Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Aho holky,chci se zeptat jak jste na tom s kafem při kojení,pijete??někdo říká,že slabý se může někdo,ze by se nemělo..já teda jen rozpustný,ale teď teda
nevím..
piju silné preso s mlékem 2× denně. ale mám vyzkoušeno, že vikimu to na spaní nevadí a pila jsem kafe i v těhotenství. třeba u klárky bych si u kojení na preso netroufla, protože už v břiše mi na něj zuřivě reagovala a tancovala čardáš. viki spal ![]()
takže pokud jsi pila i v těhotenství, tak je mimčo zvyklé na kofein a kafe bych se nebála. zrovna teď si jedno vychutnávám. ![]()
Raději anonymě- já kafe piju, ale ne rozpustný, to je rý nejméně kvalitní.Max. dvě kafe za den- a správně připravené- bez logru, ale ne překapávané, normálně přecedím na dvakrát a hodně slabý
já kafe pila,ale bez kofejnu-rozpustné.I v těhotenství.Jedno denně.Nebo Caro,to pila moje kamarádka.
Já pila během těhotenství i kojení, 2× Nescafé s mlékem, spíš silnější. Neslyšela jsem, že by někomu vyloženě uškodilo, i doktorka mi řekla, že pokud jsem zvyklá, nemám si to upírat. A prý radši s kofeinem, než bez něj ![]()
Já kafé pila i v těhotenství a pak když jsem kojila, tak raději jen dopoledne. Až byl syn větší okolo roku, tak jsem si už dopřávala klasiku dvě kávičky. Jen podotýkám, že se jednalo o pressa. Caro nepovažuji za kafé ![]()
TAky jsem slyšela, že káva bez kofeinu je docela svinstvo, tak si dopřávám plně kofeinový ![]()
Ahoj,ja pila jen karo. Asi tak okolo 10m jsem zkusila normální a neslo to. Takze az po kojení. Ale je fakt,že mi to děsně chybělo ![]()
První dva měsíce jsem se bála,pak jsem zkusila jedno po kojení a pohoda.Teď piju tak dvě dennně,vždy po kojení jak malej usne,než se vzbudí,už to na něj žádný účinek nemá.Piju rozpustné s mlíkem,takže vlastně kakao
![]()
Příspěvek upraven 06.04.11 v 08:39
Pila jsem jedno kafe denně, vždy ráno a malá spala jako dudek, nijak jí to nevadilo ![]()
no caro piju na litry
![]()
jinak kafe bez kofeinu se vyhýbám. bohužel v průběhu přípravy se z kávy chemicky odstraní kofein, ale zůstanou v ní zbytky těchto chemikálií. teď zrovna nevím, co to přesně je, ale pro tělo při kojení nic moc… zrovna se mi nechce googlovat…
ahoj, kafe jsem pila v těhotenství i při kojení, klasickýho „turka“ někdy i 2× denně.
vzhledem k tomu že před těhu jsem pila denně i 3-4 kafe, tak mi bylo řečeno že to vadit nebude.. ![]()
dada1511 píše:
První dva měsíce jsem se bála,pak jsem zkusila jedno po kojení a pohoda.Teď piju tak dvě dennně,vždy po kojení jak malej usne,než se vzbudí,už to na něj žádný účinek nemá.Piju rozpustné s mlíkem,takže vlastně kakao![]()
![]()
Příspěvek upraven 06.04.11 v 08:39
nozu píše:
no caro piju na litry![]()
jinak kafe bez kofeinu se vyhýbám. bohužel v průběhu přípravy se z kávy chemicky odstraní kofein, ale zůstanou v ní zbytky těchto chemikálií. teď zrovna nevím, co to přesně je, ale pro tělo při kojení nic moc… zrovna se mi nechce googlovat…
tak to je mazec,to jsem ani nevěděla.
Je fakt, že na začátku těhotenství jsem kafe nemohla ani cítit.Manžel si šel udělat kafe a jen při slově kafe se mi zvedl žaludek. ![]()
Na návštěvách bez kofeinu,kávu neměli, tak pokud jsem věděla , že to můj žaludek unese dala jsem si ho.Slabé a s mlékem,což mi vydrželo doteď.
Já nepila, protože jsem měla děti nespavce, tak jsem to nechtěla riskovat, ale kamoška pila jedno až dvě denně a prý dostala radu dát si ho po kojení, do dalšího kojení daleko, takže pak minimalizuješ nespaní u mrněte.