Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já jsem kdysi chtěla zrekonstruovat koupelnu. Nakonec jsem kromě radiátorů a vchodových dveří opravila celý byt.
Na druhou stranu jsem byla ráda, že to zase delší dobu nebudu muset řešit.
Většinou to tak je, někde kopneš a pak zjistíš, že musíš ještě to a to .
My sice nerekonstruovali,ale delali novy,zhruba predstavu jsme meli a stejne vse stalo vic a co slo,tak melo komplikace. Byli jsme z toho nestastny. Asi je to normalni. Rika se,ze realita je minimalne o 20% drazsi nez clovek pocital. Preji pevne nervy. Pocity jsem mela stejne a pak uz se od toho musela uplne odprostit
Pokud staviteli nevěříš, tak si zaplať stavební dozor a nebo domluv někoho, kdo tomu rozumí a bude dohlížet. A eventuálně odsouhlasí změny a práce navíc.
Pokud se člověk rozhodne rekonstruovat starý barák, musí s něčím takovým počítat, je to běžné. Příbuzní třeba nakonec zjistili, že budou muset barák zbourat úplně a co vím, není to zas tak neobvyklé. Prostě starý barák je starý barák a spousta vad se objeví až v průběhu rekonstrukce.
@Anonymní píše:
Holky potřebuju se vypovídat. Kompletně rekonstruujeme starší dům a během prvních dvou týdnů už se stihlo pokazit, co šlo. Elektřina v takovém stavu, že prý už pomalu hrozil požár, stropy se musely strhnout, podlaha na vymlácení a další a další věci. Muž navíc stavitele úkoluje různými vychytávkami jako projektor a další technické libůstky, čímž nás podle mě katapultoval do ketogorie, že ti dva blbci zaplatí cokoliv. Mám pocit, že u něčeho nám stavitel už vyloženě kecá a prostě jen navyšuje cenu. Momentálně jsme 30% nad původní cenovou nabídkou, po dvou týdnech. Pořád na to sice máme, ale mě se už vyloženě stahuje žaludek, když mi stavitel pošle mail nebo voláje mi normálně fyzicky zle a ani na stavbu nechci chodit, abych tu spoušť neviděla. Nikdo z našich blízkých nikdy nerekonstruoval a já nemám, kde se zeptat. Už to chci mít za sebou a dva a půl měsíce jsou ještě před námi. Ani nemluvím o tom, že už si stihli stěžovat všichni sousedi, že je tam kravál. Prošel jste si někdo něčím takovým? Jak jste to vydrželi?
Vy jste v kategorii, pořád vymýšlí kraviny
Znám zákazníky jako vy, ač nejsem stavař, zákazník řekne, co ne/chce, co si představuje a za kolik. Během realizace si vymyslí dalších X položek navíc a pak se diví, že to stojí o 1/3 víc, že to je pro nás víc práce, materiálu a všeho dalšího, to už mu asi nějak nedochází, vždyť jsme se přece dohodli na nějaké ceně
Zkuste oslovit jinou firmu, zaplatit si stavební dozor, ale to jsou pořád další peníze navíc, což nechceš slyšet ![]()
A to si ty práce objednáváte per huba podle toho, co se zrovna objeví a na co si zrovna vzpomenete? Jinak by přeci měl mít stavitel poměrně přesně zadáno, co má jak udělat a z čeho… Že se i tak mohou objevit vícepráce, to mohou, ale 30% po dvou týdnech ![]()
Když mu nevěříš, máš mít někoho na dohled. Nikdy bych nenechala firmu samotnou, pokud tomu nerozumíš ty ani manžel, najděte někoho, komu věříte a kdo se v tom vyzná. My byt rekonstruovali sami, sami jsme zhodnotili jednotlivé věci, něco udělali sami a pak si na konkrétní práci zvali konkrétní řemeslníky. V 90 % lidi, které známe a kteří nám stav věcí, kterým nerozumíme (např. rozvody el.) zhodnotili objektivně. Nebyl jediný problém. Ale jo, musíš nad nimi stát, jakmile si sjednáš firmu na všechno a dáš jim najevo, že tomu nerozumíš a nehodláš se o to starat, koleduješ si o průser.
@osvc píše:
Vy jste v kategorii, pořád vymýšlí kravinyZnám zákazníky jako vy, ač nejsem stavař, zákazník řekne, co ne/chce, co si představuje a za kolik. Během realizace si vymyslí dalších X položek navíc a pak se diví, že to stojí o 1/3 víc, že to je pro nás víc práce, materiálu a všeho dalšího, to už mu asi nějak nedochází, vždyť jsme se přece dohodli na nějaké ceně
Zkuste oslovit jinou firmu, zaplatit si stavební dozor, ale to jsou pořád další peníze navíc, což nechceš slyšet
Jinými slovy, nejsi stavař, ani jsi nerekonstruovala, ale musíš si tu vylít vztek nad nějakým svým klientem. Nečekala jsem, že tu někomu šlápnu na kuří oko. Když si přečteš úvodní příspěvek ještě jednou, zjistíš, že hlavní náklady jsou za stržené stropy, kabeláž, podlahy. Náklady navíc, co jsme si vyžádali, zaplatíme. Doufám, že tě to uklidnilo.
@blueberryx @fia80 holky dík. My taky nějak počítali s tím, že to bude minimálně o 20% víc. Těch 30% za pouhé dva týdny jsem nečekala. Teď jen trnu, jestli to pořád takhle raketově poroste, nebo už konečně bude konec a pojede se podle plánu. Každý den se objeví něco. Vůbec vám to nepřeju, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama. Si připadám jako hrozný blbec, jak se objevují další a další problémy.
@Anonymní píše:
Jinými slovy, nejsi stavař, ani jsi nerekonstruovala, ale musíš si tu vylít vztek nad nějakým svým klientem. Nečekala jsem, že tu někomu šlápnu na kuří oko. Když si přečteš úvodní příspěvek ještě jednou, zjistíš, že hlavní náklady jsou za stržené stropy, kabeláž, podlahy. Náklady navíc, co jsme si vyžádali, zaplatíme. Doufám, že tě to uklidnilo.
Jen jsem chtěla vysvětlit, že nejste v kategorii, blbci, co zaplatí každou kravinu
Tohle jsem už dávno neřešila, ale je úsměvné, jak na to naráží většina napříč řemesly ![]()
A ano, rekonstruovali jsme a zaplatili si stavební dozor, což byla i moje rada ![]()
@ka2ka píše:
a máte nějaký rozpis co bude kolik stát?
Jojo máme, dostali jsme cenovou nabídku. Akorát jak odkrývají další a další věci, tak nám každý týden volají, co je třeba zaplatit navíc. Třeba že trubky jsou na výměnu, že to nevěděli. Nebo že příčky v koupelně jsou na stržení.
u něčeho opravdu věřím, že to nemohli vědět. U něčeho si říkám, že už to mohli tušit.
@Anonymní píše:
Jojo máme, dostali jsme cenovou nabídku. Akorát jak odkrývají další a další věci, tak nám každý týden volají, co je třeba zaplatit navíc. Třeba že trubky jsou na výměnu, že to nevěděli. Nebo že příčky v koupelně jsou na stržení.u něčeho opravdu věřím, že to nemohli vědět. U něčeho si říkám, že už to mohli tušit.
ono opravování starého je záludný, ale i když tomu nerozumíte, chce se to jít podívat a nechat si to vysvětlit a probrat to, ono se dá občas najít i jiné řešení
A jak ti stavar oduvodnil, ze musi strhnout celou podlahu? Co jste s podlahou zamysleli puvodne?
Holky potřebuju se vypovídat. Kompletně rekonstruujeme starší dům a během prvních dvou týdnů už se stihlo pokazit, co šlo. Elektřina v takovém stavu, že prý už pomalu hrozil požár, stropy se musely strhnout, podlaha na vymlácení a další a další věci. Muž navíc stavitele úkoluje různými vychytávkami jako projektor a další technické libůstky, čímž nás podle mě katapultoval do ketogorie, že ti dva blbci zaplatí cokoliv. Mám pocit, že u něčeho nám stavitel už vyloženě kecá a prostě jen navyšuje cenu. Momentálně jsme 30% nad původní cenovou nabídkou, po dvou týdnech. Pořád na to sice máme, ale mě se už vyloženě stahuje žaludek, když mi stavitel pošle mail nebo volá
je mi normálně fyzicky zle a ani na stavbu nechci chodit, abych tu spoušť neviděla. Nikdo z našich blízkých nikdy nerekonstruoval a já nemám, kde se zeptat. Už to chci mít za sebou a dva a půl měsíce jsou ještě před námi. Ani nemluvím o tom, že už si stihli stěžovat všichni sousedi, že je tam kravál. Prošel jste si někdo něčím takovým? Jak jste to vydrželi?