Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, na benzínkách (hlavně Shell) jsou chlápci, co vám natankují a umyjí okno, pokud chcete. Zrovna na té shellce to jsou asi vysloveně zaměstnanci, tudíž mají plat, ale přesto- dáváte nějaké drobné? A kolik? Já dávám, ale vždycky nevím kolik, aby to nebylo moc ani málo.
Ahoj,
přítel většinou dá dvacku. Plat mají, ale myslím, že je tam taky právě ten předpoklad, že dostanou drobné od lidí. Je to každého věc. Kdo nechce, dávat nemusí nic. Za mě těch 10-20 kč je přijatelný…
Mně minule vysvětlil, jak správně tankovat. Mívala jsem problém s tím, že mi pistole procvakávala a já tankovala deset litrů půl hodiny. Můj chytrej manžel mi poradil, ať tu pistoli otočím vzhůru nohama. Pomohlo to, ale viděl to právě tenhle chlápek a že to držím blbě. No vysvětlila jsem mu to, ale stejně mně musel mít za blbou blondýnu, co neumí natankovat, připadala jsem si fakt trapně a manželovi pak doma pěkně poděkovala. No zkrátka vysvětlil mi to, poradil, dotankoval mi ten zbytek, než jsem zaplatila, umyl okna, světla - nejprve jsem si připravila dvacku, nakonec dala patesátikorunu. Ale bylo štěstí, že jsme měla hotovost, tu mívám málokdy, takže platit kartou, nedostal by holt nic.. ![]()
Taky dáváme většinou dvacku, nejen na pumpě, ale třeba i řidičům PPL a tak, teda když jsou milí a ochotní…
Nic,protože na Shell jsou za to placení.Jinak nedávám nic,protože jejich pomoc odmítám.
Ale oni mají plat opravdu srandovní,otec tam takto pracuje,v zimě odklizi sníh,v létě nepořádek.to je jako u servirek-plat je malý,pže se počítá,že bude tuzer
luciezesvetic píše:
Ale oni mají plat opravdu srandovní,otec tam takto pracuje,v zimě odklizi sníh,v létě nepořádek.to je jako u servirek-plat je malý,pže se počítá,že bude tuzer
Nikoho tam neznám, ale přesně tak. Mají stanovený nízký plat s předpokladem, že jsou svým způsobem placeni přímo lidmi. Stejně jako číšník - velký podíl výplaty dělá spropitný. Ale to jsi vlastně už řekla ![]()
Přidávám se k ostatním, dávám většinou dvacku. Když nemám drobný tak odmítnu nebo to řeknu. Ale nechat si natankovat a umejt okna a nedat nic by mi teda bylo trapný. Přesně jak píšou holky přede mnou tušila jsem, že mají nízký plat a s tuzéry se počítá.
Dala bych dvacku, ale tankuju si sama.
Jde mi na nervy, že když přijede zaráz chlap a já, tak jde obsluha automaticky ke mně. I když to teda není důvod proč si tankuju sama, nepotřebuju to.
Ha, zrovna jsem minule říkala, že bych potřebovala sepsat všechny profese, kde se předpokládá dát dýžko
Zrovna nedávno přivezlo PPL autosedačku za 5000,– a nějaký drobný a manžel to měl samo připravené do posledního halíře - jsem myslela, že ho přetrhnu ![]()
Právě, nejčastěji v létě na OMV, Agip, Shell … auto si od nich ze zásady šmudlat nenechávám a i když mi přijdou k autu se stěrkou a kýblíkem - prostě ne, ať zapatlají skla někomu jinému ale co občas slyším, nenechává se nic, nebo pár drobných.
xangel87 píše:
Ha, zrovna jsem minule říkala, že bych potřebovala sepsat všechny profese, kde se předpokládá dát dýžkoZrovna nedávno přivezlo PPL autosedačku za 5000,– a nějaký drobný a manžel to měl samo připravené do posledního halíře - jsem myslela, že ho přetrhnu
Ty jo, jako dávat dýško řidičům, to teda slyším poprvý
. Jako někdy dávám, když ten řidič skládá těžkou věc, tak dorovnám na desítky tak aby to byla tak 20-30 Kč, ale když přinese malý paklík, tak si nechám vrátit.
Co vím, tak od Toptransu maj do kapsy 45 Kč za adresu, tudíž PPL bude podobný a to je za malej balík ažaž, navíc platím za přepravu, službu navíc nekonaj, tak nemaj nárok.
Mmch pošťákům taky dáváte dýško??? U nás se to ani nedá, páč ty lemry ze zásady balíky nevozej ![]()
Gino kdyby nám přivezli věc za 200,–, tak mu dýško asi nedám..Ale když vezl věc za x tisíc, těžkou jak blázen, tak jsem to zaokrouhlila
By mi bylo trapný objednat si tak drahou věc a pak mu dát na korunku přesně ![]()
U pumpy tankování i mytí oken personálem s díky odmítám. Jednou jsem to nestihla a dala jsem mu desetikorunu, kterou mám trvale v přihrádce na palubce připravenou do nákupního vozíku. A přijde mi to adekvátní, víc bych nedala. Řidičům přepravních firem teda taky nic navíc nedáváme. A to ani například v případě nákupu Roomby za 10 tisíc ![]()
V restauraci/hospodě nedávám dýško přesně 10 %. Klidně dám 50 Kč při útratě za 450 Kč, ale taky jsem schopná si nechat do koruny vrátit, když je účet třeba 529 Kč. Záleží na spokojenosti jak s jídlem a pitím, tak s obsluhou.