Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky, chci se zeptat, kdo ma kočarek Jane, jestli mate taky ty 2 kolečka vzadu tak zešikma? jestli je to jen nejak špatne seřizene…i to kolečko vepředu me občas tak přeskakuje, jako kdyby se melo ulomit-musim kočarek zvednout a najet s nim znovu…tak sem chtela kočarek Jane, je lehoučky, velky, ale ty kolečka mi delaji problem…
diky za odpovedi, rady, tipy…
Máte zkušenost s Jané Energy?
Přidejte zkušenost s Jané EnergyAhoj, žádné sešiknemí tam není, nemáš je špatně nasazené, všechny?
Já mám Jane a žádné zešikmení tam nemám asi opravdu jsou kolečka špatně nasazené. Já jsem zadní kolečka kupovala nové kvůli opotřebení hodně jsem jezdila i ve vysokém sněhu. Hodně kolečka vrzaly a mněla jsem problém s brzdou, ale manžel namazal a bylo ok.
To nevim..ale je možne že jsou už hodne uježdene, kočarek je kupovany z druhe ruky.
už sem i pichla a tam mi teda nic neřekli, že by byli špatne nasazeny…a kolik stoji ty kolečka? a kdyby bylo špatne i to kolečko vepředu-to se da taky vymenit?
Škoda, že nemužu dat foto…
jak to vypada, proste jsou zkosene..nejsou narovno ale naklani se každe kolečko dole doprava a jde to videt až když stojite dal za kočarkem..pujdu dnes kolem obchodu s koly a zkusim se zeptat i tam…
už si nepamatuju,ale nějak kolem 500,–/1ks
pokud jsi z Prahy zajdi si sem
http://www.handypraha.cz/
@Nadka76 píše:
No praveže nejsem…jižni morava…
handy je výdradní distributor pro ČR vše pokud vím posílají do Prahy (jako servis) zavolej tam a uvidíš co ti poradí.
@Nadka76 mamjí i internetový obchod, zašlou ti to poštou. www.handypraha.cz
U našeho Slaloma (2009) se zadní kolečka směrem nahoru sbíhají. Koukala jsem i na novější kolekce a mají to taky. Já si myslím, že je to normální, a že je to tak udělané, aby byl kočár líp ovladatelný. Kočárky na běhání s velkými koly to mají taky tak.
Ahhoj, máme Slalom 2011, zadní kolečka nanutá vršky k sobě, dle mě je to schválně kvůli stabilitě, přední se občas taky jakoby zasekne, když se najede na nějakou velkou překážku v terénu, stačí jen popojet zpět, kolo se srovná a v pohodě to jede dál, to je tou aretací.
Včera sem nestihla se stavit do prodejny…
Marti-tak to jste me potešila, že to tak asi ma byt..tady bohužel nikdo nejezdi s janečkem tak ani nemam s čim porovnat…a to předni kolečko se občas tak třepe, a je fakt, že je to vetšinou jak blbe na neco najedu, ale mam vždycky pocit a strach že mi spadne…
nevim jaky mam přesne kočar-typ..ale neni uplne stary tipuju 2009.je krasne modry
Třepací přední kolečko může být nedotažený nějaký šroub. Tady je návod, jak to utáhnout.
http://www.janecz.cz/…ni-informace
Mně se kolo třepalo při běhu nebo rychlejší jízdě na nerovnostech,kolo se rozvibrovalo a jakoby se zaseklo. Utáhli jsme vše podle návodu a už to nedělá.
Tak jsem se byla mrknout nahoru na kočár…tak kolečka se mírňounce jakoby nahoře naklánějí, ale jen náznak. A pozor Janéčko není na brusle, ani běh, i když se to o něm říká, nebo píše. Brzda je přispůsobena jen na přibržování z kopce, ve větší rychlosti by rupla. To nám jasně zdůraznila prodavačka s handy. Kromě toho kolečka by to nezvládla, rozvibrovaly by se a kočár by se převrhnul. Na brusle a běh je jak psala janinaz s velkými hodně sešikmenými koly, kvůli stabilitě. (x-lander, jogger)