Jak nenakazit dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.2.22 17:04

Jak nenakazit dítě

Ahoj,
jen by mě zajímalo, jestli je něco, co můžu udělat pro to, aby jsem nenakazila prcka. Je jí 5 měsíců, poslední 4 dny má jen rýmu a je z toho trochu zahleněná.
Mě včera večer začalo škrábání a bolest v krku, rýma a celková slabost. Dneska je mi hodně zle a rvu do sebe léků a vitaminu, ať jsem brzy fit.
S malou jsem samozřejmě celý den v kontaktu, manžel mi moc pomáhá a stará se o malou hned, jak přijde z práce.
Přijde mi, že je to buď a nebo, protože stejně kolem ní prskám bacily. Jinak je na UM, nekojím.
Asi si potřebuju jen trochu postěžovat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2960
5.2.22 17:11

Tak kdyz ji nechces nakazit, tak nos respirator/nano rousku. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 17:22

@Mgree
Stejně ji musím sundávat, protože mám rýmu. Spíme v jedné místnosti a spát v ní asi nebudu. Navíc jsem to už jednou v minulosti zkoušela, nepomohlo to. ;)

• Citovat
  • Upravit
8633
5.2.22 17:22

No snad jedině ten repsirator. To máš prostě buď a nebo… od manzela se ted nakazilo jedno dítě ze 3. Choval se ke všem stejně. A většinou je to teda naopak, ze se děti nakazí vzájemně od sebe nebo já od nich. A to je úplně stejná loterie. Někdy všichni, někdy nikdo, někdy půlka z nás…pokaždé někdo jinej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barpro
5.2.22 17:23

Když jsem měla herpetickou angínu s malým dítětem, nosila jsem celý den roušku, myla si pečlivě ruce, jedla v jiné místnosti a i samozřejmě spala. Nikdo z rodiny se nenakazil.

Příspěvek upraven 05.02.22 v 17:25

• Citovat
  • Upravit
14682
5.2.22 17:23

Nos respirator a hlavne si po kazdem smrkani/kaslani/kychani myj ruce. I kdyby to znamenalo myt si ruce 80× denne. Kapesniky hned po pouziti vyhazovat. Ja to takto delam poslednich cca 10 let a za tu dobu ode me nikdo zadnou nemoc (respiracni ani strevni) nechytil. Teda rousku jsem driv pri nemoci nosila jen venku, kdyz uz jsem z nejakeho duvodu nemohla mezi lidi. Doma bez rousky, tam se muzu myt.

Takove to “stejne ty bacily prskam kolem sebe” me pekne stve. Treba tchyne si jednou nakaslala do ruky a hned potom tou rukou podala rohlik nasi rocni dceri. Kdyz jsem se ohradila, tak mi rekla: “No co, stejne to tady na ni prskam, tak to chytne tak jako tak.” :cert:

U nas se nemoci chytaji jen od deti, ty jeste nedokazou myslet na myti rukou po kazdem zakaslani.

A k posteli si dej desinfekcni gel na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
5.2.22 17:26

Ptáš se jak nenakazit dítě ale jedinou rozumnou možnost (nošení roušky) odmítáš. No to je potom těžký. Nic účinnějšího neexistuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2960
5.2.22 17:29
@Anonymní píše:
@Mgree
Stejně ji musím sundávat, protože mám rýmu. Spíme v jedné místnosti a spát v ní asi nebudu. Navíc jsem to už jednou v minulosti zkoušela, nepomohlo to. ;)

A co jineho chces poradit? :mrgreen: Neprskej na ni, zakryvej si pusu, nepusinkuj ji. Jina rada neni. :lol: A kazde dite si projde timto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
5.2.22 17:31

Vzdyt uz nakazena je. Resp. chytla jsi to mozna od ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14682
5.2.22 17:31
@Janča6 píše:
Nos respirator a hlavne si po kazdem smrkani/kaslani/kychani myj ruce. I kdyby to znamenalo myt si ruce 80× denne. Kapesniky hned po pouziti vyhazovat. Ja to takto delam poslednich cca 10 let a za tu dobu ode me nikdo zadnou nemoc (respiracni ani strevni) nechytil. Teda rousku jsem driv pri nemoci nosila jen venku, kdyz uz jsem z nejakeho duvodu nemohla mezi lidi. Doma bez rousky, tam se muzu myt.

Takove to “stejne ty bacily prskam kolem sebe” me pekne stve. Treba tchyne si jednou nakaslala do ruky a hned potom tou rukou podala rohlik nasi rocni dceri. Kdyz jsem se ohradila, tak mi rekla: “No co, stejne to tady na ni prskam, tak to chytne tak jako tak.” :cert:

U nas se nemoci chytaji jen od deti, ty jeste nedokazou myslet na myti rukou po kazdem zakaslani.

A dodavam, ze jinak nejsem zadny magor na cistotu. Deti klidne necham snist jidlo, ktere jim spadne na zem doma nebo na hristi apod. Jen pri nemoci jsem na hygienu pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 17:32
@Barpro píše:
Když jsem měla herpetickou angínu s malým dítětem, nosila jsem celý den roušku, myla si pečlivě ruce, jedla v jiné místnosti a i samozřejmě spala. Nikdo z rodiny se nenakazil.
Příspěvek upraven 05.02.22 v 17:25

Zajímavé, to samé jsem praktikovala, když jsem byla nemocná před cca 4 měsíci a stejně to nepomohlo a malá to chytila.

@Janča6 píše:

Ano, je to pravda. Stejně si kýchnutí do rukávu nebo do kapesníku a malá spí na mě. Než stihnu kapesník vyhodit nebo si jen desinfikovat ruce, tak mi neříkej, že se k ní bacily nedostanou? Samozřejmě, že si ruce myji desinfikuji před každým úkonem, ale momentálně není ani 2 minuty, co bych nepotřebovala smrkat. :nevim:

@Midaku píše:
No snad jedině ten repsirator. To máš prostě buď a nebo… od manzela se ted nakazilo jedno dítě ze 3. Choval se ke všem stejně. A většinou je to teda naopak, ze se děti nakazí vzájemně od sebe nebo já od nich. A to je úplně stejná loterie. Někdy všichni, někdy nikdo, někdy půlka z nás…pokaždé někdo jinej..

Taky mi to tak přijde. U nás když někdo dotáhl nemoc, tak jsme se všichni prostřídali a někdy to chytl nakonec i ten, kdo to dotáhl..

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
5.2.22 17:35

Ja bych to nehrotila…s ditetem byt musis, tezko se od ni separujes…a muze to chytit, i kdyz budes chodi ve skafandru, zvlast ryma je proste nakazliva hodne…ale i kdyby, tak holt prodela nemoc a bude zase o neco odolnejsi ;) Moje deti ode me nikdy nic nechytily, ac ja teda nemocna moc nebyvam…ale ani ja od nich nikdy nic nechytila a to jsem se nikdy nijak nechranila, spala s nimi v posteli, jedla po nich jidlo…

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
5.2.22 17:44
@Anonymní píše:
Taky mi to tak přijde. U nás když někdo dotáhl nemoc, tak jsme se všichni prostřídali a někdy to chytl nakonec i ten, kdo to dotáhl..

U nas prave vubec…vzdycky tu nemoc mel jen ten jeden clovek a nikdo jiny to nechytil… :think: Malokdy mi deti marodi soucasne, nebo ja s nimi…to se asi snad nestalo :think: Je fakt, ze deti jsou od sebe 8 let, takze starsi uz si vetsinou taky prosla. Dcera trpela od 1 roku na cetne anginy, pak mela v puberte i mononukleozu a nikdy nikoho nenakazila.

• Citovat
  • Upravit
31272
5.2.22 17:46
@mroe píše:
Vzdyt uz nakazena je. Resp. chytla jsi to mozna od ni.

Přesně to mě napadlo - jestli dítě rýmuje čtyři dny a teď je blbě zakladatelce, nejspíš se nakazila právě od dítka.
Jinak takhle se teď projevuje často ten Omikron - rýmy, bolest hlavy, škrábání v krku, chrapot.
Zakladatelko, zamyslela bych se nad možností, jeslti ste to někde nechytili, možná by bylo vhodný dojít na test (nebo aspoň nikam zbytečně nelézt a když, tak v respirátoru, pro jistotu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 17:53

@Mar__tanka1983
Vím, že antigenní testy můžou být falešné pozitivní a naopak. Ale napadlo mě to, tak jsem si ho aspoň zkusila udělat a vyšel negativní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA