Odstříkávání, kojení

2183
16.10.12 16:14

odstříkávání, kojení prosím radu

Ahoj toto téma je ted tady velmi aktuální a i já mám konkrétní otázku. prosím maminky, které nekojily, ale krmily odstříkaným MM o jejich zkušenost. jak dlouho se Vám podařilo udržet laktaci pouhým odstříkáváním a odstříkavaly jste z jednoho nebo vždy z obou prsou? A pak otázka jak docílit aby bylo v jednom prsu dostatek mléka a šlo kojit jen z jednoho a pak z druhého potažmo odstříkat jedno prso, tak aby to byla jedna dávka a za dvě hodiny druhé prso. Moc děkuji za vaše zkušenosti a rady. děkuji. :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3208
16.10.12 16:20

Ahoj, mě to vydrželo 3 týdny, pak se mi ztratilo mlíko…pila jsem kojo čaje, prsa pořád nahřívala, střídala jsem je (tak 3× prohodit) - to mi bylo doporučeno na zvýšení laktace - nikdy jsem mléka neměla moc (max. jsem odsála asi 50ml z obou). Ale najednou bum a mlíko se ztratilo… (jsem po císaři a malej byl přiloženej pozdě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michelle32
16.10.12 16:25

Já jsem odsávala do roku. Od počátku bylo jasné, že kojit nebudu, takže odsávání byla jediná možnost. Bylo to sice psychicky i fyzicky náročné, ale dalo se to. Měla jsem Medelu Swing, ale kolem 3. měsíce, kdy syn zvýšil dávky, mi to přestávalo stačit. Laktační poradkyně mi řekla, že pokud se odsávají obě prsa najednou, tak se laktace líp udrží, takže jsem si pořídila uplně supr odsavačku Medela Freestyle a měl mlíko jen ode mě až do roka. Měla jsem vždycky asi 2 porce dopředu v lednici a jen podle potřeby ohřívala. Mě by to stresovalo, kdyby mimino řvalo hlady a já bych v tom 15 minut odsávala, to by to stejně vůbec neteklo…

• Citovat
  • Upravit
2183
16.10.12 16:25

@cybermis tak já jsem taky po císaři a malého přiložily tak cca 4 hodiny po a druhý den už jsem měla mléko. mléka mám akorát zatím se vždy podařilo navýšit, ale vždy z obou prsou. malej zatím přibírá krásně, ale chtěla bych aby nepil tolik toho předního ale víc zadního mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
16.10.12 16:28

Tak dvě dývky mám taky vždy v lednici, je to velmi duležitý pro klid na duši, když se pak něco stane anení čas hned odstříkat nebo se musí někam jet a pod. vždy ohřeju to z lednice a pak udělám další zásobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
16.10.12 16:33

Ahoj já odstříkávala prvně asi týden jen pumpičkovou Canpol babies, bylo to moc namáhavé - mléko se i přestávalo tvořit, pak jsme pořídili elektrickou medelu swing, ta pomohla - prsa jsem střídala, ale po měsíci jsem zase začala kojit.

Moc mi pomohla ta el. odsávačka a hlavně psych. podpora přítele a mamky. :kytka: Držím pěsti, ať to zvládneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
16.10.12 16:36

@marieondatra Tak to závidím, mě se mléko spustilo 5tý den a ještě jsem ho musela vždycky dokrmovat nutrilonem, protože až jsem odsávala ob 2 hodiny i v noci, laktace se nenavýšila-…měla jsem teda ruční od aventu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
16.10.12 16:37

@MiskaM no ta podpora je duležitá, naštěstí manžel je super, že v noci mě nechá spát a krmí on. já vždy vstanu jen odstříkat a zase zalezu. takže celkem pohodička. a je to i dost znát pak na mém celodenním fungování s dvěma dětma.
Elektrickou odsávačku nemám ale asi si ji pořídim. právě že chci vědět zda to ale má cenu jestli jsem schopna takhle udržet dostatek mléka alespon do 5,6měsícu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
16.10.12 16:39

Ahoj, já tedy kojila prvních 5 týdnů, pak mi malej začal odmítat prso, tak sem se rozhodla odstříkávat. Bez odsávaček, jen s mýma rukama :mrgreen: sem odstříkávala 9 měsíců, pak sem kůli dovolené laktacai ukončila :palec: denně sem odstříkala cca od 0,5 litru do 1 litru 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
16.10.12 16:44

@marieondatra ahojki, já odsávala u prvního ..od jeho 3 měsíců… necelé 2 měsíce pak se mlíko uplně ztratilo :? podporovala jsem gravimilkem atd..ale pravda že v té době už jsem ho dokrmovala.
Kdyby jsi chtěla mám tady medellu swing elektrickou už ji nejspíš nevyužiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
16.10.12 16:44

@Shak29 no teda klobouk dolu. rukou mi to fakt nejde. cise mi něco vyteče a vystříkne, ale mám to všude jen ne v kalíšku :mrgreen: a asi bych to dělala tak hodinu. tak já odstříkám tak 800ml, ale bojím se toho, že mu to nebude zachvilku stačit a hlavně bych chtěla aby to šlo jen z jednoho prsa a nevím jak se k tomu dopracovat. stejně nevím jak to udělat kdybych kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
16.10.12 16:49

@oblacek ahoj obláčku :) a zq jqkou cenu bas mi ji dala? a co Péta jak se mu daří? V uterý jdu poprvé na RHC s druhorozeným tak jsem zvědavá jestli to opět bude vojtovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
16.10.12 17:03

Ahoj odsávala jsem ne úplně od začátku, to jsem kojila, asi kolem konce šestinedělí malá začala u prsu brečet, tak jsem jí začala odsávat, nejdřív ruční od Aventu, pak jsem si koupila medelu swing, odsávala jsem do 8,5m dvojčat, obě jsem měla střídavě plně na MM, střídavě jedenkrát denně na UM. odsávání jsem sama ukončila, bylo už náročné při lezoucích dětech najít 20minut 3-4×denně na odsávání. ale jde to, jak vidíš i u dvojčat a samozřejmě vždy jsem odsávala obě prsa, taky jsem měla připravenou porci dvě v ledničce. jen lituji, že jsem vzdala přikládání dětí k prsu, určitě by kojení bylo snazší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
16.10.12 17:50

Od synových 3 do 18 měsíců, kdy už mlíko nebylo, protože jsem byla asi ve 13.tt. Jinak bych pokračovala dál a plánuji, že po narození druhého budu synovi po kojení odsávat. Mám elektrickou Medelu na obě prsa. A měla jsem pak i velké přebytky, jak syn pil méně a méně a já se bála to nějak razantněji omezit, aby laktace moc neklesla, takže po ukončení odsávání měl syn v mrazáku zásobu na tři měsíce (každý den jednu dávku cca 150 ml) - takže „kojený“ byl vlastně až do 21 měsíců.
Ale určitě stimulovat najednou obě prsa, jinak bych to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
16.10.12 18:16

@marieondatra když mu to nebude stačit, tak budeš odstříkávat častějc a mlíčka bude víc ;) jinak pokud chceš odstříkávat jen z jednoho prsa, tak odstříkávej z toho, z kterýho chceš… a to z kterýho nechceš si vždy odstříkej jen do úlevy :palec: a prostě to střídej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová