Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
chci přstat kojit-nejdýl kolem 6. měsíce a už asi měsíc zkouším malému dávat UM.. Prvně nechtěl flašku ale tu už jsem našla která mu vyhovuje-čaj z ní vypije krásně, ale jakmile tam dám mléko, tak se odtahuje, řve a nedostanu do něj nic. Jenou z ní vypil moje odstříkané, podruhý nechtěl už ani to, ale kjakmile zjistí že je to UM, tak to vyplivne a už se prostě nenapije.
Zkouší to manžel i dkyž tu nejsem aby ze mě mlíko encítil, nechali jsme ho 5 hodin bez jídla a prostě nic.
Nemáte někdo tip jak na něj vyzrát?
Napadá mě jen odjet prstě třeba na celý den a nechat je tu s manželem a tak si říkám že to by si snad dal když by za celý den nic nedostal jinýho. Takhle si vždcky to prso vyřve. AL eje mi líto manžela
![]()
a zkoušela jsi různé druhy UM? je možné, že mu jenom nechutná to, které nabízíš. a jinak s tím odjetím na celý den nevím, jestli je dobrý nápad. u nás třeba klárka nevzala na milost ani láhev ani UM. a vydržela to celých 12 hodin. já jsem nemohla teda nakojit, protože jsem dostala analgetika na zablokovaná záda. manžel se jí snažil nakojit, ale prostě neee. a po 12 hodinách jsem měla pocit, že mě sní ![]()
uvidíš, jestli někdo něco poradí…
Máme doma asi 5 druhů mlík a vykrmili by jsme s tím co vylévám prase
A jak jsi jí nakonec odstavila?
Já musela odstavit v 5,5M a jinak to nešlo než ze dne na den. Bylo to u nás stejně jako u vás s flaškou. Vyzkoušela jsem všechny UM a nejvíce chutnal Nutrilon. Ten den,kdy jsem přestala kojit jsem musela nechat malou vyhládnout - dopoledne a pak odpoledne už brala UM,ale myslím,že vypila jen 350ml za ten den. Na druhý den to bylo myslím 500ml a teď 700ml + přesnídávky
Vim,že asi nechceš slyšet žádné rady ohledně kojení…ale já kojení moc a moc obrečela. Hrozně mě to chybělo
a to si uvědomíš až později
Odstavení je hrozně psychický nátlak pro dítě a pro tebe. Kdybych nemusela na operaci a šlo to odložit,kojila bych. Pokud nemusíš přestat kojit kvůli zdrav.problémům,tak koj!
Je to asi to,co jsi nechtěla slyšet,co?
Já se snažila rozkojit po týdnu,ale malá už nechtěla. ![]()
postupně jsme přecházeli na příkrmy a zapíjela je čajem. mléčnou dávku jsem do ní dostala prostřednictvím jogurtů a sýrů. ty miluje dodnes a jí ve velkém. klárka prostě nikdy nevzala lahev s dudlíkem a UM také odmítla. a já neměla nervy na to, abych kupovala kvůli jedné dávce různá UM. jinak jsem ji kojila asi do 15 měsíců, ale od roka pouze ráno a večer a později pouze jedno ranní kojení, které tak samovolně ustalo…
počítám, že s vikim to budu dělat nějak tak podobně. zatím se mi ani nechce do příkrmů, protože hodně trajdáme venku a kojení je strašlivě pohodlné ![]()
nozu píše:
postupně jsme přecházeli na příkrmy a zapíjela je čajem. mléčnou dávku jsem do ní dostala prostřednictvím jogurtů a sýrů. ty miluje dodnes a jí ve velkém. klárka prostě nikdy nevzala lahev s dudlíkem a UM také odmítla. a já neměla nervy na to, abych kupovala kvůli jedné dávce různá UM. jinak jsem ji kojila asi do 15 měsíců, ale od roka pouze ráno a večer a později pouze jedno ranní kojení, které tak samovolně ustalo…
počítám, že s vikim to budu dělat nějak tak podobně. zatím se mi ani nechce do příkrmů, protože hodně trajdáme venku a kojení je strašlivě pohodlné
U nás teda zafungovala změna UM. Malé chutná nejvíc BEBA. A ze začátku jsem jí to dávala přes prst ze stříkačky. Teď už krmím normálně z lahve, ale chvíli to trvalo, než jsme z prstu přešly na lahev. Každopádně bych zkusila změnit UM. Já mám nejlepší zkušenost zatím s tou BEBOU.
Ale já vyzkoušela už všechny UM. A kojit jsem rozhodlá přestat, pro mě to nic pro psychyku neznamená, první dítě jsem nekojila vůbec, tohle už takhel dlouho a stačí
leila píše:
Ale já vyzkoušela už všechny UM. A kojit jsem rozhodlá přestat, pro mě to nic pro psychyku neznamená, první dítě jsem nekojila vůbec, tohle už takhel dlouho a stačí
u nás postupné odstavení nezabralo,protože věděla,že dostane zase prso tak flašu odmítala.Ale čaj s přehledem z flašky vypila. My odstavily ze dne na den. Naposledy jsem kojila myslím v 5H ráno, a pak už si vzala UM až odpoledne. Celé dopoledne stávkovala.
takže z toho vyplívá že opravdu nechat vyhladovět. NO jo ale jak vydržíme ten řev
a vzala si ho od vás nebo krmil někdo jinej? Mě právě přijde že ví ž eto prsko stejně dostane tak prostě řve a řve až si ho vyřve ![]()
leila píše:
takže z toho vyplívá že opravdu nechat vyhladovět. NO jo ale jak vydržíme ten řeva vzala si ho od vás nebo krmil někdo jinej? Mě právě přijde že ví ž eto prsko stejně dostane tak prostě řve a řve až si ho vyřve
já to nechala na sobotu,aby se manžel vyspal,kdyby náhodou nechtěla spát v noci. No,chovala jsem a chovala a zkoušela dávat flaštičku a pak jsem ji asi 3h vozila v kočárku a ona pěkně spinkala a když jsme přijely z procházky,měla hlad a vypila pár mililitrů a pak jsem ji dala flaštičku za 1-2h to zas vypila malinko a tak jsem to furt zkoušela až večer vypila 90ml a pak v noci taky - to nám pěkně spinkala. Na druhý den už pila 60-90ml.No a teď 120ml
Vždycky jsem ji hladila po vláskách,když pila z flašky. Bylo mi ji moc líto,a bylo mi líto z odstavení které jsem prořvala
,ale pokud víš do čeho jdeš,tak není co řešit ![]()
Za měsíc jdu na operaci. Mám doma 3 měsíční miminko, které plně kojím. Už 2 dny zkouším dávat UM, aby si zvykl na lahvičku a UM.
Bohužel jsem do něho ještě nedostala ani Ň. Jak to udělat, aby si ho prostě vzal? Potom až budu ve špitále, stejně mu nic jiného nezbyde.
Máte nápad?? Opravdu bude lepší ze dne na den, než postupně, jak se o to snažím???
A zkousela jsi z toho jako to mlicko vymacknout do pusinky, aby mimco poznalo, ze tam neco tece? asi lepsi ted zacit, aby se pak hlidaci nezblaznili, ze nechce jist..
@Anonymní píše:
Za měsíc jdu na operaci. Mám doma 3 měsíční miminko, které plně kojím. Už 2 dny zkouším dávat UM, aby si zvykl na lahvičku a UM.
Bohužel jsem do něho ještě nedostala ani Ň. Jak to udělat, aby si ho prostě vzal? Potom až budu ve špitále, stejně mu nic jiného nezbyde.
Máte nápad?? Opravdu bude lepší ze dne na den, než postupně, jak se o to snažím???
ahoj já jsem měla od začátku problémy s kojením, ale pořád jsem se snažila a snažila, ale malou jsem musela dokrmovat…dávala jsem jí stříkačkou, aby chtěla prso…tak zkus nachystat UM a naber do stříkačky strč mu maliček (polštářkem na patro) do pusinky aby jako sál a pomale vstřikuj…možná je to blbej nápad, ale na malou to fungovalo…a pak si na lahvičku zvykla hnedka