Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
teď jsem narazila na tento článek o panence, kterou holčičky kojí.......zajímá mě, zda jste si jako holčičky hrály s papenkama, že je kojíte, nebo zda vaše holčičky si s panenkou takto hrají?
já jsem si tak nehrála a příjde mi to zvláštní, ale je to možná tím, že jsem druhorozená a tak kojit svoji mamku nikdy neviděla, ale zase pokud je v rodině prvorozená holčička, která svou maminku vidí běžně několikrát denně kojit, tak si tak možná s papenkou taky hraje
jak je to u vás doma?
Moje dcera je realitska a i když jsem mladšího syna kojila kdekoliv a hlavně dlouho, nikdy panenky nekojila. Pokaždý řekla, že nemá prsa, tak jak by je asi mohla kojit. ![]()
A po přečtení článku mi ta panenka přijde jako blbost. Totální. ![]()
Ahoj, panenku neznám, tak nevím, ale určitě bych to holkám nepořídila. Svoje „prsa“ zatím fiktivně n kojení panenek nepoužívají, jen starší dcera občas řekne, že ona byla kojená a ségra ne. Takže ví o co jde, ale to je tak vše.
To bych dítěti nikdy nekoupila…
ani Barbie se mě nezdají jako zrovna nejvhodnější hračka pro holčičky… ale to je prostě hit to bych ještě překousla.. ![]()
Tak jsem si nikdy jako malá nehrála, ač mám mladšího sourozence o 5 let, takže kojení jsem asi viděla. Mě to přijde jako blbost a nelíbilo by se mi, mít teda holku, aby si takhle hrála. Nevím no ![]()
tak tohle bych taky nepořídila, já si mámu pamatuju jak ségru kojila, ale nic takovýho mě teda nenapadlo.
jako na jednu stranu je to přirozený, k miminkům se bežně prodávaj lahvičky, plínky a kde co a holčičky se o ně staraj jako o normální miminko se vším co k tomu patří…
kdyžtak si ta holčička poradí s pomocí fantazie a je to.
Příspěvek upraven 08.08.11 v 23:28
no tak to je moc si myslim, nidy bych to nekoupila
ale kamaradka ma dceru a ta videla jak maminka koji a potom si hrala s panenkou a napodobovala to, ale to si myslim ze je jiny nez tuhle panenku koupit a vylozene je k tomu nabadat..divny
Taky jsem nikdy nekojila panenky jako malá.A svý dceři bych to nepořídila,přijde mi to dost ujetý.Za chvilku budou prodávat rodící panenky ne?
![]()
Taky si nevzpomínám, že bych si hrála někdy na to, že kojím panenku. Je pravda, že je teď různé vybavení pro panenky, ale já třeba měla takový to uměly (neforemný) mimino a oblečeni po nás a do toho jsem panenku oblikala a misto plinky mělo třeba utěrku a jak jsem si vyhrála… ![]()
Nepamatuji si, že bych něco takovýho dělala, nebo sestry
. Příjde mi to absurdní až úchylný. Vždyť u panenek bývala taková malá flaška s mlíkem, a když se nahla, tak to mlíko ubývalo.
Příspěvek upraven 08.08.11 v 22:56
Já osobně si nepamatuji, že bych si někdy hrála na kojení, i když si svou matku při kojení mého bratra, pamatuji.
Moje dcery byly obě kojeny a starší si na kojení dost často hrála. Měla panenku (miminko-Beátku), kterou kojila ve stejnou dobu, když jsem kojila mladší dceru já ![]()
Pak ji dokonce nechávala odříhnout - to skvěle napodobila ona sama
![]()
Nevidím nic špatného na tom, že si malé děvčátko hraje na kojení (zvlášť když to denně neustále u maminky vidí). Pro mě je to stejné, jako když si děti hrajou na „doktora“,…
I když speciální panenku bych s touto činností asi dítěti nekoupila. To mi přijde zbytečné. „Kojit“ může jakoukoliv panenku ![]()
Mou dceru tahle hra omrzela zároveň s ukončením mého kojení. Nyní už si tahle nehraje.
Sumaya píše:
Nepamatuji si, že bych něco takovýho dělala, nebo sestry. Příjde mi to absurdní až úchylný. Vždyť u panenek bývala taková malá flaška s mlíkem, a když se nahla, tak to mlíko ubívalo.
Tak ja kojim dodnes a me starsi je uz pres tri roky,driv panenky kojila,ted jak kdy ![]()
Moje dcerka (3 roky) se hrnula i k malýmu, když se narodil s tím, že ho musí nakojit (to jí bylo něco přes dva) a dneska u oběda kojila panenku, říkala, že musí dát miminku najíst - no hlavně se vymlouvala, aby nemusela jíst sama, ted´s jídlem dost zlobí.
Nijak ji k tomu samozřejmě nenabádám, ale malýho jsem dlouho jenom kojila, tak si holt asi myslí, že mimi nic jiného nepapá.
Jinak panenku bych nekoupila. Mám ráda hračky, kdy dítě musí zapojovat svou fantazii - všechny tyhle hračky považuji za velmi neštástné.