Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak malej jedl ve 21 a pak kolem 3 se malicko budil ale rekla jsem si ze v ty 3 mu dam prece jen to bylo dost dlouho a prsa sem mela dost nality a pak jedl v 8:30 a pak spal az do 12ti a ja s nim
takze nam to jde docela dobre…chci to zkouset jeslti to pujde dal ale podle toho v kolik bude jist napsoledy prece jen 12 hodin by bylo moc
…
Nam taky rikali budit a malej nepribyval a ode me skoro nepil a prevazovali jsem kojeni a sileny maximalne vypil 15 a pak mi ho nechali spat 6 hodin a vypil 55…a pak uz mi ho nebudili a ja taky ne…
To je ale vzorovej spáč teda!!!
Co bych za takový spavý dítko dala. No jen si to vychutnávej a užívej, ono to dlouho trvat nebude, pak začne mít potřebu objevovat svět a potřeba spánku taky už bude klesat, takže pak už se tak moc nevyspíš
Jak já jsem teď ráda, když malá po obědě spí hodinu a půl a večer v půl 9 je tvrdá, to má člověk chvíli klidu pro sebe a může alespoň trošku relaxovat třeba u knížky nebo být na emimmino ![]()
to jo ja si taky rikam musim si to uzit az bude vetsi uz se jen tak uspat nenecha :_D dneska spinkal od 20 do 4:30 a pak do 9:30
poseldni 3 dny nam to fakt jde a ja se citim odpocata, kdyz jsem ho kojila po 3 hodkach a po 2 v noci (to ale trvalo asi jen 2 dny a ja se lekla ze si zmenil rezim) tak jsem u kojeni uplne usinala
Doufám že mu to krásné spinkání vydrží.Mně se budí pořád po těch 2-3 ale už sem si i zvykla.Ono taky průběžně od ledna lezou zoubky tak asi to je tím.
dnes taky jedl jen 1× v noci a rano v 8 jeste usnul tak jsem si taky schrupla zase dlouho
je to milacek a snad zoubky nejak zvladneme…tcyhne a moje mamka rikaly ze kdyz rostly zuby nam tak o tom ani nevedely tak snad to bude dedicny…
já celý šesti nedělí byla nevyspalá, vyřízená, vysátá, a furt jsem jen kojila
když mi spal poprvé celou noc tak jsem ho furt chodila kontrolovat
vyspala jsem se až asi za další dvě nebo tři noci protože i když jsem pak usnula tak jsem se pravidelně budila
teď už dávno spinkáme krásně (na bríšku, spí tak nejlíp a právě celou noc) ani s usínáním není problém, ráno ho vytáhnu, nakojím, položím vedle sebe, on si povídá hraje si a já spím
pak začne kňourat tak ho otočím na bříško a spíme spolu ještě hoďku nebo dvě
![]()
Ajla píše:
dnes taky jedl jen 1× v noci a rano v 8 jeste usnul tak jsem si taky schrupla zase dlouhoje to milacek a snad zoubky nejak zvladneme…tcyhne a moje mamka rikaly ze kdyz rostly zuby nam tak o tom ani nevedely tak snad to bude dedicny…
my už máme dva
a pozlobily nás jen maličko, furt jsem čekala co ještě přijde že to nic není
a najednou jsem jen objevila zub a po pár dnech druhý ![]()
jinak doporučuji koupit silikonový kartáček na prst a gel citrovital
je to přírodní a nám to pomohlo
dohromady to stálo asi 130 kč (kartáček kolem šedesáti a gel asi 80, už si to nepamatuju přesně)
ahojky tak to ti spi krasne…sikula je to…
ja taky nespim kdyz spi malej protoze se taky porad budim a kontroluju ze uz se vzbudi a kdyz jdeme spat a malej spi uz od 8 tak porad nervoznim jeslti se nahodou nevzbudi nez tihnu usnout, jeste se musim naucit spat tvrde ![]()
Rano si ho taky beru k sobenekdy usne hned nekdy pobrukuje a pak usne taky..dneka taky
Ikdyz by mozna rano usnul znova v postylce beru si ho a uz se na to vzdycky tesim az si ho pomazlim a pritulime se a spime..
![]()
No myslím že to tvrdé spaní nepřijde jen tak rychle.Ale zvláštní je že kdy můj jde do práce a nebo jde spát tak ho neslyším a jak malý jenom ťukne do postýlky tak sem vzbuzená.Ony ty zoubky sou docela v pohodě,ty dolní dva vyšly dobře ,ale jen někdy mrčí.Jiné mimina dělají větší neplechu ale je to dobré.Asi se chce v noci po tulit ![]()
Ale vždycky si říkám že můžu být vděčná za to jaký je.Skoro ani nevím jak pláče. A i když ho kojím v noci tak se neprobere a můžu ho i přebalit a nemusím uspávat. ![]()
kolikrat taky poradn nevim kdyz jde manzel do prace asi je to instinkt ![]()
Ja teda v noci taky neuspavam malej je asi dobre nastavenej behem dne hned tak po kojeni nevytuhne jako v noci to ho dam do psotylky, zhasnu a spi max jednou broukne, dam dudlik aj e klid…
tak dneska je to sila, kojila jsem v 5,7, a 9…v 8 si cucnul a rve a rve a rve…nejde ho utisit…brisko jsme masirovala tak mi prijde ze v nem nic nema nic tam nebubla…tak nevim ![]()
Ajla píše:
tak dneska je to sila, kojila jsem v 5,7, a 9…v 8 si cucnul a rve a rve a rve…nejde ho utisit…brisko jsme masirovala tak mi prijde ze v nem nic nema nic tam nebubla…tak nevim
jste ve třetím měsíci takže to může být teoreticky spurt ale krk bych za to nedala
pak taky teda možnost bříška, nesnědla jsi něco nadýmavého? nebo něco co jsi ještě co kojíš nejedla a ani jsi si to třeba neuvědomila? no uvidíš jaká bude noc
na zuby je ještě brzo ale malilinkatá možnost tam je ale to bych brala až jako fakt poslední možnost ![]()
tak jsem ho nakojila jeste v 23 a pak dala do psotylky v loznici a zhasla a uz usnul…pak totiz i zacal prdet tak myslim ze to brisko byt mohlo spal potom az do 6:15ti…
bobisek vzdycky mi to drasa srdce kdyz breci i v naruci a neprestava a nevim co mu je