Stopangin a kojení

505
6.4.11 10:51

Stopangin a kojení

Ahoj můžu kloktat Stopangin když kojím? Bojuji s bolestmi v krku a čekám jak dopadne výtěr, tak prozatím mi dr předepsal jen Stopangin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
6.4.11 10:59

Pokud doktor ví, že kojíš tak by ti snad nepředepsal nic co nemůžeš. Jinak se podívej do příbalového letáku, tam to bude napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6607
6.4.11 11:03

Myslim, že můžeš, není se čeho bát…já teď bojuju s bolestma v krku Bioparoxem, jsem v 18. tt :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
6.4.11 11:17

No v přibalovém letáku píšou, že jen na doporučení lékaře, že nebyl zkoumán na těhotných a kojících a pokud léčení předčí určitá rizika. Chtěl mi doporučit i ten Bioparox, včera jsem ho chtěla v lékárně a tam mi řekli, že pro kojící je nevhodný a ženské na netu píšou, že ho berou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
6.4.11 11:32

Ahoj, já jsem používala v pohodě sprej do krku stopangin při kojení i v těhotenství, to je jen lokální a to se může… Neměj obavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
6.4.11 11:46

můžeš cucat septisan :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
6.4.11 11:55

Stopangin se neužívá při kojení- pouze po poradě s lékařem. Jestli Ti ho dovolil, tak jo, ale jinak ne. Je tam totiž složka na znecitlivění, která není dobrá pro kojící. Cucej septisan- ten můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
6.4.11 12:13

No právě mi ten septisan nepomáhal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
6.4.11 12:21

Nic pro kojící jiného není. Ještě bioparox by jsi mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
6.4.11 13:18

Nebojte se zbytečně. :mrgreen:
Neberte ty příbalové letáky doslova. Samozdřejmě je důležité poradit se s lékařem, případně s lékárníkem. Tím bych se řídila. Protože tím, že firmy nedoporučí, chrání sebe, kdyby se náhodou stalo těhotné/kojící něco, co by s lékem nesouviselo a žena to chtěla svést na užívání léku a soudila se s firmou. Bylo mi to tak vysvětleno lékařem i lékárníkem - kdyby se např. v době braní léků stal potrat nebo SIDS.
Další důvod je, že firmy opravdu nezaplatily testy na těhotných a kojících.

Můj známý lékárník byl na přednášce, kde se počítalo, kolik různých léků se do MM skutečně dostane - u většiny volně prodejných léků je to malé množství, u nosních sprejů a přípravků do krku je to množství zanedbatelné.
Jox i Bioparox je v kojení možný. Teď je jen otázka, jestli se konkrétní lékárník bojí doporučit nebo má skutečné informace - to je taky problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
6.4.11 16:19

Mě tehdy doktorka řekla,že víc škody nadělám jako nemocná, takže léčit. To samé v těhotenství a alergie, na lékách uvedeno neužívat. Lékařka říkala, že když nebudu dýchat, ublížím miminku víc, než když si vezmu lék… úplně v klidu. Nic se nemá přehánět, ale malé množství fakt neublíží a tobě pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
6.4.11 17:07

Danielo, a kolikrát za den si užívala ten sprej, u kloktadla je 2 až 5 krát a u spreje 2 až 3 krát, tak nevím se rozhodnout zda sprej nebo kloktadlo? A měla jsi to bakteriálního nebo virového původu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
6.4.11 19:12

Jox by jsem nedoporučila ani náhodou, kvůli složení. To už raději ten stopangin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
6.4.11 21:45

Já používala sprej, kloktaní mi nedělá vůbec dobře a nidy mi nepomohlo… Sprej jsem stříkala i 4-5× denně. Ryche pomohlo. Popřípadě můžeš léčbu podpořit rozdělením pytlíčku coldrexu na cca 5 dílků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
7.4.11 08:10

Tak jsem včera zavolala dětské dr a odsouhlasila mi ten Stopangin a ještě mi poradila kloktání rozpuštěného paralenu. Anonymní, své dětské dr důvěřuji a řekla mi, že kdybychom měli jít až do hloubky, tak by těhotná a kojící nemohla vůbec nic. Bohužel jak není zbytí a je nemocná, nějaké léky prostě brát musí. Mně už to bohužel přechází na suchý kašel, kdybych toho Stopanginu se nebála a hned na začátku užila, mohla jsem malého ušetřit dalších léků. Podle mně nejlepší lék je lůžko, ale chtěla bych poznat maminku s dětma, která by poctivě každou nemoc vyležela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová