Kojné 1050 Kč

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8151
19.9.13 19:55

@martina.se no to je divný protože třeba léčení celiaci mají krevní testy v pořádku, nebo inotlerance laktozy se krví nedá vůbec zjistit, a nevím jak bych krevními odběry dokládala že kojím, to zase byl někdo chytřejší než doktoři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.9.13 19:56
@anickadomnik píše:
@martina.se no to je divný protože třeba léčení celiaci mají krevní testy v pořádku, nebo inotlerance laktozy se krví nedá vůbec zjistit, a nevím jak bych krevními odběry dokládala že kojím, to zase byl někdo chytřejší než doktoři

jak říkám, teď už je to fuk, tehdy chtěli takových věcí, vč krevních testů u kluka, že jsem to radši vzdala. Nechat ho „pitvat“ kvůli 1000 Kč? nééé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
19.9.13 20:00

@martina.se chápu že se ti to nevyplatilo jen nechápu logiku některých nařízení popřípadě těch lidí co si je takto blbě vykládají, už z podstaty věci když mám vysoký cholesterol a držím dietu tak ji držím proto abych ho vysoký neměla nemůžu tedy v době držení diety mít vysoký cholesterol a tím dokládat mé onemocnění buď jsem divná já nebo ta paní co to po tobě chtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65294
19.9.13 20:10

Nevím, proč se to zvýšení nedá počítat i pro dětské přídavky. Nedosáhneme na ně jen o málo a přitom máme 2 bezl. diety, je to dost finančně náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
19.9.13 20:14

@vokishka nikam jinam se to nepočítá, jediná možnost je žádat pnp a pak případný sociální příplatek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65294
19.9.13 20:17

@anickadomnik pnp nám nikdo nedá, já jsem už dospělá, dcera má 17, takže nesplníme vlastně ani jeden bod. Slováci aspoň mají příspěvek od státu na dietu, na nás stát kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
19.9.13 20:19

@vokishka slováci primárně mají bzl jídlo v lékárnách a dostávají příspěvek od pojišťovny, takhle máš opravdu smůlu snad jen nějaký příspěvek od zdravotní pojišťovny je to málo ale aspoň něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
19.9.13 20:48
@anickadomnik píše:
@vokishka nikam jinam se to nepočítá, jediná možnost je žádat pnp a pak případný sociální příplatek

Sociální příplatek byl dávno zrušen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
19.9.13 20:52

@Raduš.ka44 byl zrušen v té formě jak byl vyplácen zůstal pouze pro lidi kteří mají zdravotní postižení což se týká i té celiakie, pokud má někdo schválený příspěvek na péči může si o sociální příplatek požádat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
19.9.13 21:08

@anickadomnik ja teda viem len ako to je ked doplaca poistovna na dieta s dietou, tam sa dokladuje kazdy prd.. nastastie som nikdy neriesila co a ako v hmotnej nudzi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
19.9.13 21:09

@pata308 jo pojišťovna proplácí konkrétní doklady ale u tohoto to neplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
19.9.13 21:11

@vokishka ono to na slovensku nie je take terno, co ja viem tak im dost obmedzuju napr kolko muky potrebuju a tak.. aspon to tak bolo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
19.9.13 21:14

Je pro kojení nějaká věková hranice? že bych se kdyžtak rozkojila, jako litr měsíčně na ulici nenajdu :think: a když bych kojila třeba tři děti tak bych měla tři tisíce?

• Citovat
  • Upravit
8151
19.9.13 21:15

@K-Black hele ale musíš mít trvale to dítě do jednoho rokku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
19.9.13 21:24

@anickadomnik aha, no tak to už mám starší :(

• Citovat