SOS- dlouhé a časté kojení

15995
3.7.19 09:20

Problem nejspis neni v mleku, ale v tom, ze nechce byt odlozen do postylky…zacal vic vnimat a nelibi se mu to. Naprosto normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31278
3.7.19 09:24

Zaprvé, zkus to bez kloboučku. Já je na začátku taky musela mít, ale po pár dnech/týdnech, už si to nepamatuju, ale asi tak ty dva tři týdny? jsem to zkusila bez a šlo to, bradavky asi pochopily, co se od nich očekává, a dítko taky mělo větší sílu, tak si je vysosalo ;) A budeš mít o starost míň…

Jinak zkus si najít „růstový spurt“. Říká se, že je 3. a 6. týden a 3. a 6. měsíc. Je to +-, takže vy už tam můžete klidně být. Navíc byly horka jak blázen, takže to děti mají taky větší potřebu pít a zároveň jsou nevrlejší už jen z toho horka.

Další věc - zkus po kojení dát odříhnout a pak ještě jednou nabídni prso. Možná se mu po odkrknutí chce ještě pít, proto ty baterky po uložení do postele.

Blbne s jídlem i přes den, nebo jen v noci? Máte dudlík? Možná tě jen potřebuje mít u sebe, nejde o hlad, ale o pomazlení s maminkou :hug:
Jinak klasika - i ty se musíš dobře živit a napájet :jazyk: :mrgreen: takže víc pít, kvalitní jídlo, pravidelné, hodně masové vývarové polívky (můžeš zkusit i kojící čaje, mě chutnal od Lerosu)

A hlavně: klídek. Děti rostou, co týden nebo co měsíc je trápí něco nového, často, než přijdeš na to, co to je, tak to zase přejde, takže to, že pár nocí dělá kovbojku s kojením, nemusí vůbec nic znamenat ;)
Mě malej při spurtech kolikrát tak vyšťavil tím, že sem byla celý noci vzhůru a přikládala co hodinu, že sem myslela, že ho vezmu polštářem po hlavě :lol: No a za pár dní zase zlatý miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35764
3.7.19 09:25

Prsa jsou miminka nejlepší kamarádka, je to na jídlo, na uklidnění. Je hodně malinké a tohle je normální. Mléko stačí, chce být prostě u tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
3.7.19 09:26

@beruska9 uz takhle brzy?! Tak to bude moje vina po porodu sme bylo 24h od sebe a když mi ho pak dali měla jsem ho skoro pořad v ruce 😁 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35764
3.7.19 09:28
@Lesanka22 píše:
@beruska9 uz takhle brzy?! Tak to bude moje vina po porodu sme bylo 24h od sebe a když mi ho pak dali měla jsem ho skoro pořad v ruce 😁 🙈

To není tvoje vina, to má tak většina dětí. Za týden zase může být všechno jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
3.7.19 09:30

@Mar__tanka1983 bez kloboucku to občas zkusím, ale moc mu to nejde..o tom růstu jsem něco četla, ale říkala jsem si ze je na nás brzy i když každé mimi je jiné ze 🤷🏻‍♀️
S jídlem teď spis blbne přes den, v noci teď jen častěji vstává ale tak dlouho to netrvá..cajik piju a jídlo ae taky snažím i když někdy mě tak zaměstná ze to proste nestihnu :(
Spis sem se bála abych něco nedeĺala špatne
Pokud se chce jen mazlit a cítit mou přítomnost jsem tu jen pro nej, ale aby si nenavykl 😁 ale nechat ho plakat v postýlce to mi trhá srdce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
3.7.19 09:32

@pikola tak to mě trochu uklidňuje :) mám první mimi a nechci dělat něco špatne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35764
3.7.19 09:36
@Lesanka22 píše:
@pikola tak to mě trochu uklidňuje :) mám první mimi a nechci dělat něco špatne :)

Tak dělej cokoliv co bude fungovat, hlavně nedej na nějaké řeči že si zvykne na to nebo ono… Jestli chce prsa dej prsa, jestli chce chovat budeš muset chovat nebo najít jiný způsob co mu bude vyhovovat, jako zavinout, šum atd. Není žádný univerzální návod na děti, každá musí najít co funguje u svého miminka. Není to jednoduché, ale to zvládneš. Takhle malé miminko je prostě hodně času a kojení a nošení, vždyť bylo u tebe 9 měsíců a ty ho chceš najednou někam položit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.7.19 09:38

@Lesanka22 miminko si nenavykne, je to jeho základní potřeba. Devět měsíců bylo v teple u tebe v bříšku, slyšeli tvé srdce, tvůj tep, tvůj hlas. A najednou ho,, odložíš do postýlky, kde má být samo.. Necítí se bezpečně. Sama jsem se toho bála, syna jsem od narození nosila doma v šátku, jinak jen řval. Jakmile se rozkoukal a začal trochu pohybovat, začal být úžasně samostatný. Je mu 19 měsíců a někdy mě i hodinu nepotřebuje a hraje si. Pokud ho necháš objevovat svět z tvé náruče, bude odvážný a nebude se bát. Vždycky bude cítit jistotu v mamince a to je nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
3.7.19 10:01

Ahoj. Já rodila loni na podzim. Kojila jsem co 2 hodiny z toho malá pila cca 45minut, davala si na čas, zmoulala, apod.. Takže jsem vlastně kojila skoro furt. Jinak dítě chce být prostě u tebe, jak tu někdo psal 9 měsíců jsi jej nosila, je na tebe zvyklé, ty ho uklidňuješ a dáváš mu pocit bezpečí. Prostě jeď teď tak jak to vyžaduje, malá byla přísavka prvních 6-7mesicu, ted co už sedí je schopná konečně vydržet chvíli sama a hrát si. Jinak mě přes den spala od narození max 2-3 hodiny z toho první 3 měsíce usnula jen na mě nebo v kočárku, ale na mě byla schopna spát déle než 20 minut. V kočárku se velmi rychle probouzela. To ji drží dodnes, přes den spí minimálně. Za to v noci cca od 2 měsíců, ve své postýlce a ve svém pokojíčku dá 10-12 hodin neruseneho spánku. Takže radim se směřovat podle potřeb dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
3.7.19 10:04

Všechny 3 dcery, když jsem po kojení odložila do postýlky, tak se vzbudili a mohli jsme začít znovu. Mám 5 měsíční a kojím co 2 hodiny. Jinak první dceru jsem kojila 3,5 roku a druhou 4,5roku a třetí plánuji kojit něco mezi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
3.7.19 10:17

@Lesanka22 no diky vlastni zkusenosti (taky kloboucky) bych zkusila ditko zvazit pred a po kojeni, kolik vypilo… ja mela taky kloboucky, mala pila 30-40 minut, po 10ti minutach jsem ji musela vetsinou budit… zjistila jsem, ze vypije strasne malo, de facto usinala z unavy jak se nadrela a prestala prospivat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.7.19 10:29

Odbourej kloboučky, třeba za pomoci zkušené laktační poradkyně. Většinou si přes ně děti nakojí málo.
A kojila bych vleže tak, aby syn potom usnul a nechala ho tak spát (bez odříhnutí, pokud nějak víc nebleje, a bez přendavání do postýlky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
3.7.19 11:38

@Lesanka22 ono čím víc budeš ty bradavky stimulovat, tím líp to půjde ;) jestli říkáš, že mu to „moc nejde“, tak to znamená, že to trochu jde? :mrgreen: Věř prckovi i sobě, většinou stačí, aby si dítko párkrát soslo přímo z prsu a půjde to. Moje bradavky stály upřímně řečeno za vyližprd… Máš v okolí nějakou kámošku s dětma, aby ti trochu poradila? Nic to není, když trošku víš, kudy do toho, základ je prckovi hodně otevřít pusinku a dát mu do ní nejen bradavku, ale i co největší část prsního dvorce a jak párkrát zatahá, tak se bradavka postaví, zpevní a pak už je to sranda ;)
Pěkně kůži na kůži totiž budeš kojit líp a víc, je tam lepší stimulace (a v neposlední řadě je to prostě pohodlnější 8) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
3.7.19 11:45

Jo, a jen dodám, nenech ho vyřvat. Je to dvoutýdenní novorozeneček, né dvouletý prudič ;)
Můžeš zkusit pevné zavinutí (to pomohlo mému synovi), bílý šum, zatemnit nebo naopak lampičku na spaní, a nebo pořiď šátek/manducu a nos ho, pokud to nepůjde jinak.
Já tě chápu, taky sem se bála, že si vytvořím malýho závisláka, takže sem nosit 24/7 nechtěla, takže sem to řešila tak, že sem si k němu lehla, když byl ufňukanej a poplácávala ho po plence, to mu vyhovovalo, a já zároveň neměla ruce jak opice a uťapaný nohy… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová