Kojit při alergii na mléko?

Anonymní
11.6.14 14:58

Kojit při alergii na mléko?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Zjistili mi alergii na mléko, takže nesmím tedy nic mléčného. Tím padem mam´ málo vápníku a mela bych po porodu začít brát vápník v práškách. Chtěla jsem se zeptat jestli tady je někdo kdo kojit i při téhle alergii? Jedna doktorka mi řekla ze v zadnem případe a další ze jo, tak nevím jsem z toho jelen. Co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1409
11.6.14 15:01

Ja mam taky alergii na mleko a kojila jsem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13884
11.6.14 15:03

Myslim, ze fakt, ze nejis mlecne vyrobky rozhodne neznamena, ze bys nemohla nebo nemela kojit. Vapnik se da (a mnohem lepe) nahradit jinymi zpusoby. Posedlost mlekem je jen takova nase narodni specialita…
Zkus si o tom něco nastudovat, udelas si obrazek sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
11.6.14 15:11

Vždyť hromada kojících maminek drží bezmléčnou dietu jen protože z toho má mimčo bolení nebo jiné problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.14 15:16

Právě mi to přišlo taky dívny, když spousta maminek tuto dietu drží kvůli mímču. To zase názor naší paní doktorky. Děkuji za reakce

• Citovat
  • Upravit
16986
11.6.14 15:28
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Zjistili mi alergii na mléko, takže nesmím tedy nic mléčného. Tím padem mam´ málo vápníku a mela bych po porodu začít brát vápník v práškách. Chtěla jsem se zeptat jestli tady je někdo kdo kojit i při téhle alergii? Jedna doktorka mi řekla ze v zadnem případe a další ze jo, tak nevím jsem z toho jelen. Co myslíte?

mak je mnohem vetsim zdrojem vapniku, nez mlecne vyrobky. Jsou i dalsi, z hlavy nedam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5076
11.6.14 15:39

Samozřejmě, že kojit. a Stačí si dělat makové mléko a jíst potraviny, které obsahují vápník a nemusíš nic v tabletách. Já tedy v tabletách nic nejím a mám alergii už fakt dlouho…a kojím, kojím, kojím. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
11.6.14 16:13

Kdyz chces kojit, tak koj, staci bezmlecna dieta a vapnik telu dodavat jinak, ono v tom mleku ho stejne moc nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33227
11.6.14 16:43

@jane-e On v tom mléku obsahově je, ale není lidským organismem zas tak využitelný, jak se nám mléčná lobby snaží namluvit. Naopak, při nedostatku vytamínu D se může člověk tím mlékem snad dokonce i odvápnit. :mrgreen:

Takže ano zakladatelko, kojit můžeš i bez pití mléka. Jen je potřeba ten vápník ( a to už i během těhotenství) doplnit jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
11.6.14 18:48

Pripojim se urcite k tomu, ze alergie neni protimluv kojeni… nebyla bys prvni kdo kojil bez mleka od jinych zvirat (me to vydrzelo 8mes)… naopak u deti s dedicnymi sklony k alergii se kojeni doporucuje.
pridavam recept na gomasio, pouzivame jako koreni kde kcemu a chutna, hlavne mi prijde ze citim jak to dobiji i vapnikem :)
http://www.slunecnice-cb.cz/…H/58-GOMASIO
Jinak, ja se vetsinou docitam, ze tech kravskych mlecnych bilkovin je nekolik druhu a v kazdem mlecnem vyrobku se nachazi jiny pomer… me treba vadi pasterizovane mleko, ale maslo v pohode, jogurty v rozumne mire

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová