Je šance, že se 7 týdnů po porodu rozkojím?

57
13.8.26 22:32

Kojit nebo nechat umělé mléko

Dobry večer chtěla bych se zeptat myslíte ze je šance se po 7 týdnech od porodu rozkojit?
Po porodu me s malou převáželi na jipku kde nez udelali příjem me tak male na jipce dali pit z flašky protoze sem nemela rozjetou laktaci druhy den se mi mléko rozjelo přikládala jsem malou všechno ale vypila strašně málo a usla a uz sat nechtěla takže se stejne vždycky musela dokrmit z flašky mléka jsem mela dost dokázala jsem odsát klidně 200ml mléka bylo opravdu požehnaně
Ale mala se proste nechtěla přisávat ( nevim jestli to bylo tím že mam větší prsa ) na jipce byli nake sestry který se mi snažili pomoc malou přisát protože ja proste úplně nevěděla jak ale mala když uz se přisála tak vypila proste málo a hodne toho nevim jestli vyplivala nebo sem ji mela tak špatně přisátou opravdu netuším
Když uz sme přišli domu tak sem se snažila furt přikládat ale mala proste nechtěla sát
Do toho mi přišli zdravotní komplikace které by se nedali řešit kdybych kojila protoze bych nemohla brát léky takže sme přešli na umělé mléko
Ale ted jsou zdravotní komplikace pryč zkoušela jsem malou přiložit k prsu a krásně by sála ale mléko už nemam když si prso zmáčknu tak vyteče pár kapiček
Myslíte ze mam šanci se plně rozkojit?
A mam to vzbec zkoušet nebo nechat malou na umělém mléku když ji sedí?
Budu moc rada za každou radu
A omlouvám se za gramatiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3545
13.8.26 22:41
@Anett21 píše: Více

Zažila jsem neco podobného a jsem byla masirovana kojící lobby. Takže jsem se mesic trápila s kojením, které stejne nešlo. Až když mi to uz lezlo na hlavu, jsem přešla plne na UM a bylo dobre vsem. Takze s odstupem casu to vidím tak, ze neni nutne se vzdy trápit. Pokud nejde samo a úsilí by muselo byt fakt velké, pak bych to nezkoušela. Takze moje rada, zkus to třeba tyden a pak uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.26 00:30

Pokud to nepůjde dej raději umělé, lepší než trápit obě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
14.8.26 05:26

Umělá kojenecká výživa je tak kvalitní, že bych to vůbec neřešila. Nebudeš o nic horší matka, když kojit nezvládneš. Hlavně, abyste obě byly v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23115
14.8.26 07:30

@Anett21 myslím, pokud budeš střídavě přikládat, postupně i dokrmovat, že by jsi se mohla rozkrojit, bude to asi stát spoustu práce, možna nervů, možná bych i pozvala laktační poradkyni, ale šance určitě je.
Hlavně se tim nestresuj, nebudeš ani první ani poslední kdo nekoji.
Já třeba měla s první dceru asi první 3 týdny trápení, nešlo to, pak těžký zánět, bradavky do krve, bolesti, antibiotika..ale taky jsem to nechtěla vzdát a nakonec kojila 2,5 roku a um jsem podala asi 2×, moc mi pomohla ta laktační. Naučila mě správně přikládat a to bylo hlavní. Držím palce ať se rozhodneš nejlíp pro vás obě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5076
14.8.26 08:05

Napíšu svoji zkušenost, kdy se mi podařilo rozkojit až nějakou dobu po porodu. Mám nedonošená dvojčata narozená v době, kdy na JIPce, kde byli ještě běžně dávali UM a s nějakým kojením si moc vrásky nedělali. Jedno z dětí jsem měla poprvé na prsu až po 4 týdnech od narození (vypil svoji láhev a stále vypadal hladově, tak mi sestřička říká, ať ho zkusím ještě nakojit. Nutno dodat, že jsem v té době odsávala - chtěla jsem, aby děti alespoň nějaké MM ode mně měli, i když to byly opravdu minima, co se mi odsát podařila). Chytnul se naprosto parádně a prsa se „už nepustil“ :mrgreen: Druhé dvojče se s ním „svezlo“ - kojila jsem pak tandem, takže to teklo dobře i tomu druhému, co by jinak podle mě o kojení úplně zájem neměl. Nějakou dobu jsme kombinovali kojení a lahve, ale byl to dost opruz, takže asi po měsíci jsem si řekla, že zkusím jen kojit a ono to vyšlo. Laktace se upravila ke spokojenosti obou dětí :) Takže pokud o kojení opravdu stojíš, určitě se to dá. Přiznám se, že u mě byla velkou motivací i finanční stránka věci, UM pro dvě děti v době, kdy se na dvojčata dostával ještě jen 1 rodičák, byla celkem velká položka v rozpočtu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33017
14.8.26 08:23

Já bych to zkusila. UM sice je kvalitní, ale přece jen MM je přímo pro to konkrétní miminko, mění se podle jeho potřeb, je hned po ruce ve správné teplotě a je zadarmo. Kdyby to nešlo, netrápila bych se, ale za pokus by to stálo. S nejmladším jsme měli náročnější rozjezd první 3 měsíce a zažila jsem i zánět prsu, bolestivé bradavky.. ale bylo to jen období a pak jsem úplně bez problému kojila tři roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
14.8.26 14:51

Já se rozkojila cca po 6 týdnech od porodu. Malá byla nedonošená a nechtěla sát. Celou dobu jsem ale pravidelně odsávala mléko odsávačkou a občas malou přiložila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
15.8.26 21:57

Moc všem děkuju za rady a názory
Jeste bych se chtěla zeptat at nezakládám novou diskuzi
Mate nějaká z vas zkušenost s kolikou?
Mala je strašně neklidná furt ji bolí bříško nechce kakat (dávám espumisan) ale nak to nepomáhá furt brečí když dělám rourku hned přestane brečet a drží neklidně spi chce byt jen zabalena podle internetu se jedná o koliku
Samozřejmě budu v pondělí volat pediatrovi ale budu rada za vaše další rady a názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová