Spánek přes den je problém

134
25.9.23 11:10

Spánek přes den je problém

Holky, potřebuji radu. Syn 2,5 měsíce má poslední dobou celkem problém usínat přes den. Večer máme rutinu, v 19h koupání a většinou kolem 19:30-20h spí. Dávám ho vždy po koupání hned do ložnice do postýlky, kde je tma a ticho. Nakojím a uspím.
Teď ale řeším, proč má problém přes den a jak to vyřešit. Nakojím ho, chvilku si třeba pokukuje na hrací podložce a pak začíná pofňukávání, přivírá oči a poznám, že chce spát ale nejde mu to.
Má postýlku i v obýváku, dám ho tam, řev. Takže si sednu k postýlce, Hladím po hlavičce, dám dudlík. Začne usínat a vydrží třeba 10 minut a už je zase vzhůru. Třeba ještě tak před 14 dny jsem ho dala do postýlky a téměř hned usnul. Proto teď nechápu, proč má s tím takový problém. V kočárku spí hned a třeba i 2-3 hodiny. Ale přiznám se, že chci taky udělat něco doma a ne pořád lítat a kočárkem, jen aby si schrupnul. Tak mě napadlo, jestli ho nemám dávat do ložnice. Jestli ho to třeba v obýváku neruší. Ale bojím se, že mu to nějak naruší ten večerní rituál. Večer usíná vážně hezky. Myslíte, že by mu to ten režim mohlo narušit? Zase mi přijde divné, že by ho to v obýváku tak rušilo, když na to byl zvyklý od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3958
25.9.23 11:57

Spánek se pořád mění. V tomhle věku mi děti přes den spaly vždy 20 minut, pak byly 1,5-2 hodiny vzhůru, pak zase 20 minut spaly, není to nic neobvyklého. Venku v kočárku taky spaly klidně 2 hodiny. Přes den jsem je taky měla v obýváku v kolébce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
25.9.23 11:58

Zkus ho dát v obýváku jinam. Náš chlapeček v obýváku na spaní střídá hojdavak, postýlku a hnízdo na zemi. On se dětem taky vyvíjí sluch, takže ho může rušit to, co ho dřív nerušilo…

• Citovat
  • Upravit
7673
25.9.23 12:00

Proč by mu to mělo narušit večerní spaní? Dcera mi spala v obýváku jen tak prvních asi 6-8týdnu pak jsem ji už dávala spát i přes den do ložnice. Už ji vadili zvuky.. na vše se probudila, raději měla ticho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
25.9.23 12:07

Ze se ti nechce litat s kocarem jen aby si schrupnul me pobavilo :lol: tak vidis, ze ti krasne funguje kocar, tvym hlavnim zajmem by ted melo byt co nejlepe v ramci moznosti naplnit potreby ditete.. s prvnim synem jsem byla az do roka venku za kazdeho pocasi na temer kazdy spanek. Druhy uz takovy luxus mit nemuze, ale uhoupu ho na rukou, predam do kocaru na balkone, zapnu Rockit a je taky spokojeny. Tohle by mohla byt moznost pro tebe pokud nechces travit cas venku.

Ale jinak v tomto veku tveho syna spali pres den oba dost blbe a zlepsilo se to za par tydnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
25.9.23 12:09
@Barboraa001 píše:
Holky, potřebuji radu. Syn 2,5 měsíce má poslední dobou celkem problém usínat přes den. Večer máme rutinu, v 19h koupání a většinou kolem 19:30-20h spí. Dávám ho vždy po koupání hned do ložnice do postýlky, kde je tma a ticho. Nakojím a uspím.
Teď ale řeším, proč má problém přes den a jak to vyřešit. Nakojím ho, chvilku si třeba pokukuje na hrací podložce a pak začíná pofňukávání, přivírá oči a poznám, že chce spát ale nejde mu to.
Má postýlku i v obýváku, dám ho tam, řev. Takže si sednu k postýlce, Hladím po hlavičce, dám dudlík. Začne usínat a vydrží třeba 10 minut a už je zase vzhůru. Třeba ještě tak před 14 dny jsem ho dala do postýlky a téměř hned usnul. Proto teď nechápu, proč má s tím takový problém. V kočárku spí hned a třeba i 2-3 hodiny. Ale přiznám se, že chci taky udělat něco doma a ne pořád lítat a kočárkem, jen aby si schrupnul. Tak mě napadlo, jestli ho nemám dávat do ložnice. Jestli ho to třeba v obýváku neruší. Ale bojím se, že mu to nějak naruší ten večerní rituál. Večer usíná vážně hezky. Myslíte, že by mu to ten režim mohlo narušit? Zase mi přijde divné, že by ho to v obýváku tak rušilo, když na to byl zvyklý od začátku.

Já jsem buď uspávala v kočárku doma v chodbě, nebo normálně s kočárem ven, a když usnul, tak zpátky domů a mohla jsem si dělat co jsem potřebovala. ale teda můj syn byl nespavec, stačila mu hoďka, někdy i míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22170
25.9.23 12:12
@Barboraa001 píše:

To si budeš muset zvyknout ;) Potřeby takhle malých dětí se mění z týdne na týden - co vypadalo jako ideální, najednou prostě nefunguje a je třeba najít jiné řešení.

Tvému dítěti je úplně jedno, že ty chceš mít během jeho spánku klid na domácnost - pokud chceš, aby rychleji a déle spal, můžeš vyzkoušet tu ložnici (tím večerní spaní nenarušíš, toho není potřeba se bát)… nebo holt budeš muset začít chodit s kočárkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4227
25.9.23 12:16

Domácí práce jsem prováděla s dítětem v nosítku, třeba u luxování se miminkům báječně spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
25.9.23 12:31

Ta nechuť chodit denně s kočárem aby spal mě pobavila, prvního tak půl roku jsem byla denně venku s kočárem 2 hodiny, v dešti, sněhu, větru, furt… doma nespala (jen někdy na rukou při houpání, ale nesmělo se přestat) a nespí, ale od toho půl roku už aspoň stačí pojezdit na zahradě a nechat stát na pod oknem. Předtim se muselo velmi rychle jet a nezastavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
25.9.23 12:35

Zkus ho dát spát hned po tom nakojeni. Klidně může být už přetažený a proto mu nejde usnout.

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
25.9.23 12:36
@Barboraa001 píše:

Tak já nevim, ale v tomhle věku je tvoje nejdůležitější práce, aby dítě spalo a bylo najedené. Pokud spí v kočáru, tak musíš chodit s kočárem. Já v tomhle věku chodila s dcerou na tři hodiny dopoledne a na tři odpoledne, jen aby byla dobře vyspaná. Někde od 5 měsíců naopak vyžadovala spaní jen v postýlce.

• Citovat
  • Upravit
134
25.9.23 12:48

Zřejmě jsem to špatně napsala, ale já s kočárkem chodím 😁 šlo mi o to, že mi přijde jako nesmysl chodit a kočárkem pokaždém kojení. Chodíme ráno tak na 2 hodiny a pak odpoledne na 2-3 hodiny. S tím já problém samozřejmě nemám a ani s tím počasím..
Ale taky to snad neznamená, že když mám malé dítě, tak nemůžu doma vůbec fungovat a bude tu nepořádek 🥴 takže mě hlavně zajímalo, jestli nějak nenaruším, to večerní spaní👏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.9.23 12:56

@Barboraa001 za měsíc to bude zase jinak. Osobně bych šla prostě s tím kočárem. Mi mlada venku v kočáru taky spí krásně a doma dá max 20 minut, někdy ani to ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.9.23 13:00
@Hibou píše:
Domácí práce jsem prováděla s dítětem v nosítku, třeba u luxování se miminkům báječně spí.

Třeba naše ho nesnáší a je úplně hysterická, tedy nesnáší to luxování. Že to tvoje dítě baví neznamená, že bude všechny 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4227
25.9.23 13:04
@martina.se píše:
Třeba naše ho nesnáší a je úplně hysterická, tedy nesnáší to luxování. Že to tvoje dítě baví neznamená, že bude všechny 🤔

Promiň, jestli se tě to nějak dotklo. Aplikace na spaní miminek běžně obsahují zvuk vysavače, takže že u toho nějaké dítě dobře spí, nebude asi úplně neobvyklé :nevim: A mluvím o situaci, kdy mám dítě v nosítku a luxuju s ním, ne, že někde leží a luxuju okolo. Prostě jen takový trochu hlučnější bílý šum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí