Kojení spurt ve 3 týdnech?

2041
14.2.23 07:50

Kojení spurt ve 3 týdnech?

Prosím o radu
Syn porodní váha 4kg
Dnes 3 týdny a má 4400g
Kojení se rozjelo krásně ale nyní dva dny tahá, žužlá, natahuje prso a vzteká se. Prsa už nejsou tak nalitá jako po porodu, tak se bojim jestli se snížil průtok nebo mléko mizí?
Po kojeni-dudlani usne na 5minut a pak zase pláče.
Tekutin mám dost, 6×kojočajů + voda.
Beru homeopatika na kojení.
Prsa mám košíčky D a nyní placatá.
Jak prosím zvýšit laktaci? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
14.2.23 08:09

Jen prikladanim a kontaktem kuze na kuzi. Zalezte si do postele a jen koj, za dva dny si to sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
14.2.23 08:14

Nekomu ta homeopatika taky nesednou, slysela jsem ruzne veci od laktacni poradkyne. Muzes si ji zkusit zavolat, aby zkontrolovals techniku. Nejlepsi jsou z mamily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18612
14.2.23 08:32

@Parchant kojici čaj by jsi měla max 2 sáčky denně ne? Klidně do litrový konvice. Jinak me na podporu funguje Caro s mlikem. Nejspíš zo bude spurt. Kluk měl dudlík a ten měl slušný spurt. Kojeni po 15-20 minutách bylo bezne. Holka dudel nechce a u te snad spurty ani nebyly. Proste jsem ji prilozila jak potřebovala, chtěla hodně kontakt, takže první tři měsíce přes den na všechny spanky v nositku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.2.23 08:40

Špatná technika kojení mě nenapadla. Díky

Jinak kojočaje střídám, mám více druhů a doplňuji fenyklovým.
Dudlík nemá. Nedala jsem.

Neublížím jeho břichu, když budu tak často kojit??? Po půl hodině, hodině? Mýty z porodnice jsou zlo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18612
14.2.23 08:44

@Parchant ne, nikomu neublizis. Kojila jsem na požádáni. Klidně po 5-10 minutách když se chteli docucnout nebo jen podudlat. Ani jeden neměl bolení bricha. Kojici čaje obsahují většinou to same. Proste 2 sáčky na den je až dost. Premira bylinek není dobra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
14.2.23 11:04

@Parchant Ja se přidávám, mně dětská řekla, že už viděla tolik pokažených kojení tím, že se matky předávkovaly bylinkama… že prý děti mžou mít prdíky paradoxně i z toho… tak si vyber, je to alchymie… každopádně vydrž, jistě se to poddá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
14.2.23 12:19

Ja si davala i nealko pivo, podobny efekt jako Caro - je tam jecmen…

Pak jeste kapsle. More milk se to myslim jmenovalo. Celkove mi fungovali kojici caje kde byla piskavice, jine ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.2.23 12:25

Ty jo bylinky 8o a ja valim čaj za čajem. Díky. Dva denně a stačí :P
Jen to prso proč nechce :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
14.2.23 22:25

Nemuze mit to mleko nejakou pachut z premiry bylinek? Omezila bych ty kojici caje, ale jinak mit dostatek tekutin, zdravou (pravidelnou) stravu. Jinak zkus vydrzet, obcas mam taky mene mleka, tak kojim casteji a za par dnu je to zase lepsi. Zkusila bych ho zvazit pred a po kojeni, jestli si neco vypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
15.2.23 06:49

Oki, čaje omezim. Díky.
Ale kojeneckou váhu nemám :(
V noci se prsa nalijí a jsou tvrdá, tak se přisaje a slyším jak polyká. Ale ve dne prsa placatá a ty nesaje, jen žužlá a natahuje :( a je nespokojený a neusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.2.23 00:33
@Parchant píše:
Oki, čaje omezim. Díky.
Ale kojeneckou váhu nemám :(
V noci se prsa nalijí a jsou tvrdá, tak se přisaje a slyším jak polyká. Ale ve dne prsa placatá a ty nesaje, jen žužlá a natahuje :( a je nespokojený a neusne.

Jak casto kojis??

Ja na neco jako „neni mleko“ moc neverim, na druhou stranu jsou veci, ktere mohou kojeni fakt dost pokazit a jsou zeny, kterym staci trochu a uz je problem.

Chtelo by to se vic rozepsat.

Kazdopadne tvrda prsa jsou fakt typicky par dni az tydnu po porodu, pak uz ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
18.2.23 11:12

Ve dne jsem kojila po dvou hodinach ale vztekal se, natahoval prso a vztekal se. Tak jsem natahla interval na tri hodky. V noci spi max 4 hodky a budi se.
Kojo caj ted max 2 za den a 2×denne Caro.
A ja jsem ta co malej problem a lekne se, boji se a skoci pro Nutrilon :,( Zkousim odsavat manual. odsavackou ale to nic moc, jen boli prsa.
Upravuji kojici polohy ale jeden den pije krasne a je spokojenej, druhy den vztekani a spi po max10minutach a je neklidnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
18.2.23 11:13

@Lucie_Sx a za dva dny bude mit měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.2.23 01:55
@Parchant píše:
Ve dne jsem kojila po dvou hodinach ale vztekal se, natahoval prso a vztekal se. Tak jsem natahla interval na tri hodky. V noci spi max 4 hodky a budi se.
Kojo caj ted max 2 za den a 2×denne Caro.
A ja jsem ta co malej problem a lekne se, boji se a skoci pro Nutrilon :,( Zkousim odsavat manual. odsavackou ale to nic moc, jen boli prsa.
Upravuji kojici polohy ale jeden den pije krasne a je spokojenej, druhy den vztekani a spi po max10minutach a je neklidnej.

A ten Nutrilon davas?
Kdyz chce mliko driv jak za tri hodiny, delas co?

To je tezky, to co popisujes mi prijde jako normalni, proste kojeni si musi sednout a behem kojeni prijde spousta obdobicek, kdy to je na palici.
Pro me treba neexistovalo nic jineho nez kojit, nepripustila jsem si jinou variantu.
Tak jsem kojila, nekdy holt po pul hodine, nekdy za chuze, proste jakkoliv to fungovalo.

Pokud jsi typ, co se pri kazde odchylce hrouti a dava dokrm, tak ty svetle zitrky moc nevidim, kojeni je hodne o hlave a vyklidneni, stres, nervy a „ja to nedam“ tomu vubec nepomahaji.

Takze takhle z hlavy bych rekla koj co nejcasteji, nedokrmuj, vyklidni se, hlidej curani a jednou za par dni prevaz a bude to dobry, no.
Idealni by samozrejme byla zkusena a proverena LP, ktera te zkoukne a pomuze navodit ten klid a jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová