky! ![]()
ahoj ja kojim uz 11 mesicu a MS mam od 8 mesice po porodu.v tu dobu jsem asi min kojila,ale nekdo koji porad a ma MS hend po porodu.u kazdeho je to jinak.
Tak já ti závidím, já to dostala 6 týdnů po porodu a to kojím po 2 hodinách (i v noci) je zázrak když vydrží 3hodiny, tak buď ráda…
Ahoj holky.Tak jsem zvědavá jak to dopadne.Když to nemám tak se přece něco ušetří néé
No nic už končím jedem s rodinkou do JČ.Dítě řve hlady pápá ![]()
Ahoj,
tak já to bohužel dostala už 3 měsíce po porodu a to jsem do 6 měsíců kojila plně. Taky jsem se těšila jak budu mít minimálně půl roku pokoj a ono prd.
No pokud clovek nemenstruuje, tak to antikoncepce rozhodne je a i dyl nez 6m. Akorat nikdy nemuzes vedet, kdy prijde ten prvni cyklus:-)
Ja nemenstruovala 11m veku Vitka a rozhodne hodne casto kojim jeste ted a i v noci. Tesila jsem se, jak nebudu mestruovat dyl. Kamaradka kojila mnohem min nez ja a nemenstruovala 14m.
Tak já kojím od porodu co tři hodiny, v noci je to lepší a první MS mi přišla dva měsíce od porodu. Vůbec jsem ji nečekala, myslela jsem si, že tak minimálně půl roku budu mět od ní klid
. Ale MS se mi po porodu hodně zlepšila. Dřív jsem se první den neobešla od Ibalginu, jak mi bylo hrozně zle a od porodu o ní vůbec nevím. Aspoň něco pozitivního.
Kocco, to ti fakt závidím, u mě je to přesně naopak. Před porodem to celkem šlo, po porodu hrůza. Takže buď ráda.
Petuldo, to jsem fakt ráda, že se mi to po porodu spravilo, protože vždycky MS pro mě byla horor již od první MS.