Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Hibou píše:
Promiň, jestli se tě to nějak dotklo. Aplikace na spaní miminek běžně obsahují zvuk vysavače, takže že u toho nějaké dítě dobře spí, nebude asi úplně neobvykléA mluvím o situaci, kdy mám dítě v nosítku a luxuju s ním, ne, že někde leží a luxuju okolo. Prostě jen takový trochu hlučnější bílý šum.
Však ano. Na to reaguji. Nemůžeš brát v globálu, že to všem dělá stejně dobře. Nějak se mi to nedotklo. Ale předkládás to jako dogma a ono to fakt fungovat nemusí. Naše mladá ne nošená, ostatně jako všechny mé děti. Ale zrovna lux nedává a je schopna udělat vše pro to, aby se dostala pryč
![]()
@martina.se píše:
Však ano. Na to reaguji. Nemůžeš brát v globálu, že to všem dělá stejně dobře. Nějak se mi to nedotklo. Ale předkládás to jako dogma a ono to fakt fungovat nemusí. Naše mladá ne nošená, ostatně jako všechny mé děti. Ale zrovna lux nedává a je schopna udělat vše pro to, aby se dostala pryč![]()
OK, dobře, špatně jsem to zformulovala. Mým třem dětem se u zvuku vysavače dobře spalo. A nejspíš i nadpoloviční většině všech dětí, proto to nabízí ty aplikace. A proto mi přijde v pořádku to zmínit (samozřejmě pouze s tou opravenou formulací viz výše), i když se samozřejmě může stát, že dítě zakladatelky bude patřit do té menšiny, které se to líbit nebude. Na to ale zakladatelka určitě rychle přijde a nebude tím dítě mučit, jen proto, že na emiminu někdo tvrdil, že se to miminkům líbí.
Obě moje děti spaly do roka přes den pouze venku v kočárku.. Nechápu, co řešíš.
@Barboraa001 píše:
Ale taky to snad neznamená, že když mám malé dítě, tak nemůžu doma vůbec fungovat a bude tu nepořádek 🥴 takže mě hlavně zajímalo, jestli nějak nenaruším, to večerní spaní👏
Především to znamená, že když máš malé dítě, tak se holt budeš muset naučit fungovat v domácnosti i s ním - a to už navždycky, nejen, když je takhle malinké… v budoucnu to bude ještě mnohem horší ![]()
Takže si ho vezmeš do nosítka a budeš s ním uklízet nebo vařit - když bude vzhůru, položíš ho do lehátka nebo na podložku tak, aby na tebe vidělo a mohla sis s ním při práci povídat… možností je spousta. A co nestihneš přes den, doděláš večer, až přijde manžel a dítě si vezme (nebo to dodělá on příp. oba spolu, až dítě uspíte).
Nicméně ne, večerní spaní se přesunem odpoledního spánku na jiné místo v bytě nenaruší - odpověď na tvou otázku.
@BohunkaP píše:
Především to znamená, že když máš malé dítě, tak se holt budeš muset naučit fungovat v domácnosti i s ním - a to už navždycky, nejen, když je takhle malinké… v budoucnu to bude ještě mnohem horší![]()
Takže si ho vezmeš do nosítka a budeš s ním uklízet nebo vařit - když bude vzhůru, položíš ho do lehátka nebo na podložku tak, aby na tebe vidělo a mohla sis s ním při práci povídat… možností je spousta. A co nestihneš přes den, doděláš večer, až přijde manžel a dítě si vezme (nebo to dodělá on příp. oba spolu, až dítě uspíte).
Nicméně ne, večerní spaní se přesunem odpoledního spánku na jiné místo v bytě nenaruší - odpověď na tvou otázku.
To ja si treba nemyslim. Z me zkusenosti nejtezsi je neco udelat s miminem a ditetem do cca 2 let (chce byt na ruce/uci se stoupat a furt pada/je pohyblive, ale neuvedomuje si rizika). Po tom druhem roce uz je to pohoda.
Vítej na mateřské, no… s dítětem se naučíš fungovat, ono to jinak nepůjde. Vysleduj bdělá okna a zkus uspávat podle nich způsobem, co funguje. Já v jednom období šla a kočárkem ven fakt i pětkrát. Než jsem přišla na ta bdělá okna a naučila se uspávat kojením.
Ten spánek se opravdu pořád mění a večerka litá sem a tam, dokud dítě přes den spí.
@Barboraa001 píše:
@tulipán proč bychom nechodili? To jsem nikde nepsala..
Tak chod v době spánku, když chodíte…
Proc nevyuzijes to kojeni?
Casto dite u kojeni usne.
Normalne se ti dite vzbudi, nakojis, nechas ho koukat a kdyz je zrale na spani, lehnes si s nim do postele, nakojis, dite u toho usne a ty ho nechas bez prendavani v te posteli spat.
Pokud to neodhadnes a u kojeni neusne a jeste chvili kouka, tak ho znovu nakojis treba hned za pulhodinky, to nicemu nevadi.
@Lucie_Sx píše:
Proc nevyuzijes to kojeni?
Casto dite u kojeni usne.
Normalne se ti dite vzbudi, nakojis, nechas ho koukat a kdyz je zrale na spani, lehnes si s nim do postele, nakojis, dite u toho usne a ty ho nechas bez prendavani v te posteli spat.Pokud to neodhadnes a u kojeni neusne a jeste chvili kouka, tak ho znovu nakojis treba hned za pulhodinky, to nicemu nevadi.
Nechci kritizovat. Takle malé mimino by se mi poblilo. ![]()
@Barboraa001 píše:
Zřejmě jsem to špatně napsala, ale já s kočárkem chodím 😁 šlo mi o to, že mi přijde jako nesmysl chodit a kočárkem pokaždém kojení. Chodíme ráno tak na 2 hodiny a pak odpoledne na 2-3 hodiny. S tím já problém samozřejmě nemám a ani s tím počasím..
Ale taky to snad neznamená, že když mám malé dítě, tak nemůžu doma vůbec fungovat a bude tu nepořádek 🥴 takže mě hlavně zajímalo, jestli nějak nenaruším, to večerní spaní👏
Ne, nenarušíš.
@tulipán píše:
Nechci kritizovat. Takle malé mimino by se mi poblilo.
Kazde ne
.
Je to individualni.
@Lucie_Sx píše:
Kazde ne.
Je to individualni.
Mléko se nemá míchat. Kojit po půlhodině bych nikomu nedoporučoval. ![]()
Moje dítě miluje i když jenom někde leží a já kolem něj luxuju
.