Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Nebyli jste nedávno na očkování? Syn mel takove chování po 3. hexe, trvalo to asi měsíc. Vůbec jsem nechápala, kde je to moje zlaty dítě.
@Anonymní píše: Více
Jojo, jak píši, trvalo to asi měsíc
Vzteky do všeho koukal, řval u toho, náš všechny furt koukal, tahal za vlasy, mlátil…
Bohužel vztekani u přebalování zůstalo ![]()
Pomerně normální období vzdoru
Nehledala bych za tim nic hlubsiho
Některé děti to mají dost šílené. Muj mladsi třeba kousal
,starsi se spíš vztekal a házel vecmi. No, pokud jsem zvládla zůstat klidná, tak fyzicky zablokovat (chytnout za ruku/nohu, případně odnést z místa, sebrat veci, kterými můžou hazet, pokud mlátí hlavou, tak sbalit a drzet). A jak kolovratek opakovat, že tohle ne. Jenže v tomhle věku to jsou ještě trochu bezmozci no…ani jednomu to nezůstalo, to neboj, ale trvá to, než si to ten jejich mozek srovná.
Večer aplikovat skleničku vína (matka, ne dite)
To jsem se před lety dočetla tady, když jsem byla z toho na nervy. Ale prošli jsme tím a děcka jsou ok, zadní násilníci z nich nevyrostli.
Mozna mi to vymazou, ale treba tohle mi prijde krasny
(Pokud umis anglicky.) https://www.instagram.com/…DCZ3qW1oAfD/?…
@Andyss píše: Více
Pěkná ukázka naprosto ideální situace ![]()
V realitě…jo, jestli někdo dokáže být v takovém Zenu neustále, tak skvělé…moje zkušenost je, že když do toho život zamicha cokoliv mimo ideál - třeba unavenou matku po napůl probdělé noci, nutnost být někde v nějaký čas, starší dítě za zádelí, které zrovna v ten moment něco nutně potřebuje…a nutnost tohle opakovat tak 15× denně po dobu asi 2 let, než ten mozek aspoň trochu dozraje…no, velký obdiv vůči každému, kdo to zvládá:) Ale jako předvedení ideální situace to je dobré ![]()
Můj syn taky v roce začal vzteky lehat na zem, ale to bylo furt, třeba 20× denně. Nastalo to také po očkování a trvalo no snad skoro půl roku. Fackoval nás a všechny okolo tak do 2 let a nic nezabíralo, pak z toho sám vyrostl a je sice akční torpédo, ale empatický a nikomu záměrně neubližuje ![]()
@Beruska999999 píše: Více
Jasne, presne, v realite to vypada často jinak..
Ale mne pomaha se na takove veci divat, klidne porad dokola, nejak me to uklidnuje a sem tam si z toho neco vezmu, kdyz mam na to naladu. A vsechno se počítá. Určitě by si clovek nemel vycitat, ze neni dokonaly. ![]()
Ahoj,
asi nepíšu nic nového pod sluncem, vím že deti maji období vzdoru.
Ale u toho vlastního to člověka přeci jen zaskočí jinak a nebere to s takovou lehkostí.
Máme doma kloučka -13 mesicu. Je to hodně šikula, v řadě věcí napřed.
Od miminka to bylo spavé dítě. Hezky jedl, spal, byl uplny klidas…
Do ted si dokáže krásně hrát sám klidně i 3 hodiny…je fakt samostatný. Úderem prvních krůčků bych řekla, se proměnil a máme doma vzteklouna. Bere dětem hračky, vzteká se když má dělat co nechce, a co víc…mlátí hlavou o zem.
Taky mě trápí že se vším hází a nejvíc to že pleskne dítě co si hraje s čím chce on
I já schytám nekdy pohlavek nebo kopanec při přebalování.
Do jaké míry je to normální? Přejde to? Je to už tak brzy vzdor?
Jak se chováte v těchto situacích?
Je mi jasný že každý dítě je jiný, zajímá mě ale zkušenost.
Jo a kdzžse nevzteká je naopak veselý a totálně vychlámaný…takový bipolár.