Večer nemám mléko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3051
17.4.11 17:16

To může být tím nápojem ale když se ti tak nalévají tak to nemá cenu pít.
A já kojím zase moc ráda a to už je mu skoro 8měsícu.A těším se na každé.Taky se mi u toho líbí jak vypadá.Zase si říkám,že to nebude věčně a lepší je mu dát prso u postele než vstávát a chystat mléko.A to jestli po půl roku ukončíš tak to tě bude čekat.
A když máš mlíčka hodně tak to vydržíš i déle,ono to už po čase ani neteče a nejsou tak tvrdá.
Já už je mám takové normální-né jak balony a to nepije někdy třeba i 6 hodin.
A je to zadarmo!
A malý má moc pěkné jméno jak mu říkáš? a jak ste k němu došli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
17.4.11 19:15

No jako ja se prave netesim na kazdy kojeni vzdycky si rikam jezisi ach joo ale pak kdyz pije a ja na nej koukam tak je fakt uzasnej a asi si zvyknu casem a jak rikas az dokojim tak uz ted vim ze na to budu vzpominat jaka to byla pohoda…uvidim ja chci jen pul roku ale nevim jak to bude treba pak budu chtit dyl…ono se pak uz nekji tak casto a clovek neni tak vaznej uz…

Dekujuu to jsem rada ze se ti libi :-) Ja mu rikam nejvic Natí nebo Natíčku..manzle taky ale nekdym u rika Natanku ale ma to hodne podob Natýsku mu rika nase mamca a nebo mu rikame Náťo…Prisli jsem an to ak ze jsem si vzala knizku od Knappovy a napsla si asi 20 jmen co se mi libilo ale nejaky jsem vyskrtla uz po hodine a nektery tam zustaly at zustalo je ntohle a Robin to ale manzel v zadnym pripade nechtel ten chtel po sobe Lukáš :-D manzel totiz na vsechny jmean hledal rymy a na tohle nic neslo a navic je blazen do hokeje tak jsem ho ukecal nato ze az bude malej v NHL bude to znit hezky :-DDDD
Reakce jsou ruzny ale vesmes lidi radsi nekomentujou kdyz jim reknu jak se jmenuje tak bude nereknou nic nebo udivene koukaj…ale uz jsem meli i poar opravdu krasnych reakci tak halven jsme radi ze je original v nasem okoli ted lidi davaj porad ty samy jmena a je jim jedno ze ve tride bude pak treba 5 Matyášů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
17.4.11 19:24

to jo já jsem taky sondovala jestli bude mít někdo Vojtěcha a tady u nás to není tak běžné jméno a ani v rodině ho nemáme.A u nás malém městečku neznám žádného.Ale prý nějaký tu je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
17.4.11 20:02

Vojtechu taky moc neznam al je to ted oblibeny jmeno…krasny

U nas v ulici jsou uz asi 2 Matyasove..pak ma sama Mateje, atd ale jmena josu to hezky ale je jich moc tak jsem se s manzelem nemohli dohodnout a nakonec rekl ze souhalsi s Natanielem a pak uz jsem to vubec neresili..jen ja jednu noc vstala a hrozne vahala a rikam sakra rano si musime promluvit co to jmeno no a v 5 jsem sla manzela vzbudit ze jedeme do porodky a uz jsem to neresili a napsali ho tam do papiru :-D rozhovor jsme nestihli asi osud :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.11 13:30

To je zvláštní jméno, ale opravdu originál a hezky zní :-)
Jinak co se týče kojení, tak kdybych tu měla popsat svoje pocity, jaký jsem měla na začátku, tak mě zastánkyně kojení ukamenují :mrgreen: Jak nám to nešlo, tak jsem to nenáviděla, pořád jsme s malou „bojovali“ aby si prso alespoň vzala, pak byla přisátá i hodinu, někdy i hodinu a půl, to jsem nedělala nic jinýho, než že jsem kojila a to bylo šílený. Pak mě k tomu začaly bolet bradavky, nic nepomáhalo, před každým kojením už jsem měla předem husí kůži, při kojení jsem bolestí brečela, ale už v těhu jsem moc kojit chtěla a tak jsem si říkala pořád, že to bude určitě dobrý, že se to srovná. No srovnalo, ale ten začátek byl fakt úděsnej!! :cert:
Malou kojím ještě teď (21m), už teda jen 1× - večer před spaním, ale nevadí mi to. Spíš teĎ bude problém ji úplně odstavit, protože si to prso nechce nechat vzít, se večer už těší na mňami mňam, ale je to hezký. Zatím ji nechávám, třeba se odstaví sama, je to jen večer, tak to není tak hrozný.
A co se toho tvýho nalití prsou týče, jak ti malej spal 7 hodin, tak věř, že je to tím, jak dlouho spal, že to mezitím nevycucnul, to se mi stávalo taky. Prsa jsem pak měla jak šutr, podprsenka i s vložkama do ní durch, pyžamo i postel od mlíka jak už to teklo samo, takový to byl tlak. Pak si malá vzala po probuzení a málem se utopila :-D :-D jak to stříkalo na všechny strany :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.11 13:33
martina79 píše:
To může být tím nápojem ale když se ti tak nalévají tak to nemá cenu pít.
A já kojím zase moc ráda a to už je mu skoro 8měsícu.A těším se na každé.Taky se mi u toho líbí jak vypadá.Zase si říkám,že to nebude věčně a lepší je mu dát prso u postele než vstávát a chystat mléko.A to jestli po půl roku ukončíš tak to tě bude čekat.
A když máš mlíčka hodně tak to vydržíš i déle,ono to už po čase ani neteče a nejsou tak tvrdá.
Já už je mám takové normální-né jak balony a to nepije někdy třeba i 6 hodin.
A je to zadarmo!
A malý má moc pěkné jméno jak mu říkáš? a jak ste k němu došli?

Až u nás přešly všechny problémy s kojením spojený co jsme měli na začátku, tak jsem se pak už taky těšila, malá byla u toho moc krásná, jak se přitulila a pila :srdce: :srdce: Navíc to byla taková jen naše chvilka :-)
A sama jsem si zkusila jít udělat mlíko umělý a to bylo řevu, než jsem to nachystala, zlatý kojení, vždy po ruce, bez práce, bez námahy, pohodlný, ideální teplota a ZADARMO!!!! Ale ne každému to prostě vyhovuje nebo třeba kojit nemůže, každá mamča to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.11 13:36

Jinak až malej zesílí, tak to kojení už tak dlouho trvat nebude, ty začátky jsou nejhorší. Posstupe času si malá to svoje vypila během 10 minut a to brala obě prsa :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
20.4.11 14:15

ahojik no malej sili dost tak jsme zvedava porad kojime 30 minut a prijde mi ze saje jak o zivot a ke konci uz to flaka, dam mu druhy prso a zas jak o zivot tak si rikam ze je asi linej sat kdyz uz to jde pomaleji…
ted sedim na slunicku a prso mi asi pukne :-D pravy levy je v pohode
asi me zastankyne kojeni ukamenujou ale ja to nesnasim uz se tesim az prestanu, ale chci vydrzet pul roku no ale uvidime treba pak budu jinyho nazoru :-)
Tak kdy kojis malou jendou tak je to v pohode ono se rika ze odstavit je nejlespi nekam na 2 dny odjet a nechat hlidat tatinka nebo nekoho…mdite pak nema na vyber…
ja jeslti prestanu v pul roce tak si pujdu pro rpasky na zastaveni laktace…protoze mlika budu mit asi jeste dost…ale uvidime no
fakt to ma vyyhody hlavne v moci je klidd hned dame prso a pije a zas jdeme lehnout…
navic mozna pojedem v lete na dovcu tak to bude s kojenim pohoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
20.4.11 17:29

Ono je to zatím dost brzo aby nebyli nalité.Mně mléko teklo i po koupeli.A asi od 5 měsíce to přestalo.
Každý je jiný a každý má tu potřebu kojení jinou.Stejně budeš muset dávat umělé od toho 6 když přestaneš,ale je to ještě brzo řešit,máte teprve měsíc,i pro mně to bylo něco nového.Tahle fotka je focena asi před měsícem.Někdy dělá u toho opičárny a nejvíc mně rozesměje jak přestane pít a začne zkoumat ručičky.A to dost vážně se u toho tváři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
20.4.11 20:22

jee no ta je rozkosna :-D

No a my zas dalsi problem uz se z toho koejni fakt picnu…
Dnes mel malej poprve cely den dudlik jinak s nim vydrzel max 5 minut ale dnesm mel novej tvar a mel ho cely den…rano jsem kojila v 9:30 a pak se mi vzbudil az v 15:15 no vzbudil spis jsem mu vytahla nasilim dudlika a pak se konecne najedl…byla jsem nas lunicku a strasne se mi nalilo pravy prso tak pil jen z pravyho a zas usnul s dudlikem…no a ted zas silene nality levy to sem i nikdy tak nenalilo a jdu kojit a desny vztekani u toho..porad se poustel a desne brecel jako by pil neco hnusnyho…
Neni to tim dudlikem ze si za ten den zvykl na jeho tvar? Nebo h z nej boli pusinka? Nebo tim ze sjem se cely den valela na slunicku mu nechutna mlicko? Nebo ze byly nality moc to teklo? Ale nekdy mu to z pusinky tece vic nez ted
Myslela jsem z kdyz jem u mesic tak mu dudlik neuskodi vuci kojeni…rval i po jidle a to myslim ze vypl dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
20.4.11 20:42

No nevím jestli se to může stát ,ale asi to mléko zkyslo,určitě jen to co je na začátku,Asi by bylo lepší tak to slunění nepřehánět aby si nechytla nějaký zánět.Já to nemůžu posoudit protože to je moje první mimino a já se neopaluji ani běžně.To by poradila nějaká více maminka.
Možná je na toto téma nějaká debata!Hledej!A nebo ten začátek odstříkej!Když si měla takovou pauzu tak možná není to první cucnutí dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
20.4.11 20:44

Mně se někdy zakuckal když to jelo rychle.Ale jinak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
20.4.11 20:59

No to ta dlouha paza byla predtim ted mel pauzu 4 hodky…myslis ze to mohlo zkysnout? jako ja jsem z levyho nekojila od pul desaty od rana do tech sedmi ale u pravyho po 4 hodkach t delal taky…ja se neopalovala jen jsem lezela na slunicku na houpacce a sedela na zahrade ale oblecena a dost jsem se schovavala pod slunecnik a i jsem si opaloval jen oblicej a prsa zakryla mikinou jeste…to jsem nevedela ze jde zkysnout takhle mliko…
Takze myslis ze dudlikem to byt nemuze?
Ted mam pravy porad plny a myslel jsem ze bych si odstrikala do mrazaku myslis ze radis ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
20.4.11 21:58

tak to zkus a uvidíš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
20.4.11 22:00

Já to někdy odstříkavala ve sprše,to šlo nejlíp ale neschovávala jsem protože ho bylo dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová