Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Myslim, ze fakt, ze nejis mlecne vyrobky rozhodne neznamena, ze bys nemohla nebo nemela kojit. Vapnik se da (a mnohem lepe) nahradit jinymi zpusoby. Posedlost mlekem je jen takova nase narodni specialita…
Zkus si o tom něco nastudovat, udelas si obrazek sama.
Vždyť hromada kojících maminek drží bezmléčnou dietu jen protože z toho má mimčo bolení nebo jiné problémy…
Právě mi to přišlo taky dívny, když spousta maminek tuto dietu drží kvůli mímču. To zase názor naší paní doktorky. Děkuji za reakce
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Zjistili mi alergii na mléko, takže nesmím tedy nic mléčného. Tím padem mam´ málo vápníku a mela bych po porodu začít brát vápník v práškách. Chtěla jsem se zeptat jestli tady je někdo kdo kojit i při téhle alergii? Jedna doktorka mi řekla ze v zadnem případe a další ze jo, tak nevím jsem z toho jelen. Co myslíte?
mak je mnohem vetsim zdrojem vapniku, nez mlecne vyrobky. Jsou i dalsi, z hlavy nedam.
Samozřejmě, že kojit. a Stačí si dělat makové mléko a jíst potraviny, které obsahují vápník a nemusíš nic v tabletách. Já tedy v tabletách nic nejím a mám alergii už fakt dlouho…a kojím, kojím, kojím. ![]()
Kdyz chces kojit, tak koj, staci bezmlecna dieta a vapnik telu dodavat jinak, ono v tom mleku ho stejne moc nebude
@jane-e On v tom mléku obsahově je, ale není lidským organismem zas tak využitelný, jak se nám mléčná lobby snaží namluvit. Naopak, při nedostatku vytamínu D se může člověk tím mlékem snad dokonce i odvápnit. ![]()
Takže ano zakladatelko, kojit můžeš i bez pití mléka. Jen je potřeba ten vápník ( a to už i během těhotenství) doplnit jinak.
Pripojim se urcite k tomu, ze alergie neni protimluv kojeni… nebyla bys prvni kdo kojil bez mleka od jinych zvirat (me to vydrzelo 8mes)… naopak u deti s dedicnymi sklony k alergii se kojeni doporucuje.
pridavam recept na gomasio, pouzivame jako koreni kde kcemu a chutna, hlavne mi prijde ze citim jak to dobiji i vapnikem ![]()
http://www.slunecnice-cb.cz/…H/58-GOMASIO
Jinak, ja se vetsinou docitam, ze tech kravskych mlecnych bilkovin je nekolik druhu a v kazdem mlecnem vyrobku se nachazi jiny pomer… me treba vadi pasterizovane mleko, ale maslo v pohode, jogurty v rozumne mire
Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Zjistili mi alergii na mléko, takže nesmím tedy nic mléčného. Tím padem mam´ málo vápníku a mela bych po porodu začít brát vápník v práškách. Chtěla jsem se zeptat jestli tady je někdo kdo kojit i při téhle alergii? Jedna doktorka mi řekla ze v zadnem případe a další ze jo, tak nevím jsem z toho jelen. Co myslíte?