Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Sany80s píše:
Jakože nevadí, když je fakt hodně infekční, přece se nakazí jen neštovicemi. Super přístup.
Copak dítě musí odsouhlasit vysvětlení, když mu něco může uškodit. To už jsme s tím opičím rodičovstvím pokročili hodně daleko.
A co s tim deckem ma udelat, dat ho do klakanku? Kdyz mas kovid, tak mas decko snad taky doma. Koji, tak ma dite velkou sanci, ze nic nechyti
@vokishka píše:
A co s tim deckem ma udelat, dat ho do klakanku? Kdyz mas kovid, tak mas decko snad taky doma. Koji, tak ma dite velkou sanci, ze nic nechyti
To dítě má otce. Žádná újma se mu nestane, když si nevyvzdoruje vše, co se mu zrovna zachce.
@Sany80s Nechci, aby chytil neštovice, ale v momentě, kdy jsem to pár dní měla, už jsem byla infekční. Doktor teda říkal, že ten lék sníží nakažlivost. Nechci ho nakazit, mám z toho strach, ale jak říkal i doktor, teď už je to jedno.
Navíc je zvyklý být se mnou…
@Anonymní píše:
@Sany80s Nechci, aby chytil neštovice, ale v momentě, kdy jsem to pár dní měla, už jsem byla infekční. Doktor teda říkal, že ten lék sníží nakažlivost. Nechci ho nakazit, mám z toho strach, ale jak říkal i doktor, teď už je to jedno.Navíc je zvyklý být se mnou…
To nikdy není jedno. Tak ať si zvykne s tatínkem.
Jako to je fakt zbytečný, lidi co kdybyste ty děti třeba vychovávali, to by asi dalo moc práce.
@Sany80s píše:
To nikdy není jedno. Tak ať si zvykne s tatínkem.
Jako to je fakt zbytečný, lidi co kdybyste ty děti třeba vychovávali, to by asi dalo moc práce.
To trochu přeháníš, ne? Je snad úplně normální, že kojenec je závislý na matce. To, že mu zakladatelka poskytuje blízkost a kojí ho, znamená, že ho nevychovává? To, že má kojené mimino blíž k matce, která ho kojí, znamená, že ho nevychovává? To, že to mimino bude poměrně dost trpět, když bude z minuty na minutu oddělené od mámy a jako plně kojené nucené do flašky, znamená, že je nevychované? Se vzpamatuj.
(krom toho k úplné eliminaci nakažení by bylo třeba matku úplně vystěhovat)
@Sany80s píše:
To dítě má otce. Žádná újma se mu nestane, když si nevyvzdoruje vše, co se mu zrovna zachce.
„Kojenec nevyvzdoruje“ - tím, že chce mámu, si kojenec vyvzdorovává
„Co se mu zrovna zachce“ - to, že potřebuje mámu a prso, naprosto legitimní potřeby kojence, je „co se mu zrovna zachce“
. Úplně mi zatrnulo a fakt lituju děti, které podobným stylem „výchovy“ prochází. A lituju své děti, že se s nimi a s jejich následky budou potkávat jako dospělí.
Pásový opar je infekční hlavně přímým kontaktem. Evidentně máš prodělané neštovice, tudíž i protilátky proti nim, v současné době i reaktivované. Kolik je malému? Minimálně do 3 měsíců, ale klidně i do půl roku bude mít i nějaké přenesené mateřské protilátky v krvi. Myj si pořádně ruce a zabraň kontaktu malého s oparem (rouška, náplast,…).
@Sany80s ona se ta infekcnost dost precenuje. Infekcni je pouze tekutina z puchyrku, neni duvod, aby dite, pri dostatečně hygieně, chytlo nestovice.
Příspěvek upraven 06.02.22 v 15:03
@Sany80s píše:
Jakože nevadí, když je fakt hodně infekční, přece se nakazí jen neštovicemi. Super přístup.
Copak dítě musí odsouhlasit vysvětlení, když mu něco může uškodit. To už jsme s tím opičím rodičovstvím pokročili hodně daleko.
ty máš dost
dej si studený hadr na hlavu prosím tě, tady se mluví o kojenci, jestli víš co to je
@mag píše:
@Sany80s ona se ta infekcnost dost precenuje. Infekcni je pouze tekutina z puchyrku, neni duvod, aby dite, pri dostatečně hygieně, chytlo nestovice.Příspěvek upraven 06.02.22 v 15:03
přesně, když mi bylo 5, byly u nás záplavy a u nás v baráku byla evakuovaná celá naše rodina, babička, dědeček, strýc a teta - moje matka byla zase nonstop v evakuačním zařízení mimo obci jako koordinátorka, já jsem spala s babičkou v jedné posteli, babička měla pásový opar - nic jsem nechytla,
a druhá zkušenost - když jsem měla já dceru 9 měsíců, ošetřovala jsem dědečka ležáka, který měl pásový opar a také nikdo nic nechytnul
@Havlova Neštovice jsem měla jako dítě, ale syn ještě ne.
Ruce si myju, případně používám takový ten antibakteriální gel. Nešahám si na obličej, to je jasné. Náplast mě nenapadla, ale já to mám fakt kolem oka, takže bych si ho zalepila celé. Myslíš, že i roušku?
@mag Taky jsem to tak četla, už mi něco z části puchýřků teče, ale ne nějak hodně, takže mi třeba z nosu nic nekalé… Mám vlastní polštář apod, to je jasné… Doufám, že se k němu ta tekutina nedostane..
Přes den snad všechno dodržuji, syna nepusinkuju apod. Spíš mám strach z noci, kdy kojím, abych neudělala chybu, nebo aby ten lék nějak blbě nereagoval. Takže jsem ráda, že jo doporučili i jiným.. ![]()
@Anonymní píše:
@Havlova Neštovice jsem měla jako dítě, ale syn ještě ne.Ruce si myju, případně používám takový ten antibakteriální gel. Nešahám si na obličej, to je jasné. Náplast mě nenapadla, ale já to mám fakt kolem oka, takže bych si ho zalepila celé. Myslíš, že i roušku?
Kapénkami se to nepřenáší, tak jen, ať ti tam nesahá. Infekční je to cca 5 dní od výsevu. Když jsi měla neštovice, v těhotenství jsi mu předala protilátky a ty nějakou dobu (cca ty 3 měsíce) v jeho krvi zůstanou.