Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky. Prosím jak ste to zvládaly s covidem? Starší syn je pozitivní od pondělí, teď to vypadá že sem to schytala i já. Mám sice dvě dávky ale to už je nepodstatné protože stejně útočí i na očkované. Spíš mám starost o dvouletou dceru. Chytly to od vás děti? A jak to u nich probíhalo? Děkuji
Máme omikron a dvě desetiměsíční děti… No daleko větší problém je růst zubů, u jednoho dva u druhého tři. Mají zvýšenou teplotu, rýmu a průjem. Ostatně jako vždy když leze nějaký zub, takze asi tak.
My s chlapem pozitivni, on ocko ja ne… Decka opakovane testovani…ac kaslou a maji rymu, jsou negativni ![]()
Dcera pozitivní od soboty teploty, kašel rýma. Já zalehla včera zimnice, horečka. Dneska je mi o 100/ líp a zítra jdu na PCR. Jsem zvědavá jestli budu také pozitivní. Jinak manžel a syn zatím v pohodě a jsme očkování všichni.
Starší syn měl covid minulý týden, slabší rýmu. Nikdo z rodiny to od něj nechytil.
U nas je teď pozitivní manžel od úterý. Mně dnes začíná rýma, nějaká zarazena, cítím dutiny a v nose mám hrozný sucho. Dcera má průjem. Synové nic, boří tu barák, jdu je vyhnat na zahradu. Testovat se budeme zítra a pak v neděli, tak jsem zvědavá.
U nás byl jako první pozitivní přítel kašel a průdušky jinak únava potom začal hned syn (2roky)3dny horečky k tomu začali bolet uši, rýma a teď začíná chrcet při dýchání a bolest v krku bylo to par probdelejch noci ale už se to snad zlepšuje
Obě děti to minulý týden měly - horečka, zvracení, rýma. My s manželem nic (oba očkovaní + prodělali jsme v lednu 2021).
Podle PCR testu nechytly, ale vsichni 3 byli nemocni. 6leti 1 den teplota, trochu v noci kaslali. Necele 3 roky mel teplotu tak dva vecery a budilo ho zahleneni a kasel asi 4 dny. Tedy normalni viroza stejne jako u nas dospelych. Lezeli jsme u televize a koukali na pohadky.
Je to podivný…v rodině máme dvě děti, sourozenci, jeden pozitivní, druhej ne, nemocnej je ten negativní…kašel, rýma, teplota…tomu pozitivnímu nic není
![]()
A kamarádka mi říkala…všichni doma nachcípaní, všichni to samí, dva pozitivní, tři negativní… ![]()
@Tarinka u nas totez, ale my jsme meli test z nosohltanu a deti ze slin a sli jsme na test dost pozde, tak podle me u nich to uz nic nezachytilo.
@Tarinka píše:
Je to podivný…v rodině máme dvě děti, sourozenci, jeden pozitivní, druhej ne, nemocnej je ten negativní…kašel, rýma, teplota…tomu pozitivnímu nic není![]()
Tak to je fakt dobrý paradox
![]()