Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím všechny přítomné dámy, ve zkratce můj problém, porod mi skončil císařským řezem, v porodce tréning přikládání a sání byl ok, ovšem mě domů poslali po 5 dnech s poměrně velkým váhovým úbytkem mimíse, a s nastupující laktací, takže když jsem dojela domů během dne se mi stav zhoršil natolik, že jsem měla celá prsa ztvrdlá a musela jsem situaci řešit. Mléko mám, prsa jsou taky ok, ovšem malý už z nich nechce sát, proto jsem si pořídila odsávačku a s pomocí laktační poradkyně než se prsa úplně stabilizují dokrmuji injekční stříkačkou a odsátým mlékem. Mám manuální Avent, přijde mi, že mi strašně ničí bradavky
(( dává je do stavu a velikosti, kdy o ně malý nebude mít zájem vůbec…laktační poradkyně mi doporučila elektronickou odsávačku. Chci se zeptat na názor při častém použití, elektronická vs manuální a šetrnost, máte nějaký typ jak dávat ty bradavky do dobrého stavu??? Slyšela jsem o hojících polštářkách, máte s nimi některá zkušenosti?? Děkuji za všechny rady - ráda bych i přes to, že s kojením je to nahnuté tak jako tak, udržela pro malého aspoň to mlíčko.
Zdravím olomoucká porodnice má nejoblíbenšjsí tuto medelu je dvoufázová http://www.lekarnadomu.cz/…ho-mleka-169 mě osobně se s ní pracovalo dobře ale měla jsem ji jen chvilku. Poradkyně tam říkaly že je jedna z nejlepších
tak zkus třeba ji,na aventovou tam nadávaly ale těžko říci
Já mám ten Avent a jsem moc spokojená, žádné změny na bradavkách nesleduji… na zhojení bradavek jsem používala taky Bepanthen, za začátku jsem měla prasklinku.. přeji hodně štěstí, ať se podaří rozkojit!!
andrejka87: no, ono kdoví, jak to je, jestli mají smlouvu s Medelou (což takhle čtu, že v porodnicích v ČR většinou mají tuto zn.), tak samozřejmě budou na ostatní nadávat..
od Medely doporucuji MINI ELECTRIC (da se regulovat sila sani) a od Aventu mam elektronickou - muze se pouzi i jako rucni a jako elektricka a tady pouzivam rucni, mam to s ni rychleji a jsem mobilni. Bradavky vytahaji obe, ale pak se „scvrknou“ zpet.
werryjane píše:
andrejka87: no, ono kdoví, jak to je, jestli mají smlouvu s Medelou (což takhle čtu, že v porodnicích v ČR většinou mají tuto zn.), tak samozřejmě budou na ostatní nadávat..
souhlas
taky si to myslím,měli tam vystavené všechny ale používali především medelu,ale tak jako jen že prý sem jim více osvědčila ne že by byla aventová na nic to ne…Myslím že co prso to názor
takže každému sedne něco jiného
Já mám doma manuální od medely, bradavky to sice vytáhne (ale to prcek kojením taky, jak už tu bylo napsaný) a zvětší, ale po chvilce se mi vždycky vrátily na „normální“ velikost
v porodnici jsem párkrát (při přebytku mlíka) odávala nějakou jejich obr odsávačkou, kde se dala regulovat síla sání a tak… Ale i ta ty bradavky vytáhla, ono to asi u těch odsávaček jinak nejde, protože šechny tu bradavku „vcucnou“, aspoň co jsem viděla… Pak jedině odstříkávat ručně…
odsávám už 4 měsíce(a doufám,že ještě pár měsíců budu) mám Medelu mini elektric plus je na obě prsa současně,bradavky neničí jde regulovat sání..kdysi jsem měla pákovou byla na nic a o mlíko jsem pak přišla po 3měs odsavaní…medela je fakt super,pokud chceš odsavat několikrat za den tak z pakové si zadeláš na zánet šlach,elektrka je rychlá
jinak bradavky samozřejmě vytáhne,ale za chvíli jsou v původním stavu ![]()
Souhlas, když byl po porodu malý na jipce, tak jsem tam za ním chodila odsávat a měli tam elektrickou Medelu a paráda…doma mám ruční dvoufázovou Medelu, ale teď při druhém jsem ji ještě nepoužila…každopádně bych ti doporučovala si zavolat do nemocnice, tam ty eltrické dost často půjčují, to by bylo pro tebe úplně nejlepší, když třeba ještě budeš kojit normálně…
Jestli chceš používat odsávačku dlouhodobě, zvol elektrickou, nebo si koleduješ o nějakej zánět šlach na ruce:-)
Mám Medelu swing. Je fajn, ale někomu zas vyhovuje Avent nebo něco jinýho. Je to asi na vyzkoušení.
Před použitím nahřát prsa a podobně asi radit nemusím.
Já jsem si pořídila el. odsavačku Avent a jsem spokojená, je k ní zároveň i ruční, tu jsem tedy nezkoušela, abych řekla rozdím mezi manual a el., ale mě se ta Aventka líbí, protože napřed si nastavím sílu a rytmus odsávání, což mi vyhovuje a pak to nebolí, ona si to nastavení i pamatuje a už jen sedím a koukám jak mlíko valí. Jinak o bradavky si myslím, že se musíš starat i tak…já je nemám poraněné, to už jsem poléčila, ale pravidelně je po kojení nechám větrat, když je natírám svým mlékem..a na noc je potírám bepanthenem i kolem dvorců…moc mi to pomáhá a zvláčňuje to. No a jinak ve sprše si je snažím co nejvíc nahřát a masírovat prsa, mlíko jde 100%líp odsát a nebolí to.
Jinak co se týká Medela, kamarádka ji měla a byla taky velmi spokojená, tehdy mi ji doporučovala, jenže já dostala zánět prsu v neděli a v celém městě jsme sehnali jen jednu jedinou a to tu Aventku, vše bylo na objednávku.
Já jsem měla od Medely dvoufázovou, je hodně drahá, ale výborná a šetrná. Doporučuji. ""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s12577.gif:http://www.celysvet.cz/…e/s12577.gif
Holky moc děkuji zajedu si jí půjčit do Podolí…jinak s těma bradavka je mi jasné že jsou „vytahané“, ale mě i „jako“praskají…a má to náběh i krvácet což už není sranda…zkusím ty polštářky. Díky!!!!!
Mám pákovou aventku a byla jsem maximálně spokojená,žádné změny na bradavkách jsem teda neměla.