Kojit/přestat? Nevím si už rady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3082
29.9.23 21:26

Heleď já s tím strašně zápasila u první. Viděla jsem jen kojení, podstupovala všechny brejkule co vyčteš na netu/zjistíš od laktační a výsledek stále nebyl spokojená máma a spokojené mimino.
S druhým ty rady nějaký čas fungovaly, ale v bodě, kdy už jsem přes den jen kojila, nebo odsávala, nebo se futrovala pískavicí, nebo dřepěla ve sprše jsem si řekla stop a odlehlo dá se říct celé rodině.
Mateřské mléko je jen jedna z položek, které jsou to nejlepší pro dítě.
S flaškou, ale s matkou, co nemá nervy v kýblu to taky stojí za to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2808
29.9.23 21:29

Na okolí bych se vykaslala. To je furt něco - buď budeš kojit málo, nebo dlouho :) Kojíš kvůli svému dítěti a tobě, ne aby byl někdo v okolí spokojený :)

Zkus se uklidnit, nechat si to projít hlavou a rozhodnout se. Upřímně pokud budeš dal pokračovat takto, je to stejně na nějaký čas, kdy prejdes na plně UM si myslím :)
Pro mě je tohle asi nejhorší varianta, kojení stojí za prd, nervuje tě to a nakonec stejně jdeš a dokrmis UM. Já bych v tom setrvávat dlouho nechtěla a protože jsem prokojící a obě holky jsem chtěla kojit a kojila, i když se to neobešlo bez nějakých zádrhelů. Kontaktovat dobrou LP, klidně si nějakou vyhledej třeba na instagramu, sleduj ji, cti co píše, jestli ti to bude dávat smysl a bude ti sympatická, zkus se s ni spojit.
Upřímně si myslím, ze v tehle fázi to chce ale velké odhodláni tvoje a podporu a dobrou LP, ale zvládnout se to dá :)
Srovnej si to, všechny pro a proti, které ne/kojení má.
Ano, 2-3 návštěvy LP něco budou stát, UM ale také není zadarmo, oproti kojení, které když dobře rozjedeš pak, už tě nebude stát ani korunu.
První rychlá pomoc je - svléknout sebe do podprsenky, mimi do plenky, položit si ho na hrudník, nechat ho prisat a tak ho nechat na prsu, jak bude chtít být dlouho, nechat ho tak i spát, ideálně co nejdéle, non stop, v noci. Čím víc bude na prsu, i když nebude pit, tím víc se bude mléko tvořit.
Ideálně zrušit ten dokrm UM, protože zase - co vypije z UM, o to klesá tvorba MM, čím větší je poptávka, tím větší je nabídka.
Když bude potřeba dokrmovat (v momentě, ze dítě opravdu bude málo curat, bude tmavá moc), dokrmovat UM ideálně cevkou po prsu, aby bylo zas dítě na prsu a porad stinulovalo tvorbu.

Nepoužívat dudle, flašky, zavinovacky. Naopak skin on skin, společný kojo spánek, využívat šátek/nositko. Kdyz se mimi bude vztekat, plakat, zkusit uklidnit třeba na balonu, uhoupat, uchovat, pak dat prso v polospanku a dokojit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.9.23 21:30
@Kryptozoo píše:
Heleď já s tím strašně zápasila u první. Viděla jsem jen kojení, podstupovala všechny brejkule co vyčteš na netu/zjistíš od laktační a výsledek stále nebyl spokojená máma a spokojené mimino.
S druhým ty rady nějaký čas fungovaly, ale v bodě, kdy už jsem přes den jen kojila, nebo odsávala, nebo se futrovala pískavicí, nebo dřepěla ve sprše jsem si řekla stop a odlehlo dá se říct celé rodině.
Mateřské mléko je jen jedna z položek, které jsou to nejlepší pro dítě.
S flaškou, ale s matkou, co nemá nervy v kýblu to taky stojí za to :palec:

Hlava udela hrozne moc.
Casto staci se proste na ty brikule zvysoka vyprdnout a proste kojit. A ono to najednou jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3082
29.9.23 22:05

@Lucie_Sx S první jsem dlooouho nic neřešila a kojila, když dělala nějaké obstrukce tak jsem si říkala, že to je normální a „neřešila“, až se na kontrole ukázalo, že příšerně zhubla a že ten pláč nebylo bříško, ale hlad.
Po takovém proplesknutí už to prostě nejde vrátit, být v pohodě a neřešit.
S druhým půl roku krásně fungovalo i to „blbý“ otřepaný kontakt na kůži a přikládání co chvíli-to u prvního s laktací ani nehlo.
Když jsem to řešila s kamarádkou, která mohla kojit co 3 hodiny přes den, a v noci 2× a mléko jí stejně dva roky tryskalo proudem, tak mi řekla, že to mám z toho, že na to moc myslím. Že ona to neřeší a jak jí to jde.
Já se tam pak sesypala s tím, že jsem to ale přece taky neřešila, dokud se neukázalo, že to není ok a přišlo mi to jako největší nespravedlnost světa.
To mě tak nějak utvrdilo v tom, že těm, kterým to funguje, to funguje, protože to funguje…a že to platí u všeho.
Stejně, jako není ničí zásluha, že dítě definitivně usíná v 19:15, spí celou noc, že nepotřebuje dudlík, je rádo v nosítku..
Prostě se to tak vyvrbí a dá se to korigovat jen velmi omezeně, pokud vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.9.23 22:59
@Kryptozoo píše:
@Lucie_Sx S první jsem dlooouho nic neřešila a kojila, když dělala nějaké obstrukce tak jsem si říkala, že to je normální a „neřešila“, až se na kontrole ukázalo, že příšerně zhubla a že ten pláč nebylo bříško, ale hlad.
Po takovém proplesknutí už to prostě nejde vrátit, být v pohodě a neřešit.
S druhým půl roku krásně fungovalo i to „blbý“ otřepaný kontakt na kůži a přikládání co chvíli-to u prvního s laktací ani nehlo.
Když jsem to řešila s kamarádkou, která mohla kojit co 3 hodiny přes den, a v noci 2× a mléko jí stejně dva roky tryskalo proudem, tak mi řekla, že to mám z toho, že na to moc myslím. Že ona to neřeší a jak jí to jde.
Já se tam pak sesypala s tím, že jsem to ale přece taky neřešila, dokud se neukázalo, že to není ok a přišlo mi to jako největší nespravedlnost světa.
To mě tak nějak utvrdilo v tom, že těm, kterým to funguje, to funguje, protože to funguje…a že to platí u všeho.
Stejně, jako není ničí zásluha, že dítě definitivně usíná v 19:15, spí celou noc, že nepotřebuje dudlík, je rádo v nosítku..
Prostě se to tak vyvrbí a dá se to korigovat jen velmi omezeně, pokud vůbec.

Uplne nemyslim.
Kojeni je takova kaskada promennych, ktere musi klapnout, aby celek fungoval.
A jedna vec ti to muze rozstrelit komplet.
Ta hlava je zaklad a krok jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky