Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chci se zeptat a snad se neptám na kravinu
kojim mladší (2 měsíce) a starší (2,5) let je nemocná. Napadlo mě že bych ji odstrikala trochu mléka a dala jí trošku napit, že by jí to mohlo trošku pomoct v nemoci? Nebo myslíte že kravina? Díky za odpověď ![]()
@Beruska999999 a myslíš že by to třeba trošku pomohlo v uzdravení?
Já myslím, že to je nesmysl, že by pomohlo uzdravení. Mléko je přizpůsobené pro potřeby toho mladšího dítěte. Staršímu nic nedá. Ale zkusit to můžeš, dítěti to neublíží.
Já kojila obě dcery do 2,5 let a k uzdravení teda nikdy nepomohlo, spíš ten pocit bezpečí, tekutiny, uklidnění..ale u napití mlíka z hrnku, krom tekutin nic víc nenabídnes.
Za mě asi hloupost, pokud už dávno nekojis, nemá to smysl.
TO je trochu nesmysl. Ne? MM se přizpůsobuje kojenému dítěti. Nespletla jsi si ti s kolostrum? Nebo si myslíš, že zázračná tekutina udělá blik a je bez nemoci okamžitě? Kdyby to tak bylo, žádné kojené dítě nebude nemocné, minimálně v době kojení. Zase tak moc to nepřeceňuj!
Já především myslím, že ti to starší nevypije, MM je chuťově dost výrazné, zvlášť, pokud kojíš zatím takhle maličké miminko, je velmi tučné a sladké. Zkusit to můžeš, ale rozhodně si nemyslím, že jí to nějak zázračně pomůže v uzdravení.
Ja to chapu tak, ze by byly v tom MM tve protilatky proti te nemoci? Mozne to je, ale jestli to zafunguje na ni, i kdyz uz nemoc propukla, to nevim. Zkusit to muzes
Taky si myslím, že je to blbost. Ale horší to nebude. Zkus a uvidíš
Silne pochybuju, ze ji to materske mleko bude chutnat, jestli je uz nejakou dobu odstavena.
Ono to ma dost sveraznou chut.
Je to naprostý nesmysl, mateřské mléko není lék, navíc je jeho složení přizpůsobené právě kojenému.
Holky díky, já jsem na začátku psala jestli se neptám na kravinu
jen sem se zeptala, zajímalo mě to, napít sem ji dala, chutnalo ji to. Dala sem ji to do hrnečku. Tak díky za reakce ![]()
@Belda01 píše: Více
Tak teď už nezbývá než čekat na zázračné uzdravení, 3, 2, 1
![]()