Změna UM

826
5.4.11 06:53

Změna UM

Ahojky,
používáme Nutrilon Extra a chci se zeptat jestli můžu normálně přejít na Sunar nebo se domluvit s doktorkou? A jaké máte se sunarem zkušenosti? Jestli je lepší sunar nebo nutrilon? Nechci vypadat jak krkavčí máma ale malej papá víc a víc a nutrilon nám nevydrží už ani týden :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andrejka87
5.4.11 07:05

Veru ono je to těžký najít um který dítěti vyhovuje já bych byla štastná že malej papá a um mu jede a nemá zácpu nebo naopak…Je mi jasné že je dražší chápu tě…Nám vydrží sunar 600g na dva dny možná ani to ne,dvojčata :lol: :lol: :zed: ..Než jsme našli vhodnou um bylo to šílený,raděj bych to neměnila,a ani dr ti podle mě neřekne změň nebo nezměň to je prostě na tobě…tak at se správně rozhodneš.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
826
5.4.11 07:11

Teď jen jak jsem na tohonašeho malého špuntíka koukala, tak jsem si řekla, že ON za to stojí abych mu ten Nutrilon dál kupovala :-) Je mu měsíc a radši nebudu nic riskovat. Jen nevím, doktorka říkala, že máme zůstat u 120 a mě přijde, že mu to je stále málo…pořád saje když ho mám na odříhnutí. Jéé, dvojčátka :-) tak to taky toho napapají :-D Děkuju Ti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
5.4.11 07:14

jsou už větší tak pijí víc cca 240ml 5× denně :-)…Myslím že to bude nejlepší u toho zůstat,je super že mu to vyhovuje a pak ty případný problémy když by měl třeba zácpu no děs u nás to tak bylo a už jsem myslela že vyskočím z okna :-)…Možná zkus dát malému o trochu víc jestli na něm vidíš že má ještě hladeček né ho vyloženě přecpat :) ale pokud má hlad brzy nebo pláče po jídle zkus víc…Tak dej za mě pusinu malému a ať mu chutná :-) :hug:

• Citovat
  • Upravit
826
5.4.11 07:35

To věřím…kort když to máš dvojnásobně…to Tě obdivuji :-) Ale tak hlavně, že už to je za Vámi a mrňousci Ti krásně papají :-) Malej se budí snad každý dvě hoďky a někdy mu to stačí a někdy jde vidět, že ne..Tak třeba zkusím občas dát tu 150…snad mu to neublíží. Jak píšeš, napapáme se a buď pláče a nebo hledá pusinkou co by si ještě dal :-) Určitě vyřídím a Tvým mrňouskům taky pusinku, ať nezlobí maminku :-) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
5.4.11 07:42

Já bych to zase neviděla tak dramaticky s těma zácpama apod. Pravda je, že já jsem změnila UM jednou a to cca ve třech měsících z Nutrilonu HA na Bebu HA (cena tam taky hrála roli i když ne nejdůležitější), ale znám maminku, která kupuje mlíko podle toho, který je v akci a moc se s tím pardon nes.re a holčička je úplně ok (což je tedy zase přístup, který se mi nelíbí, ale píšu to jako doklad toho, že zdravý děti leccos vydrží). Mlíko se nemá měnit moc často, ale jedna změna zdravýmu miminku určitě vadit nebude. Mmch. moje pediatrička se mě ptá i na sociální situaci v rodině, protože i s tím počítá, když doporučuje UM, což se mi zdá jako docela citlivej přístup. Jsou lidi, kteří fakt mají hluboko do kapsy a kupujou nejdražší UM hlavně proto, že nechtěj ,aby to vypadalo, že svýmu miláčkovi nedají to nejlepší a chtějí na něm šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
5.4.11 07:51

Rona- Tak to je vážně hustá mamča, myslím, že má štěstí, že její děťátko nemá žádné problémy… my tedy jsme s nutrilonem spokojení ale papá víc a víc a peněz je míň a míň :-( Ale zase si říkám, že když mu to chutná tak u toho zůstanu…aspoň zatím určitě. To je super, že se i doktorka ptá na sociál.situaci, to jde vidět, že se vážně zajímá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
5.4.11 08:05

Já jsem právě s Nutrákem až zase tak spokojená nebyla, zdálo se mi, že chlapeček má po tomhle „Mercedesu mezi UM“ zácpu takže jsem hledala adekvátní náhradu a zjistila, že další opěvovaný mlíko je Beba, která díky tomu, že se ve hypoalergenní verzi vyrábí ve velkém balení, které je samozřejmě v přepočtu levnější mě vyjde o cca 500 - 700 Kč na měsíc míň než Nutrilon. A malej je spokojenej. Jestli by se kakání upravilo s věkem i na Nutrilonu to samozřejmě nevím, ale když je teď ok nemám důvod měnit dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.11 08:11

ahoj, já bych taky neměnila pokud to není vyloženě nutný..

moje dcerka spotřebuje tu menší krabici 400g za tři dny, beru je na mimibazaru z polska rovnou po desítia vyjde to opravdu mnohem líp, tak doporučuju, jmenuje se to bebilon a je to úplně stejné. Jinak někdy přes den vypije taky jen stodvacítku, já myslím, že na měsíční mimčo je to dost.. malá měla a má taky pořád ty pacičky v puse, jen si chce pocucat a každej si hned myslí jak není hladová ale to ona umí oznámit pláčem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
5.4.11 08:58

Jooo, priklanim se k Bebilonu! Mela jsem sileny strach ze jako Polske jidlo miminku a tak dale…ale je to uplne stejny! Teda my jsme nepocitili zadnou zmenu pri prejiti z Nutrilonu na Bebilon :-) Na MMB je pani z Havirova, ma cajiky, Nutrilony, Bebu, Hami…a i s postovnym te to vyjde za hubicku :-)
Jinak toho mnozstvi bych se nebala… pokud zacnes davat mimcu misto 120 napr. tu 150 jak pises, nemuzes mu ublizit… pokud bude mit hladecek, vypije to, pokud ne, proste trosku necha v lahvi…
Kazde mimco je jine… ja mam holcicku starou tri mesice a tech 120 ml ji zatim bohate staci asi 6× denne… pribira krasne! Ale jeste jednou rikam, ze kazde mimco je jine!
Hlavne at Vam chutna a pekne rostete!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
5.4.11 09:39

Ahojky!
Já jsem se tedy o změně UM domlouvala s naší dětskou. No, mám první mimi, takže to chci mít raději „posvěcený“. Nám 600g UM vydrželo taky jen 4 dny, ale to byl vyloženě a jen na mlíčku. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
6.4.11 09:40

Ahojky :-) ,
všem Vám děkuju za rady :-) Nám tedy nutrilon problémy nedělá, včera jsem koupila další…tak zatím určo u něj zůstaneme nebo se kouknu jak holky píšete po tom Bebilonu:-)
Báro, malej právě vypije 120 a včera už jsem mu dávala 150 a měl jí hned vycuclou :-) ale to dělám vážně když vidím, že pláče a má hladík. Nám přibírá na štěstí taky krásně, tak snad to bude vše dobrý ať mrňousci se nám krásně vyvíjí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
2.5.13 09:43

Ahoj holky, chtela bych poradit ohledne UM.Pred tydnem jsme presli plne na UM, davame Nutrilon Comfort. Tyden predtim jsme davali dvakrat denne Nutrilon Allergy Care. Nicmene maly je porad strasne ucpany. Pokud mu nepomuzu, vykaka se sam az tak za 2 dny a to jeste chudak tlaci pul dne az je cely cerveny jak to ma huste. Myslite, ze uz muzu zmenit mlicko, nebo mame radeji jeste aspon tyden vydrzet a doufat, ze se to zlepsi? Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
2.5.13 09:58

@marfra Nutrilon hodně ucpává pokud nekaká sám tak bych měnila. Než si na to zvykne. Dobrý je sunar, po pravdě i to nejlevnější mléko například z Rossmanu je složením stejné jako Nutrilon. První týden mají miminka někdy prdíky azměnu tzv ořvou ale cca po pěti dnech by se to mělo srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
2.5.13 10:14

Dcera byla na UM od dvou měsíců. Začínala jsem na doporučení doktorky Nutrilonem, ale po něm mi malá zvracela, tak jsme přešly na Sunar Nutradefense a vše v pořádku :-). Mlíčko jí strašně chutnalo a byla spokojená. Miminka mívají většinou tak do 3 měsíců velké problémy s prdíky, bolením atd. Nemají ještě správně vyvinutou střevní peristaltiku a přizpůsobenou střevní mikroflóru. Kup malému probiotika. Mě je doporučila doktorka a krásně se nám to spravilo :-). Jinak pokud má po Nutrilonu zácpu, určitě bych zkusila jiné mléko.. U nutrilonu je známé, že hodně staví, ale samozřejmě to není pravidlo všech miminek, které ho pijí. Za zkoušku nic nedáš, ovšem neměň mléka často..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová