Alergie matky a kojení

9649
7.4.11 15:49

Alergie x kojení

Ahoj maminky,
zase mam jeden dotazek :-)
Kojim, vetsinu stravy male tvori MM. Nyni jsem se ale docetla, ze matka v prubehu alergie (Trpim jen ted duben, kveten, potom cely rok nic) by vubec nemela kojit, hlavne kdyz ma sennou rymu - jsem schopna vypotrebovat az 15 baliku za den :-(
Co si o tom myslite? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19976
7.4.11 19:10

já jsem naopak myslela, že alergičky předávají v MM látky, aby mimi nemělo alergii. Asi to píšu blbě, ale zhruba tak by to mělo být. :think: Já mám alergii na roztoče, což je celoroční (to bych nemohla kojit vůbec) a už v těhotenství se mi alergie úplně vytratila (dřív jsem nevydržela ani den bez kapek - nejdřív Olynth a pak Flixonase) a teď (musím to zaklepat) stále jsem bez léků a bez alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.4.11 19:45

Aha, tak to jsou zase dve skupiny lidi a tvrdi se neco jineho :-( Potom si vyber :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
7.4.11 21:10

Tak já mám alergii hlavně březen, duben a květen a sennou rýmu nepočítám :-/ a normálně kojím, nikdo mi nic neříkal, tak si myslím, že není žádný prblém, spíš to dítě dostane protilátky, tak jako to je u všeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.11 14:13

Já má taky alergii - na pyly a celoročně na roztoče, tu mám dost silnou, a kojím ještě teď, malé je 21 m.
Neslyšela jsem, že by se kojit nesmělo, spíš se to doporučuje!!! :-D
Jen si pohlídej kapky nebo spreje či léky, které užíváš, abys je mohla když kojíš, to spíš tak. Ale to by ti měl alergolog předepsat ty, které jako kojící maminka můžeš, alespoň u mě to tak bylo.
Takže kojení zdar!! :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
9.4.11 20:21

A jake leky jste mely pri kojeni na alergii???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
9.4.11 20:24

já nemám bohužel žádné :-( ale do očí musím mít, jinak bych nevydržela, ale to si stisknu kanálky a dobré. Pro léky si půjdu až přestanu kojit, raději

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.11 15:19

NEberu žádné, zatím se to dalo vždycky přežít. Jen do očí si musím občas nakapat, mám je dost často večer unavené (holt toho spánku není co bývalo, když se klubou malé zuby a tak) - kapky mám Zaditen. Jinak se to zatím přežít dá, navíc já už kojím jen večer a někdy nad ránem, přes den už ne, malé je 20 m. Ale dokud byla maličká, tak jsem i jakýkoliv léky odmítala (i doktorce jsem to říkala, že radši nic brát nechci). Vždycky jsem to nějak přežila, ona ta pylová sezóna tak šílená nebyla a na roztoče jsem už celkem zvyklá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
13.4.11 11:11

Ahojky, taky to právě řeším - mám alergii na pyly a sennou rýmu a když jsem se byla v lékárně zeptat na kapky do nosu pro kojící, tak mi nic nedaly, že musím za MUDr na alergologii. :-( /Příští týden jdeme na kontrolu v 5 měsících, tak se doktora zeptám, jak to s tím kojením a alergií je. :-) Snad to po mě chudák nezdědí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.4.11 11:27

Ja jsem to resila hodne… moje Mudra detska mi rekla, ze by mi asi doporucila prestat kojit…no a na alergologii mi rekli, at vesele kojim dal, jen ze mi nedoporucuji uzivat leky ktere alergii tlumi - mam se to pokusit vydrzet… takze jsem se rozhodla kojit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
13.4.11 11:32

To je dobrý, když každý tvrdí něco jiného. :nevim: Ale půjdu taky stejnou cestou a budu kojit dál. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
13.4.11 12:32

Janiku, já normálně používám do nosu Muconasal plus, bez toho bych se fakt neobešla. Zrovna včera mi došly a celou noc a dnes dopo jsem se trápila, asi to sama znáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.11 14:19
BaraDolezal píše:
Ja jsem to resila hodne… moje Mudra detska mi rekla, ze by mi asi doporucila prestat kojit…no a na alergologii mi rekli, at vesele kojim dal, jen ze mi nedoporucuji uzivat leky ktere alergii tlumi - mam se to pokusit vydrzet… takze jsem se rozhodla kojit :-)

To se teda divím názoru dětské lékařky 8-o To jsi mě hodně zaskočila. Já jsem se na to doktorky ptala a říkala mi, že to rozhodně nevadí, že spíš lépe pro mimčo, když ho kojím, hlavně si musím hlídat ty léky.
Já jsem chtěla kojit od začátku a i přes počáteční problémy jsme to zvládli a jsem moooooc ráda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.4.11 14:22
Haňulka žabulka píše:
BaraDolezal píše:
Ja jsem to resila hodne… moje Mudra detska mi rekla, ze by mi asi doporucila prestat kojit…no a na alergologii mi rekli, at vesele kojim dal, jen ze mi nedoporucuji uzivat leky ktere alergii tlumi - mam se to pokusit vydrzet… takze jsem se rozhodla kojit :-)
To se teda divím názoru dětské lékařky 8-o To jsi mě hodně zaskočila. Já jsem se na to doktorky ptala a říkala mi, že to rozhodně nevadí, že spíš lépe pro mimčo, když ho kojím, hlavně si musím hlídat ty léky.
Já jsem chtěla kojit od začátku a i přes počáteční problémy jsme to zvládli a jsem moooooc ráda :-)

Me take zaskocila - proto jsem se radeji priklonila k nazorum alergologa :-) Kojit budu dokud to pujde a bude nam to vyhovovat!!!
Myslim, ze toto je prave to tema, kdy jsou dve skupiny o rozlisnych nazorech a ty si jako mama musis vybrat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8petule8
14.4.11 08:17

Ahoj, na tohle bych se asi poptala až půjdeš na alergo… A tobě nezabíraj ani léky když takhle něco kvete? 8-o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová