Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ano, je to pravda. Stejně si kýchnutí do rukávu nebo do kapesníku a malá spí na mě. Než stihnu kapesník vyhodit nebo si jen desinfikovat ruce, tak mi neříkej, že se k ní bacily nedostanou? Samozřejmě, že si ruce myji desinfikuji před každým úkonem, ale momentálně není ani 2 minuty, co bych nepotřebovala smrkat.
Takovych nemoci jsem mela hromadu, kdy jsem potrebovala smrkat co 2 minuty i casteji. A stejne to nikdo nikdy nechytil. No tak jsem se poradne vysmrkala nad umyvadlem. Asi je to pro mnohe nechutne, ale podle me nejhygienictejsi. No a pak to smrkani vydrzelo treba 5 minut. A kdyz ne, tak jsem se holt sla umyt. Vyjimka je pri kojeni, i kdyz i pri tom nekdy proste jdu s ditetem na prsu do koupelny a myju si ruce. Ke kojeni si beru sacek, do ktereho davam pouzite kapesniky a prubezne desinfikuju ruce. Kdyz me nekdo obdivuje, ze ode me nikdo nechyta nemoci, a ja jim pak popisu, co pro to delam, tak naprosta vetsina lidi rekne, ze by to nezvladla. Ale pro me je to strasne nepohodli mensi zlo nez nekoho nakazit. Zvlast kdyz vim, ze nam to fakt funguje.
Nejvetsi problem je usinani. To pak nejde chodit furt do koupelny. Takze se zase poradne vysmrkam v koupelne a pak se snazim usnout. No a pri tom usinani opet davam kapesniky do sacku a desinfikuju ruce.
Nekycham do rukavu, ale do kapesniku. Do rukavu pripadne venku, kdyz nemam kapesnik hned po ruce.
Ale jak se pise vyse, vypada to, ze jsi tu nemoc chytla ty od male.
Příspěvek upraven 05.02.22 v 20:48
@Barpro píše:
Když jsem měla herpetickou angínu s malým dítětem, nosila jsem celý den roušku, myla si pečlivě ruce, jedla v jiné místnosti a i samozřejmě spala. Nikdo z rodiny se nenakazil.Příspěvek upraven 05.02.22 v 17:25
Herpetickou rýmu? Co to je? Nikdy jsem se s tím nesetkala.
Dodavam, ze si samozrejme nemyslim, ze kdyz jsem nemocna, tak je kolem me nula bacilu. Samozrejme i pri mluveni jdou nekteri ven. Ale je jich tak malo, ze si s nimi bezna imunita poradi.
A v tvem pripade je podle me respirator doma spis kontraproduktivni, kdyz si ho musis casto sundavat kvuli smrkani.
@Russet Angínu, nikoliv rýmu.
Způsobuje herpes simplex virus, běžně se vyskytují horečka, bolesti hlavy, únava až schvácenost, rýma, slzení, zvětšené uzliny v krku máte takovou nádhernou hromadu aftů. Když vám to chytne kojenec, s velkou pravděpodobností skončí v nemocnici. Nemohla jsem pít, jíst..
@Barpro píše:
@Russet Angínu, nikoliv rýmu.
Způsobuje herpes simplex virus, běžně se vyskytují horečka, bolesti hlavy, únava až schvácenost, rýma, slzení, zvětšené uzliny v krku máte takovou nádhernou hromadu aftů. Když vám to chytne kojenec, s velkou pravděpodobností skončí v nemocnici. Nemohla jsem pít, jíst..
Aha. Já to popletla.
Hygiena už tu padla. Ještě můžeš prckovi pravidelně čistit dutiny mořskou vodou - je to dobrá prevence. Hodně větrat, chodit 2× denně s kočárkem na vzduch (pokud je nějaké normální počasí).