Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zakládám nové téma, jelikož mi přijde, že i názory lékařů se trošku liší a doktoři tomu jsou teď více otevřenejsi.
Kojili jste během těhotenství? Jak dlouho?
Děkuji za názory.
Já osobně zkušenost nemám, ale dříve taky ženy kojili v těhotenství a potom třeba i dvě děti naráz, takže bych tomu nechala volný průběh a uvidíte jestli budete mít dost mléka.
@Mamca_1234 píše:
Zakládám nové téma, jelikož mi přijde, že i názory lékařů se trošku liší a doktoři tomu jsou teď více otevřenejsi.Kojili jste během těhotenství? Jak dlouho?
Děkuji za názory.
Kojila jsem do 4 měsíce těhotenství.
@Mamca_1234 rodila jsem před 5ti měsíci, kojila jsem celé těhotenství a teď kojím tandem. Lékařka se nad tím v těhotenství nepozastavovala a to ani před 19ti lety, kdy jsem otěhotněla během kojení poprvé, ale dost blbě jsem tu kombinaci snášela, což vedlo postupně k odstavu. Pohledy se tehdy různily a různí se stále, to jo. Faktem totiž je, že kojení v souběhu s těhotenstvím se může stát až moc náročné, takže pak záleží, jak se s tímto účastníci onoho kojení poperou, těhotenství prostě samo osobě kojení i jeho vnímání komplikuje, což často vede dříve, či později k ukončení kojení, ale ne vždy ![]()
Kojila jsem po celé druhé těhotenství, teď jsem v 8. měsíci se třetím dítětem a kojím stále to druhé.
Doktora, co by se nad tím pozastavoval, jsem zatím nepotkala, ale je fakt, že si hodně pečlivě vybírám. Jinak rozdíl v názorech doktorů za těch pár let moc neshledávám, ale žiju si na svém ostrůvku co nejmodernější, nejvíc dostupné evidence based medicíny, takže v mainstreamu je to možná jiné…
Ahoj, ja jsem momentálně v 15.tydnu těhotenství a první dítě dal kojim. Je mu 10 měsíců, takže si to ani neumím představit jinak. Ze začátku byl problém s citlivými bradavkami, ale už to přešlo. Gynekolog me v tom naopak podpořil a dodal, ať myslím na pestrou stravu, abych nestradala.
Jsem sice na začátku těhu, ale budu kojit dál. Nevím, kdy dokojíme. Je to vlastně jediný čas, kdy se to moje číslo zastaví. A to jsem chtěla
kojit jen do roka
. Nedovedu si představit jak bych ji v noci douspavala nejsem zastánce vyrvavacich metod. Jedu kontaktní rodičovství. Jinak na jakékoliv otázky ohledně kojení se dá mrknout třeba na fb - Kojení snadno- laktační poradenství. Kdybych o ní slyšela dřív, ušetřila bych si nervy ze spatnych rád ohledně kojení v porodnici a u dětské Mudr. Ale aspoň jsem už chytřejší.