Vzteklé dítě (13 m) mě bije

Anonymní
1.2.25 17:22

vzteklé dítě mě bije

Ahoj,
asi nepíšu nic nového pod sluncem, vím že deti maji období vzdoru.
Ale u toho vlastního to člověka přeci jen zaskočí jinak a nebere to s takovou lehkostí.
Máme doma kloučka -13 mesicu. Je to hodně šikula, v řadě věcí napřed.
Od miminka to bylo spavé dítě. Hezky jedl, spal, byl uplny klidas…
Do ted si dokáže krásně hrát sám klidně i 3 hodiny…je fakt samostatný. Úderem prvních krůčků bych řekla, se proměnil a máme doma vzteklouna. Bere dětem hračky, vzteká se když má dělat co nechce, a co víc…mlátí hlavou o zem.
Taky mě trápí že se vším hází a nejvíc to že pleskne dítě co si hraje s čím chce on
I já schytám nekdy pohlavek nebo kopanec při přebalování.
Do jaké míry je to normální? Přejde to? Je to už tak brzy vzdor?
Jak se chováte v těchto situacích?

Je mi jasný že každý dítě je jiný, zajímá mě ale zkušenost.
Jo a kdzžse nevzteká je naopak veselý a totálně vychlámaný…takový bipolár.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1858
1.2.25 17:36
@Anonymní píše: Více

Nebyli jste nedávno na očkování? Syn mel takove chování po 3. hexe, trvalo to asi měsíc. Vůbec jsem nechápala, kde je to moje zlaty dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.25 17:49

@ALIPELI byli pred 2 tydny, preslo to?

• Citovat
  • Upravit
1858
1.2.25 17:55
@Anonymní píše: Více

Jojo, jak píši, trvalo to asi měsíc
Vzteky do všeho koukal, řval u toho, náš všechny furt koukal, tahal za vlasy, mlátil…
Bohužel vztekani u přebalování zůstalo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
1.2.25 18:30

Pomerně normální období vzdoru :nevim: Nehledala bych za tim nic hlubsiho :nevim: Některé děti to mají dost šílené. Muj mladsi třeba kousal :roll:,starsi se spíš vztekal a házel vecmi. No, pokud jsem zvládla zůstat klidná, tak fyzicky zablokovat (chytnout za ruku/nohu, případně odnést z místa, sebrat veci, kterými můžou hazet, pokud mlátí hlavou, tak sbalit a drzet). A jak kolovratek opakovat, že tohle ne. Jenže v tomhle věku to jsou ještě trochu bezmozci no…ani jednomu to nezůstalo, to neboj, ale trvá to, než si to ten jejich mozek srovná.
Večer aplikovat skleničku vína (matka, ne dite) :mrgreen: To jsem se před lety dočetla tady, když jsem byla z toho na nervy. Ale prošli jsme tím a děcka jsou ok, zadní násilníci z nich nevyrostli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
1.2.25 20:36

Mozna mi to vymazou, ale treba tohle mi prijde krasny :srdce: (Pokud umis anglicky.) https://www.instagram.com/…DCZ3qW1oAfD/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
1.2.25 21:06
@Andyss píše: Více

Pěkná ukázka naprosto ideální situace :palec:
V realitě…jo, jestli někdo dokáže být v takovém Zenu neustále, tak skvělé…moje zkušenost je, že když do toho život zamicha cokoliv mimo ideál - třeba unavenou matku po napůl probdělé noci, nutnost být někde v nějaký čas, starší dítě za zádelí, které zrovna v ten moment něco nutně potřebuje…a nutnost tohle opakovat tak 15× denně po dobu asi 2 let, než ten mozek aspoň trochu dozraje…no, velký obdiv vůči každému, kdo to zvládá:) Ale jako předvedení ideální situace to je dobré :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.25 22:31

Můj syn taky v roce začal vzteky lehat na zem, ale to bylo furt, třeba 20× denně. Nastalo to také po očkování a trvalo no snad skoro půl roku. Fackoval nás a všechny okolo tak do 2 let a nic nezabíralo, pak z toho sám vyrostl a je sice akční torpédo, ale empatický a nikomu záměrně neubližuje :andel:

• Citovat
  • Upravit
1057
2.2.25 09:41
@Beruska999999 píše: Více

Jasne, presne, v realite to vypada často jinak.. :mrgreen: Ale mne pomaha se na takove veci divat, klidne porad dokola, nejak me to uklidnuje a sem tam si z toho neco vezmu, kdyz mam na to naladu. A vsechno se počítá. Určitě by si clovek nemel vycitat, ze neni dokonaly. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí