Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud gyndar lek schvalil, tak by to melo byt v poradku. Spis bych se bala, jestli se pasovy opar neprenasi kontaktem… Aby to mimco od tebe nechytlo…
Lék je vhodný i pro kojící matky. Asi to syn zalomil dřív z jiného důvodu ![]()
Já bych teda s pásovým oparem oddělila dítě od sebe, ale když to doktor povolil…
Když já to mám na obličeji, ten nezakreju…
Doktor i sestra říkali, že jsem byla infekční už když jsem tam přišla, že je člověk infekční od prvního puchýřku. Jinak prý když ještě neměl neštovice, tak bude mít ty, ne pásový opar…
@Anonymní píše:
Když já to mám na obličeji, ten nezakreju…
Doktor i sestra říkali, že jsem byla infekční už když jsem tam přišla, že je člověk infekční od prvního puchýřku. Jinak prý když ještě neměl neštovice, tak bude mít ty, ne pásový opar…
jo, to se ví, že musí být nejprve neštovice, jinak mít pásový opar člověk nemůže.
@Sany80s Právě že není kdo… přítel se s ním snaží být, ale on chce být pořád se mnou. ![]()
@Anonymní píše:
@Sany80s Právě že není kdo… přítel se s ním snaží být, ale on chce být pořád se mnou.
U vás rozhoduje dítě?
@Sany80s Tak jak mu vysvětlit, že máma najednou není… nebo je jen na kojení…
@Sany80s tak manzel asi nenakoji…
A pokud dite nemuze chytnout opar, kdyz nemelo jeste nestovice, tak kontakt snad nevadi…
@vokishka píše:
jo, to se ví, že musí být nejprve neštovice, jinak mít pásový opar člověk nemůže.
Ja jsem to treba vubec netusila
ale je dobre to vedet, diky ![]()
@Dendiss píše:
@Sany80s tak manzel asi nenakoji…
A pokud dite nemuze chytnout opar, kdyz nemelo jeste nestovice, tak kontakt snad nevadi…
Jakože nevadí, když je fakt hodně infekční, přece se nakazí jen neštovicemi. Super přístup.
Copak dítě musí odsouhlasit vysvětlení, když mu něco může uškodit. To už jsme s tím opičím rodičovstvím pokročili hodně daleko.
Měla jsem pásový opar, když bylo dceři devět měsíců, takže ještě často kojená. Byl to teda jen malý flek na břiše, žádné léky jsem nebrala, jen mazala nějakou mastičkou. Kojit ani pečovat o dítě mi nikdo nezakazoval
Jak už bylo řečeno, u dcery by se to projevilo jako neštovice, ale nic ode mě nechytila.
Ahojky,
včera jsem byla na pohotovosti, byl mi diagnostikován pásový opar. Mám to kolem oka a navíc už dost rozlehlé. Pan doktor mi předepsal tabletky Herpesin 400. Když jsem řekla, že kojím, tak mi to nejdřív striktně zakázal. Potom volal na gyndu a tak prý doktor řekl, že to nevadí, ať klidně kojím.
Máte s tím některá zkušenost?
Teď mi syn usnul u prsa. To je divné, je teprve tři hodiny po probuzení, normálně vydrží pět. Nemohl mu ten lék něco udělat?