Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, máte někdo zkušenost s tímto čajem? Zatím piju od Lerosu a nevím, jestli to k něčemu je…Tak jestli vyzkoušet tento. Děkuji.
Nemám zkušenost, pila jsem také od Lerosu, pro těhotné, poté pro kojící, ale zda to má nějaký význam
… jsou tam jen bylinky, tak snad
… já bych ten od Weledy asi nekoupila, na můj vkus dost předražený a nemyslím, že by se po něm stal zázrak a mamča měla dvakrát tolik mlíčka, samozřejmě neuškodí
…
Jestli máš problém s množstvím mlíka tak čaje od žádné firmy to nevyřeší, jsou všechny víceméně stejné, to zkus raději pískavici, homeopatika, je tu spousta dizkuzí na tato témata, tak pohledej ![]()
Mně na laktaci zabíral prachobyčejný fenyklový čaj za pár kaček. Původně jsem ho začla pít s nadějí, že bude pozitivně působit na prdy mimina a po cca dvou dnech jsem pocítila opravdu silný nárůst laktace, že to dítě skoro nepobíralo. ![]()
Na dlouhodobé pití mi přijdou kojící čaje spíš jen tahačka peněz z kojících matek, protože když je poptávka, tak proč nějaký mix nenabídnout, žádný extra přínos nevidím.
@rezulka Mě ho dávali v porodnici, protože jsem měla u první trochu problém se rozkojit a pak to šlo. Ale jestli ot bylo čajem, nebo by se to podddalo i tak, nevím. Podle mě ta směs bylin podobná, ať je to jakýkoliv čaj. Když jsem viděla cenu toho od Weledy, tak jsem se úpně lekla. Kupuju buď Leros nebo Babylove v DM. LEros ještě dělá čaj s jestřabinou a jednou o tom mluvily v Sama doma, že je to taková opomíjení bylinka, co se týče kojení. A třeba sestřenka tady ty fenyklové a kmínové nemusela a tady ten jí chutnal. Tak zkus.
@belik píše:
Jestli máš problém s množstvím mlíka tak čaje od žádné firmy to nevyřeší, jsou všechny víceméně stejné, to zkus raději pískavici, homeopatika, je tu spousta dizkuzí na tato témata, tak pohledej
Tak tak. Ale jestli je fakt problém, tak vyhledej homeopata a ne diskuze.
Taky mám Leros a Weledu jsem koupila teprve včera, tak zatím nemůžu hodnotit, ale nekolik kamarádek a známých z něho bylo nadšených…
Holky díky. Piju leros, občas mám pocit, že by toho mlíka mohlo být víc, že prďola není úplně nacpanej, ale zatím přibývá, hlady neřve, jen to není takový to klasický odpadnutí po jídle. Tak uvidíme, děkuju.
@rezulka Tak to neřeš, pokud přibírá a je spokojený. Mě obě holky úplně hltaly a ty proudy, co pak blinkaly… nevěřila jsem, že v nich něco zůstalo a příbiraly až moc… Pij ten, který ti chutná.
Čaj od Weledy používám od začátku a mohu jedině doporučit…chuťově mi vyhovuje nejvíce ze všech které jsem vyzkoušela a s tvorbou mlíčka doteď problém nemám:-)a na prdíky malého funguje taky super:-)
Čaj od Weledy jsem měla, mě moc chutnal. Pila jsem i jiné. Weleďácký je hodně drahý, odpovídá přírodnímu složení. Nicméně mám pocit, že v diskuzi si maminky myslí, že pití kojicího čaje ovlivňuje množství mlíčka, s čímž nesouhlasím. Mohou tomu napomoci všechny tekutiny, maminka také přirozeně pociťuje větší žízeň. Čajík má funkci bylin, které obsahuje a ty pomáhají hlavně od bolesti bříška novorozence a samozřejmě také doplňují pitný režim. Já byla ráda za jakékoli další možnosti pití něčeho, co jsme pít mohla
. Weleda je zárukou kvality.