Kolik embryí zavést?

6792
16.1.13 15:33

Kolik embrii zavest?

Ahoj holky. Potrebuju trosku poradit nebo znat vas nazor na vec. Samozrejme ze budu chytrejsi po konzultaci s dr. ale neda mi to a premyslim nad tim uz asi mesic :,( Mam zamrazene 3 embria. Myslela jsem si ze mam jeste 3 pokusy, ale bohuzel mam jen jeden. Nikdo mne neinformoval o tom ze kdyz jsou zamrazene spolu tak se vybere jen to nej a zbytek se vyhodi :,( A tady zacina moje hysterie :oops: :,( mam jednorohou delohu, takze je pry mensi nez normalne a mam dovoleno zavedeni jen 1 embrijka, ale ja nad tim premyslim a bojim se ze jedno je mala sance na oplodneni, chtela bych zavest asi dve aby byla vetsi sance. Nechce se mi do celeho ivf znova :,( A muj dotaz zni, sly byste do dvou? nebo do jednoho? ale asi dr. neukecam zejo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1183
16.1.13 15:37

Za normálních okolností bych byla asi pro dvě, ale pokud máš tento problém a dr. doporučuje jedno, dala bych na něj. Mohlo by se třeba stát, že se uchytí obě a pak kvůli nedostatku místa v děloze, bys třeba přišla o obě, zbytečně, když přitom to jedno by to třeba zvládlo bez problémů. :nevim: Asi ti poradím, dej na doktora, ten má nejvíce zkušeností. A přeju hodně štěstí ať se zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
16.1.13 15:44

Ja mela zavedene dve a nakonec mam jedno mimi. Letos jsem sla na ket a ze dvou zamrazenych neprezilo ani jedno, takze mozna nebudes muset nic resit az je rozmrazi a zustane teeba jen jedno. Vezsinou je sance na rozmrazeni embrya ktere se zacne dale vyvijet asi 50procent

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
16.1.13 15:49

@Helii pravda pravdouci :roll: to bych si pak asi omlatila hlavu o zed :cert: @Janichka :,( fakt maj takhle malou sanci jo? sakra :cert: tak ono to teda nakonec muze dopadnout uplne jinak nez si planuju, to je taky fakt. nepocitala jsem s tim ze by ani jedno nevydrzelo :oops: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
16.1.13 15:54

@jaja84 já dávám vždy po 2,ale nemám tedy takový problém s dělohou :think:
Jinak poprvé se mi ze 2 chytilo 1 a podruhé žádné.
A třeba v našem CARu zbylá embrya, která nechceš zavést a jsou v pořádku znovumrazí, nevyhazují je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
16.1.13 15:59

@maraida no ja jsem si tak rikala ze kdyby mi dali dve a jedno se chytlo tak to bude optimalni, ale to nemuze nikdo vedet. A abych pak prisla o obe kuli moji hysterii a nerozvaznosti to neee :zed: proste mam strach ze to jedno nevyjde. Aha ja myslela ze se to nesmi, to by moji situaci dost zlehcilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
16.1.13 16:10

@maraida :mavam: To jde opakovaně rozmrazovat a zase zamrazovat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.1.13 16:15

Jak stará embryjka ti mrazili? Pokud by nebyla pětidenní, tak bych se zkusila zeptat v laboratoři, zda by nebylo možné ještě jednou zamrazit dvě a jedno transferovat. Vzhledem k tvému nálezu bych dala opravdu jen jedno embryjko. A taky bych pro další IVF požádala o mražení po menších skupinách, max po dvojicích. To je totiž pěkná sviňárna, pokud dají 3 naráz a pak by se musela vyhodit. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
16.1.13 16:20

@mahdalka jde.Ale opravdu jen kvalitní embrya, protože tím znovumražením a pak znovurozmražením samozřejmě embryo trpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
16.1.13 16:33

Mela jsem 5denni ale prej nic moc :,( buh vi jestli to ustojej. A holky davala jsem za zmrazeni asi 3tis. a kdyby byli zvlast tak bych platila 3krat 3tis? nebo jak to je? ach jo, to jsme byli o vikendu na horach a ja se vratila uplne odpocata se skvelim pristupem a jsem dva dny doma a zase zacinam silet :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65353
16.1.13 16:37

@jaja84 hele nepřemýšlej dopředu…stejně ti je rozmrazí všechny a pak bych se rozhodla…po poradě s embryoložkou…
Pokud by byla všechna dobrá, dala bych jedno…kdyby jedno lepší, jedno horší, dej 2…
Jsem ve stejném CARU jako Maraida…taky mám 3 jako ty a ještě 3 znovuzamražená---ale to proto, že byly kvalitní a jsou kdyžtak jako fakt poslední záchrana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
16.1.13 16:38

@jaja84 ne,platila bys furt 3000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
16.1.13 16:41

@Petra Z :palec: diky..myslela jsem si ze te tady potkam :hug: @maraida tyjo to mi ani nerikej :cert: no to je gol, teda. Aspon vim pro priste i kdyz doufam ze zadne priste uz nebude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65353
16.1.13 16:44

@jaja84 ahoj :mavam:
Holka, hlavně at to dopadne dobře už taky :hug:
Já měla po dvou…ale nechávala jsem v ždy jen jedno…tím jsem o nějaká přišla…ted mám jako ty 3…najedou
Ale já už do KETU nejdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
16.1.13 16:51

@Petra Z ahojky, dekuju :hug: no mam z toho vitr, to jako ne ze ne :roll: to pujdes do celeho ivf zase? nebo co mas v planu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí