Ekzém a mléko HA

1137
2.4.11 22:26

Ekzém a mléko Ha

Maminky, prosím které jste kvůli ekzému začaly dávat mléko Ha, za jak dlouho jste poznaly jestli to pomohlo. Malý má nějakou vyrážku, ale nevíme jestli z mléka, nebo prostředí atd. Nic hrozného, mastička od pediatra pomohla, ale pořád to není stoprocentní, proto chci jen na chvíli zkusit mléko ha, ale nevím za jak dlouho se to může projevit. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
91
2.4.11 22:32

Ahoj. nevím zda-li to takhle pomáhá,(když to budeš dávat jen chvilku a jen na určitej problém) ale mi máme také mléko ha a malý se mi opupínkovává pořád. Stačí když vyzkouším jinou kosmetiku. Takže ha moc nepomáhá :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
2.4.11 22:37

No právě chci zkusit jestli to pomůže nebo ne, pokud ne, tak to asi mlékem nebude a bude to spíše něčím jiným (kosmetika, prací prášek, ovzduší atd.) Tak bych jen chtěla vědět za jak dlouho pokud to pomůže se to projeví. Dokud je jenom na mléku a nedáváme ještě příkrmy. Snad někdo poradí, komu to pomohlo za jak dlouho se projevilo nějaké zlepšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.11 22:47

tak u nás to byla intolerance kravské bílkoviny, tudíž jsme nasadili ha ale problém pokračoval, tak jsem musela dát Nutrilon Pepti, ten jsme dostávali na alergologii na předpis a ten je úplně bez kr bílkoviny, po čase bylo vše v pořádku a kluk mi dávno pije kravské mléko, ekzém nikde, jen občas sušší kůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
2.4.11 23:08

Děkuji, takže ani změnou na ha, nemusí být vyhráno. :roll: Předpokládám, že vy jste měli asi ekzém vážný a dělali vám testy na tu bílkovinu že? V kolika měsících?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.11 23:15

dělali ve dvou měsících, vážný.. no atopák ale dneska je bez ekzému, bylo to jen tou intolerancí, což může být i ve vašem případě, dr mi řekla at nasadím nutrilon a už to jelo.. no ale to pepti mlíko si myslím že nemusí být třeba že kolikrát to ha stačí, tak to zkus, za to nic nedáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
2.4.11 23:22

děkuji a po tom pepti jsi prosím tě za jak dlouho asi poznala že pomáhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.11 23:27

no popravdě to v paměti nemůžu vypátrat, Martínkovi bude za chvíli šest ale přešlo to spíš postupně i když to myslím dlouho netrvalo ale přesně neřeknu.. já bych to ha zkusila co to udělá, nechala bych tomu čas a uvidíš, jako pokud by to ale bylo ono tak by se nejspíše k tomu přidružil průjem a zažívací obtíže jako měl prcek.. my ha kupujeme ted malé taky jako prevenci, nechci to už znovu zažít a to dítě tím opravdu pak trpí, tak držím pěsti a já bych asi stejně navštívila alergologii pokud je to dlouhodobé. Nepíšeš jak máš dítko staré a co už jí, může to být tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
2.4.11 23:40

Právě že to chci zkusit dokud ještě nic jiného než mléko nejí, jsou mu 4 měsíce. A tu vyrážku, nebo červené podrážděné flíčky má jen na tvářičkách, neškrábe si to a při pravidelném mazání mastičkou od pediatra to téměř nemá, ale když mazat přestaneme, tak se to zase objeví. Zkusím to ha dávat alespoň 14dní a uvidíme. Jiné potíže myslím, že nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
3.4.11 08:30

Dneska jsem mluvila s kamarádkou a její malé se udělal na tvářičce taky ekzém či co to bylo a dr jim doporučila ha a bylo po problému. Sice už neví za jak dlouho to bylo. Bylo ji asi 2měsíce a byla plně na um. Tak to zkus a uvidíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.11 10:42
berushkacz píše:
Právě že to chci zkusit dokud ještě nic jiného než mléko nejí, jsou mu 4 měsíce. A tu vyrážku, nebo červené podrážděné flíčky má jen na tvářičkách, neškrábe si to a při pravidelném mazání mastičkou od pediatra to téměř nemá, ale když mazat přestaneme, tak se to zase objeví. Zkusím to ha dávat alespoň 14dní a uvidíme. Jiné potíže myslím, že nemáme.

tak pak napiš jestli zabralo, určitě bych tomu tak dva týdny dala jestli se to začne lepšit a kdyby ne tak bych se asi poptala té alergoložky, protože je fajn že to mizí po mazání ale něčím to musí být ne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
3.4.11 12:30

Díky moc holky, už ode dneška zkoušíme. Dám pak vědět, snad to pomůže. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2416
16.4.24 22:15

Obnovuji diskuzi…preci jen je tahle uz x let stara
Mam dceru 7 m, pred 14 dny zacala mit exantem na brisku a hrudi, pote se pridal na krku (zahyby)a nyni i za usima a okolo ust.
Sla jsem s ni dnes k doktorce. Na nejhorsi mista nam predepsala kortikoi.mast,jinak pouzivam olej do koupele a mazu jen uriage po koupeli.
Jednou uz vyrazku mela a zmizela skoro sama.jen jsem prestala pouzivat kosmetiku z drogerie, presla jsem na uriage a mene koupala. To bylo dceri asi 5-6 m. Dite je od narozeni na UM, v tech 5-6 m pila nutrilon 1.
Od 6,5 m pije hipp 2.
Myslite si, ze se atopak mohl rozjet po tom hippu? davam i prikrmy, ale ze by to bylo po jidle, to jsem nezjistila.
Mudr rikala at zkusip bebu HA, ale ze je nahorkla, tak je mozny, ze to pit nebude. Navic je draha. Nevim zda mam experimentovat s UM..nebo se treba vratit k nutrilonu?
Dekuji za kazdou radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna