Kojení a ostropestřec

1
16.10.12 19:25

Kojení a ostropestřec

Hezký večer všem, mám na vás maminky dotaz ohledně této byliny :-) gynekolog mi doporučil pít ostropestřec, protože mám zvýšené ALT, ptala jsem se jestli to můžu pít i když kojím, tak že ano. No a dnes v lékárně jsem si byla tedy koupit čaj z ostropestřce a pro jistotu jsem se ještě ptala na to kojení a tam mi řekli, že bych ho pít neměla, tak jsem z toho jelen :nevim: Máte s tím nějaká zkušenost? Nerada bych nějak prckovi zavařila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35545
16.10.12 20:34

http://www.fiftyfifty.cz/…-8866571.php Jediné případy, kdy se tato bylina nedoporučuje aplikovat, jsou u žen v těhotenství a při kojení, a u lidí s vysokým krevním tlakem; v ojedinělých případech se může objevit alergická reakce. Trpíme-li nějakou závažnou nemocí, raději se o jeho aplikaci poradíme s lékařem, všeobecně je však bylinou bezpečnou.

Je to z toho článku, v těhotenství ani při kojení jsem nepila, používám i jako očistnou kůru min. dvakrát do roka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.10.15 21:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.6.17 17:50

Výtah z diplomované práce stažené z webu
3.1.6.5 Efekt na produkci prolaktinu
Ostropestřec mariánský se tradičně používá u kojících matek ke zvýšení
produkce mléka na základě stimulace hormonu prolaktinu. Po perorální aplikaci
silymarinu se prokazatelně zvyšuje hladina prolaktinu v krvi a dochází ke stimulaci
produkce mateřského mléka. Tento efekt přetrvává ještě 2 měsíce po ukončení
užívání ostropestřce. (10)
Nejlepší ho užívat rozemletý v nějakém silném tříštivém kávomlýnku smíchat s olejem, vznikne taková ostropestřecová pasta nebo jako kaše, dát do sklenice a pro uchování ještě zalít povrch olejem, aby k tomu nemohl vzduch a dlouho to vydrželo Fakt pecka :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.22 11:43

Zdravím chci se zeptat jaké účinky měl ostropestřec? Kojení v pořádku? Zvýšila se tvorba mateřského mléka? Děkuji 🙂 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová