Večer nemám mléko

8384
7.4.11 21:57

Večer nemám mléko

Potrebuju nutne poradit…Malymu je necely mesic d o vcera nebyl problem s kojenim (az na zacatky) pres den pije cca po 3 hodkach nekdy po 4 nekdy i po 2, v noci vydrzi az 6 hodin…vcera kolem 23:00 ale sal a ja nemela v prsou skoro nic, uvedomila jsem si ze jsem skoro nepila a dnesj sem se to snazila napravit, 2× polivka, litry caje kojiciho a vody…a je skoro deset a ja uz zas v prsou nic nemam a amalej ma hlad, mam zasobu na mrazaku ale uz jen na dnesek tak mu to ted ohrivam…Ale co mam delat? Cim to muze byt? Mam koupit nutrilon a na noc kdyz se mi ztraci mliko mu ho dat? K ranu je to zas dobry a pres den mam mlika dost tak ja nevim co se ted 2 dny deje…poradte prosim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
598
7.4.11 22:04

ajlo, mam presne ten samy problem…prave jsem pridavala diskusi, taky nepjate cekam kdo co poradi
:nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
7.4.11 22:06

No já bych s UM ještě počkala. Taky někdy mívám večer málo mlíčka, připadám si, jako by mě prďolka za celý den vysála :mrgreen: , ale po půlnoci se budím s prsy k prasknutí, tak odstříkám (mě se miminko v noci nebudí, usíná před 20hod a na kojení se budí až v době mezi 4 až 6 hod.). No a odstříkané mlíčko dám do lednice a použiju večer.

A pokud by jsi chtěla povzbudit laktaci… vřele doporučuji homeopatikum RICINUS COMMUNIS 5CH, 3× denně po 5 kuličkách. Mě to stačí brát jeden den a laktace je opět v pohodě. Na mě účinkuje bezvadně :palec:

Kojící čaje na mě nějak nezabírají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.4.11 22:07

:think: po celodenním kojení jsem taky večer kojila s „vypitými“ prsy, to je normální. MM se tvoří sáním, ne naléváním prsou. Buď hlavně v klidu, ať se ti nezhorší tvorba stresem. Nutrilon nedávej, každá náhražka je nepřiložení miminka k prsu a tedy nestimulování tvorby MM. Zvýšit tvorbu si můžeš častějším přikládáním cca 48hodin. A věz, že tohle se stane každé mamině, prostě prsa se přestanou nalévat jako na začátku a upraví se nabídka podle poptávky = tělo se přizpůsobí tomu, co si miminko bere. Užívej a neplaš, stres a nesebedůvěra je největší zabiják MM :huban:
PS: máš krásný miminko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
7.4.11 22:10

Já jsem měla večer mlíka taky vždycky nejmíň, až to postupně šlo „do kytek“. Ale ne tedy u tak malého mimi.

Obecně se říká, že pro zvýšení množství mléka se má často kojit především V NOCI (souvisí to s produkcí nějakého hormonu, co se tvoří právě v noci).

Jenže mně dítko krásně spalo a já jsem upřednostnila noční spánek před udržením laktace. :nevim: (Prostě se mi ho nechtělo budit. Takže jakmile došly zásoby z mrazáku, tak nastoupil Nutrilon.

Jinak co se týče kojení, doporučuji prostudovat stárnky www.kojeni.net. Jsou super a vždy jsem tam našla odpovědi na všechn svoje otázky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.4.11 22:12

:palec: „mlékotvorba“ jede nejvíc v noci, proto je normální pocit, že večer už nic není. Je, jen se to nevytváří do zásoby, mimi stačí všechno vypít. Noční produkce hormonů zas vytvoří pocit plnějších prsou. Kojím teď 13měsíc a prsa už mám pocitově úplně prázdná. Ale stále jsem schopná malou ukojit a ještě odstříkat do 5min 50ml. O nalévání to fakt není. Jen si věřit a nestresovat se.

DanMaj píše:
No já bych s UM ještě počkala. Taky někdy mívám večer málo mlíčka, připadám si, jako by mě prďolka za celý den vysála :mrgreen: , ale po půlnoci se budím s prsy k prasknutí, tak odstříkám (mě se miminko v noci nebudí, usíná před 20hod a na kojení se budí až v době mezi 4 až 6 hod.). No a odstříkané mlíčko dám do lednice a použiju večer.

A pokud by jsi chtěla povzbudit laktaci… vřele doporučuji homeopatikum RICINUS COMMUNIS 5CH, 3× denně po 5 kuličkách. Mě to stačí brát jeden den a laktace je opět v pohodě. Na mě účinkuje bezvadně :palec:

Kojící čaje na mě nějak nezabírají.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
7.4.11 22:19

Ahoj,
prosím tě, hlavně se nestresuj. Může to fakt být dúsledek toho, žes málo pila, ale ikdyž se ti zdají být prsa prázdná, tak normálně mimi přikládej, během 1 kojení k oběma prsům. Dodržuj pitný režim a ono se to během dvou, tří dnů upraví. Hlavně musíš být klidná. Uvidíš. Já za sebe musím vypít nejmíň 3l tekutin/den, fenyklový čaj, kojící nejčastěji. Teď se malá v noci budí co hodinu, to pak mám ráno prsa…jak hadr, si pak říkám, co jí dám dopol.pít? Ale ono se zas dotvoří…a malé nic nechybí.
Pokud mimi nepláče hlady…Koupení UM do zásoby nic nezkaziš, aspoň budeš klidnější, že máš doma „pojistku“ :-) Tak se drž a trpělivost :hug: a odpočívej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
7.4.11 22:26

ja byla klidna az do ted :-) dala jsem malymu predposledni zasobu z mrazaku a rozmrazila jsem 150ml a vypil mi tak 60..coz je dost malo…do ted nebyl problem mlika bylo hodne i takhle vecer a kdykoliv si rekl ale posledni dva dny ne..kolem 9 jako by nebylo ale kdyz si vymacknu tak kapka jde ale malej pak jen zuzla a nic nesaje jde videt ze nic moc nevytahne…v noci mi spi az 6 hodin a budit ho na kojeni se mi nechce, kdyz jsem ho vp orodnici musela budit spal a nevypil stejne nic…uz mam jen 1 kalisek na mrazaku a do UM se mi fakt nechce :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
7.4.11 22:28

Presne jak pisi holky, hlavne nestresovat! Ja ac behem dne kojim vzdy jen z jednoho prsa, tak vecerni kojeni musim dat obe prsa k dispozici, malej vyzunkne behem jednoho kojeni obe a je spokojeny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
7.4.11 22:29

Jo abych upresnila, pres den mam mlika ze to malymu tecep o brade…a malej pije cca po 3 hodkach ale jakmile se blizi vecer (tedy jen od vcera) tak malej chce pit cca po 1 az 2 hodkach a jde videt ze si skoro nic neveme proto takhle casto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.4.11 22:30

A jak mu to rozmražené MM dáváš a proč? Každé dítě něco vypije, když mu to nabídneš i těsně po kojení, ale neznamená to, že má hlad. A sama si tím způsobíš, že nesaje z prsu = nepodporuje laktaci = a déle vydrží do dalšího kojení, tedy bez stimulace prsou. Pokud dáváš rozmražené MM lahvičkou, je pak mimi lenivé sát z prsu, protože lahvička mu jde snáz = opět si zaděláváš na problém s produkcí MM.

Ajla píše:
ja byla klidna az do ted :-) dala jsem malymu predposledni zasobu z mrazaku a rozmrazila jsem 150ml a vypil mi tak 60..coz je dost malo…do ted nebyl problem mlika bylo hodne i takhle vecer a kdykoliv si rekl ale posledni dva dny ne..kolem 9 jako by nebylo ale kdyz si vymacknu tak kapka jde ale malej pak jen zuzla a nic nesaje jde videt ze nic moc nevytahne…v noci mi spi az 6 hodin a budit ho na kojeni se mi nechce, kdyz jsem ho vp orodnici musela budit spal a nevypil stejne nic…uz mam jen 1 kalisek na mrazaku a do UM se mi fakt nechce :cry: :cry: :cry:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
7.4.11 22:30

kojim vzdy z obou prsu, jen vyjimecne jen z jednoho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
7.4.11 22:33
Háta_x píše:
A jak mu to rozmražené MM dáváš a proč? Každé dítě něco vypije, když mu to nabídneš i těsně po kojení, ale neznamená to, že má hlad. A sama si tím způsobíš, že nesaje z prsu = nepodporuje laktaci = a déle vydrží do dalšího kojení, tedy bez stimulace prsou. Pokud dáváš rozmražené MM lahvičkou, je pak mimi lenivé sát z prsu, protože lahvička mu jde snáz = opět si zaděláváš na problém s produkcí MM.
Ajla píše:
ja byla klidna az do ted :-) dala jsem malymu predposledni zasobu z mrazaku a rozmrazila jsem 150ml a vypil mi tak 60..coz je dost malo…do ted nebyl problem mlika bylo hodne i takhle vecer a kdykoliv si rekl ale posledni dva dny ne..kolem 9 jako by nebylo ale kdyz si vymacknu tak kapka jde ale malej pak jen zuzla a nic nesaje jde videt ze nic moc nevytahne…v noci mi spi az 6 hodin a budit ho na kojeni se mi nechce, kdyz jsem ho vp orodnici musela budit spal a nevypil stejne nic…uz mam jen 1 kalisek na mrazaku a do UM se mi fakt nechce :cry: :cry: :cry:

po kojeni posledni dva dny kdy vim ze si nic nevzal mu ho davam protoze silene rve hlady (jinak on skoro nebreci jen kdyz ma hlad nebo rpdiky jinak je desne hodnej) a kdyz si ho chovam a chci aby usnul tak porad hleda prso a zirive k tomu otevira pusinku, proste ma hlad…
ja mam lahvicky tomme tippe co maji tvar jako prso a mohou sep ouzivat pri kojeni, navic se mi zda ze z nich malej moc neumi ap ije nerad a dlouho trva nez se poradnenapije, treba ted pil spatne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.4.11 22:41

To je normální. Největší hladina hormonu prolaktinu, který je odpovědný za tvorbu MM je v noci. Malý nepije tak často, proto že má hlad. Jen je ještě moc malý = nemá tak silné sací svalstvo, proto pije po menších časových úsecích, je to snadnější: v prsu přeci jen nějaká zásoba je a tu snadněji vytáhne a pak se rychleji unaví sáním MM, které se vytváří přímo při samotném sání. Ta zásoba úplně zmizí kolem 3.měsíce věku a přestanou se ti prsa nalévat skoro úplně (nabídka se dokonale přizpůsobí poptávce) a přesto budeš mít dostatek MM, abys ho ukojila. Hlavní část MM se totiž tvoří přímo při kojení, ne do zásoby do nalitých prsů. Nalévají se zpočátku proto, že miminko je slabé, tak aby mu to teklo snadněji než zesílí. Tak to prostě funguje a je chyba si myslet, že máš málo MM. Pak se zbytečně stresuješ a o MM můžeš opravdu přijít. Takže hoď se do klidu, užívej spokojené mimi, kterému teče přes den „mlíčko po bradě“ a prostě k večeru přikládej častěji.

Ajla píše:
Jo abych upresnila, pres den mam mlika ze to malymu tecep o brade…a malej pije cca po 3 hodkach ale jakmile se blizi vecer (tedy jen od vcera) tak malej chce pit cca po 1 az 2 hodkach a jde videt ze si skoro nic neveme proto takhle casto…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.4.11 22:46

Tak to může být první růstový spurt, tedy mimi vypadá děsně hladově, chce přikládat častěji a lahvičku ti odmítá. Taky se může vztekat a ty nabudeš dojmu, že mu nic neteče. To je u spurtů normální. Neboj, přikládej, jak si řekne a neřeš, zda má hlad a nedokrmuj (důvody viz výše).
Růstový spurt může doprovázet přechodné nepřibírání - dítě roste do délky (naše malá nepřibírala několik týdnů a pak se zas rozjela, nepřikrmovala jsem ničím) a spurty bývají ve 3. a v 6. týdnu a pak ve 3. a v 6.měsíci. Pomáhá pouze trpělivost a počkat, až to přejde. :huban:

Ajla píše:
Háta_x píše:
Ajla píše:
po kojeni posledni dva dny kdy vim ze si nic nevzal mu ho davam protoze silene rve hlady (jinak on skoro nebreci jen kdyz ma hlad nebo rpdiky jinak je desne hodnej) a kdyz si ho chovam a chci aby usnul tak porad hleda prso a zirive k tomu otevira pusinku, proste ma hlad…
ja mam lahvicky tomme tippe co maji tvar jako prso a mohou sep ouzivat pri kojeni, navic se mi zda ze z nich malej moc neumi ap ije nerad a dlouho trva nez se poradnenapije, treba ted pil spatne
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová