Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Někteří úředníci to řeší, jiní ne. Obecně se doporučuje schovat vše viditelné, peřiny apod. Den před návštěvou úředníka schovejte to viditelné do krabic a je to.
No hlavně ono od začátku roku se už nekolauduje. Neměla by se dělat závěrwšná prohlídka, neměla bys dokládat revize ( mít je ale podle jinýho zákona musíš).
Jenže ono každej úřad si nový zákon vysvětluje po svým…
Počti tady https://www.modrastrecha.cz/…jak-to-bude/
@Svítící žárovka píše:
No hlavně ono od začátku roku se už nekolauduje. Neměla by se dělat závěrwšná prohlídka, neměla bys dokládat revize ( mít je ale podle jinýho zákona musíš).Jenže ono každej úřad si nový zákon vysvětluje po svým…
Počti tady https://www.modrastrecha.cz/…jak-to-bude/
No to sice vím, ale k nám na úřad ještě nedošlo školení, takže to dělají po staru. Takže asi tak ![]()
@lusy.lus píše:
Někteří úředníci to řeší, jiní ne. Obecně se doporučuje schovat vše viditelné, peřiny apod. Den před návštěvou úředníka schovejte to viditelné do krabic a je to.
Jj, to jsem si myslela, že bychom tyhle věci hodili do dodávky a odvezli to. A ostatní věci bych dala zase do krabic, tak jak jsem to balila a v místnostech nechám jen holý nábytek a ty krabice. Do skříní snad nikdo nepoleze.
@Anonymní píše:
No to sice vím, ale k nám na úřad ještě nedošlo školení, takže to dělají po staru. Takže asi tak
hmmm tohle mě fakt točí. Nakonec je z toho zákona neskutečnej paskvil. Ideálně bych ti poradila, a´t se s nima dohadujete, podle jakýho zákono chtějí kolaudovat. Jenže on si člověk ten stavební úřad nechce rozházet, takže radši se přizpůsobí. Taky to tak máme.
@Svítící žárovka píše:
hmmm tohle mě fakt točí. Nakonec je z toho zákona neskutečnej paskvil. Ideálně bych ti poradila, a´t se s nima dohadujete, podle jakýho zákono chtějí kolaudovat. Jenže on si člověk ten stavební úřad nechce rozházet, takže radši se přizpůsobí. Taky to tak máme.
Já se tam právě ptala, protože už jsem chtěla poslat ohlášení a neřešit to, ale prej chodí jako postaru, takže máme smůlu. A jak píšeš, zkoulaudovat potřebujeme, tak nemá cenu se dohadovat. Ale paní na telefony byla včera dost milá a vypadala, že to moc neřeší, a že ještě, když mám buben, tak chápe, že to chceme mít co nejdřív z krku. Tak si říkám, že do toho půjdeme a max nám něco vytknou. Myslím, že když jsou revize a místnosti v podstatě hotové, tak snad moc prudit nebudou.
My kolaudovali a už jsme tam měli nějaký nábytek a krabice. Nikdo dovnitř nekoukal. A to, že dělají prohlídky, i když nemusí je docela standard, jsou prostě zvědaví.
Hádat se nemá smysl, když člověk potřebuje hlavně bydlet.
@lusy.lus píše:
My kolaudovali a už jsme tam měli nějaký nábytek a krabice. Nikdo dovnitř nekoukal. A to, že dělají prohlídky, i když nemusí je docela standard, jsou prostě zvědaví.Hádat se nemá smysl, když člověk potřebuje hlavně bydlet.
Jj, to právě nechci. Chci aby to bylo za námi a doufám, že jsme snad na nic nezapomněli, a že nám kdyžtak řeknou a dají čas na odstraňení závad. Ale na nějaké extra gruntování a stěhování už teď nemám.
U nás nikdo nebyl. Jen jsme tam dali revize a hotovo. Taky jsme bydleli před kolaudaci ![]()
@Tichošlápek píše:
U nás nikdo nebyl. Jen jsme tam dali revize a hotovo. Taky jsme bydleli před kolaudaci
Jenomže u nás to právě dělají tak, že chodí no ![]()
@Anonymní píše:
Jenomže u nás to právě dělají tak, že chodí no
No a? Tak tam občas někdo přespal kvůli strachu ze zlodějů
a finito. Museli by vám dokázat, ze tam trvale žijete a to by jim za tu praci těžko stalo ![]()
@Tichošlápek píše:
No a? Tak tam občas někdo přespal kvůli strachu ze zlodějůa finito. Museli by vám dokázat, ze tam trvale žijete a to by jim za tu praci těžko stalo
Jasný no, ono je to tady normální v těch novostabách, že se lidi postupně nastěhují a kolaudují, jak to vyjde. Spíš jsem si říkala, jestli to nebudou nějak řešit a s tím úklidem no
Už toho moc nedávám a muž pořád prudí s tím, že je ještě potřeba to a to uklidit.
@Anonymní píše:
Jasný no, ono je to tady normální v těch novostabách, že se lidi postupně nastěhují a kolaudují, jak to vyjde. Spíš jsem si říkala, jestli to nebudou nějak řešit a s tím úklidem noUž toho moc nedávám a muž pořád prudí s tím, že je ještě potřeba to a to uklidit.
Tak ať to uklidi
anebo dá pokoj. Vůbec si s tím nelam hlavu
Kasli na tp, no stehujete veci a hnedla vybalujete. Ze ksou na posteli periny neznamena nic.
Ahoj holky,
radši se ptám anonymně. Máme novostavbu, kde nějakou dobu přebýváme, protože jsme se museli odstěhovat od přítelových rodičů, kam se zase nastěhoval jeho bratr s příteklyní a miminkem.
Takže jsme v podstatě všechny věci už nastěhovali, něco jsem i vybalila, ale pořád je v některých místnostech takový ten pracovní nepořádek a hlavně už zase potřebuji vybalovat. V kuchyni normálně vařím, používáme ložnici atd… Revize máme všechny už dlouho a v podstatě chybí dodělat jen drobné detaily. Krytky na kabely, atd.
Chtěla jsem odnést papíry na stavební, protože mám za měsíc a půl termín, tak abysme mimčo mohli přihlásit už s novým popisným číslem. Jenže teď muž začal pridut, že co jako je všechno potřeba uklidit, a jestli nebudou řešit, že už se některé věci používají a něco je zabydleno. No já spěchala, protože jsem věděla, že s postupujícím časem se nehnu, a teď opravdu nemám sílu na nějaký velký úklid.
Tak se chci zeptat, jestli to u vás někdo řešil, že už je ten dům zabydlený a jestli jste nějk předstírali, že tam nebydlíte, i když už vlastně ano. A co poličky atd. Mám to radši dát zpátky do krabic a nebo to tak můžu nechat? Jdou jenom po papírech a nebo někdo řeší i tohle a na kolaudaci musí být načinčano a vypulírováno?