Spánek u prsa, kojení co 2 hoďky

6770
24.8.14 17:19

Spanek u prsa, kojeni co 2 hodky

Ahoj, nasla jsem diskuze na podobne tema, ale kazde dite je jine, proto zakladam novou. Ma skoro 4-mesicni dcera vetsinou ve dne papa co 2 hodiny, pribira pekne, je plne kojena. Usinala v kosiku, ale pred tydnem zmena, a neusne jinak nez u prsa. Pred tydnem jeste papala kolem 20, 3, 6. Ted tyden 20, 00, 3, 6,a vcera 20, 00, 2, 4, a od 5 u me. Mlika mam dost, pribiva, tak co to muze byt? Mam ji zkusit dat nemlecnou kasi, nebo co? Vim, ze je spatne usinani u prsa, ale nejsem zastavce nechat vyplakat. Poradte prosim, kdo mate zkusenosti, prvni dcera nebyla kojena, tak ta uz od 4 papala kasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33025
24.8.14 17:26

Nepřijde mi to divné. Měla jsem to stejně u obou dětí. Mladší ve 3 měsících se kojil v 21 a pak 3 a 6, to bylo super, ale vydrželo to asi měsíc a pak se kojil co 2h ve dne v noci (pokud teda náhodou nespal dýl). Usínal v kočárku, u prsa (hlavně v noci) nebo houpáním. Kaše měli oba až po 8měsíci, spaní to stejně nijak zvlášť neovlivnilo. U takhle malých dětí které jsou jen kojené naopak může nastat bolest bříška, kaše je na noc zabetonuje, můžou mít naopak po ní i větší žízeň. Kojené miminka mají nárok na noční buzení, rostou, potřebují víc jíst. Může to být taky opožděný spurt. Já bych se spíš přizpůsobila mimču, než aby se ono muselo přizpůsobovat mě, nebo nějakému ideálnímu režimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
24.8.14 17:29

Je to normální, bývají to ty růstové spurty, někdy má mimčo zvýšenou potřebu mlíčka. Náš dvouměsíční syn taky usíná u prsu. Jsem ráda, že ho můžu kojit (starší syn byl na UM), tak to nijak neřeším. Holt se chvíli moc nevyspím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
24.8.14 17:30

Prvni syn mi v nici taky bastil zpocatku min casto v noci, kolem toho 5.m zacal jist casteji, kasi bych nedavala, rekla bych ze je to normalni, kamaradka ma klucinu necelych 5m a taky ji ted basti casteji v noci. Jinak ja taky uspavala u prsa, zavislak pak nebyl, v 10m se sam odstavil a prso nevyhledaval, ted mame druhyho prcka, necely 2m a taky ho tak uspavam, kdyz jinak nemuze zabrat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
24.8.14 17:32

@andelka83 ted se probudila po hodine a zase papa. Ze by se malo nasytila kdyz usina? Mam se ji snazit budit? Jasne, ze je pro me dulezite, aby to vyhovovalo male ale dr. me rikala, ze 2 hodiny je maly rozestup, ale mi neprijde, ze mam malo mleka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
24.8.14 17:35

@pet01 dnes lezela u me od pul 5 do 7 a jak ji prso vypadlo, byla vzhuru.

@Alexina ja sem stastna za kojeni, Naty jsem kojila tyden a o mleko prisla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33025
24.8.14 17:36

@Pavla7 Není to malý rozestup, ať klidně jí po hodině. Ty taky nejíš pořád stejně, nespíš pořád stejně. Bože ty děcka nejedou podle nějaké linky, ani podle tabulek. Nebuď ji, ať spí a jí jak aktuálně potřebuje. Bude se to stejně průběžně měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
24.8.14 17:36

Já přes den dávam taky co dvě hodiny, někdy vydrží tři. Ale noc prospí celou většinou. Malej taky usíná jedině u prsa.Tak si říkám, že ho to snad přejde, než nastoupím zase zpátky do práce…Což ještě dlooooouho nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33025
24.8.14 17:37

@Pavla7 co zkusit na konci kojení jak už usíná, ale jen dudle šoupnout dudlík? Ale je fakt že děcka se kolikrát budí když jim vypadne, jedno jestli prso nebo dudel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
24.8.14 17:40

@andelka83 ja vim, ze nejde jet dle tabulek, jen rikam, co mi rikala dr. Uz minule kdyz mala pribrala mene me rikala at dam um a ja nedala, a rozkojila se vic a ted je vse ok s vahou.

@Hadí ocásek v noci na dnesek co 2 vzhuru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
24.8.14 17:42

@andelka83 ona papa, az usne tvrde, prso vytahnu, dam do kosiku, dam dudlika a plinku a spinka, ale za chvili je vzhuru. Dnes je cely den na nic, spi max 45 min, normalne tak 2,5 2× denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33025
24.8.14 17:42

@Pavla7 na mě to Dr zkoušela u prvního prcka, u druhého už ne :mrgreen: Dobře jsi udělala že jsi ji neposlechla, však děti přibírají různě, ne pořád stejně.
Pamatuju že starší v 6m se kojil co 2h ve dne v noci. Od 6m jsem dávala příkrm, a pěkně se to časem srovnalo na ty časy, kdy se dává pak jídlo. A od 9m spal skoro celou noc (jedno kojení kolem 3-4h a pak ráno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33025
24.8.14 17:43

@Pavla7 to bude asi jen období. Mladší ve 3m najednou taky měl období kdy spal tak 3×20 minut, a to na rukách nebo v nosítku, v kočáru vůbec. Časem to taky přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
24.8.14 17:49

@andelka83 tak zkusime vydrzet. Ted je uplakana, utahana ale spat nejde. To place a napapana je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33025
24.8.14 17:54

@Pavla7 je to náročný. Co uhoupat? Jít na čerstvý vzduch s kočárkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová