Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Taky jsem u kojení málo jedla, hlavně ze začátku. Za prvé mi bylo ze všeho blbě, za druhé jsem neměla čas si pořádně vařit.
Podle mojí doktorky je „řídké mlíko“ jen mýtus. Co se ale může stát, je, že se tvůj organismus vyčerpá, budeš mít pak málo živin, vitaminů, minerálů, takže ti můžou ve větším třeba padat vlasy, kazit se zuby… No a nebo o mlíko přijdeš. Já jsem byla ten první případ ![]()
Kojená miminka nemusí až týden kakat, protože všechno mlíko tělo vstřebá. Hlavně hodně tekutin, jídlo je energie pro tebe.
Zkus si davat silny vyvar (uvar hrnec, zamraz do krabicek a mas to) jsem taky malo jedla po porodu a pak se to zlomilo. to ze malo kaka nema nic spolecneho s kvalitou a mnozstvi mleka. hlasky ridke vodove mleko jsou v dnesni dobe pase. koj na pozadani to bude dobry…
kakani kojenci nekakaji i vice dni, protoze materina je nejlepe stravitelna. syn v porodnici kakal po kazdym kojeni a doma jednou za 2-3 dny.
Do mateřského mléka se dostávají vitamíny z tvé stravy. Pokud není dostatek ve stravě, bere si je z tvých zásob. Pokud nejsou zásoby, kojenec nedostává, co je potřeba, a to může mít fatální následky. V roce syna jsme řešili nedostatek vitamínu B12. Nedostatek vitaminu B12 vede u kojence k chudokrevnosti, nechutenství, neprospívání, zpomalení a zástavě psychomotorického vývoje a k poruše růstu obvodu lebky.