Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Osobne s tim nemam zkusenost. dost se dozvis na kojeni.net
Jinak bych rekla, ze kdyz budes ke kojeni pridavat UM ze se muze stat ze o MM prijdes. Mimco muze zlenivet a nebude chtit tahat.
Pokud mas ale MM malo a chces jen na dokrm, tak bych zkusila krmit strikackou pres prst.
Zalezi jake k tomu mas duvody… A zda-li chces ci nechces prestat kojit.
Dekuju za odpovedi mleka mam ale ne dostatek nekdy malo nekdy vice proto bych rada i dokrmovala .. a kojeni mame pres chranic bradavek pac mam spatne pradavky takze ji to nevadi .. myslite ze o mlicko muzu prijit i kdyz pravidelne ostrikavam?
A jak je ditko stare. Ja bych mozna chvilku vydrzela. Ono chvili trva nez se to ustali. I pak tedy prichazeji rustove spurty a krize.
Taky bych vydržela, jak se projevuje, že máš málo mléka?
Taky kojím přes kloboučky, už půl roku, někdy se mi zdálo, že mám mlíka míň, ale vždycky to přešlo, UM jsem nemusela nikdy použít.
addonika, já bych než začneš koketovat s UM kontaktovala laktační poradkyni. Jestli píšeš, že ho máš někdy málo, to se stává, obzvláště večer, dítě je líné tahat a celkově je mlíka míň, nejvíc mlíčka se tvoří v noci.
prospívá, přibírá?
mě super poradili právě na kojeni.net, jak už někdo zmiňoval.
Příspěvek upraven 09.04.11 v 19:51
Taky můžeš tvorbu mléka trochu ovlivnit…zkus střídat obě prsa během kojení, odstříkávání také není špatné, mě ještě pomohly homeopatika ricinus communis 5 ch, nemělo by se ale brát víc jak 14 dní, jinak má opačný efekt, a gravilk…někdo si chválí meltu, černé pivo, silný kuřecí vývar…obecně hodně tekutin. je dopré pít teplý nápoj během kojení, ale já teda nikdy nepřišla na to, jak to technicky udělat…pomůže ale i teplý obklad na prso.
Poznam to podle odstrikavani misto kojeni jsem zkusila odstrikat a mala vypije tak 90ml coz jednou odstrikam ale prace je to treba na dve hodiny a pak uz odstrikam tezko i 20ml coz maly vazne nestaci ..takze pak prikrmuju protoze nepribirala a furt brecela protoze mela malo mlicka v pondely jdeme zase k doktorce tak uvidim …ale dekuju moc za rady jinak na to abych mela vic mlika piju caje pro kojici matky hoodne piju jak vodu tak mliku a snazim se co nejvice a nejlepe jist ale moc to nepomaha ..
Addoniko a ty krmíš z lahve nebo kojíš? Dítě si vždycky vytáhne mnohem víc, než dokážeš odstříkat…
Ale jinak ano, můžeš střídat MM i UM, akorát ti po čase může tvé mléko ubývat…
Nejdriv se snazim kojit a pak dokrmim z lahve protoze mi u kojeni pak uz usina takze ji chvilku budim ona se snazi ale po hodine uz fakt nemuzu a ona stejne pak dal breci takze pak dokrmim z lahve… uvidim co mi rekne doktorka zatim to takhle nejak funguje a jiny reseni nevidim
Addoniko a kolik je malé? Já bych jí třeba zkusila nechat spát, pokud usne - asi bude ještě malinká, viď? Samozřejmě že pokud evidentně pláče hlady, tak dokrmit, le snžila bych se co nejvíc přikládat, ono i to prázdné cucání stimuluje tvorbu, že pak to prso „ví“, že má vytvořit víc. Taky pomáhá kojit v noci, aspoň třeba dvakrát (pokud teda mimi nespí samo celou noc).
Poraď se s dr., ta určitě bude mít taky pár rad přímo na váš případ ![]()
Já bych fakt kontaktovala laktační poradkyni…
já jsem taky odsála málo, někdy skoro nic. Ale malá si to vysála a prospívala.
jestli ale málo přibírá, tak je to asi jiná. A zkoušíš jí budit, jemně klepat na bradičku a podporovat v sání?
Ahojky chtela jsem se jen zeptat jestli muzu podavat jak MM tak i UM ?