Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, zajímalo by mě, jestli jste se některá neinformovala např. u lékaře, kolik je předního mléka, než se dítě dostane k zadnímu kojení?
Díky za odpověď:-)
Myslím, že tohle se různí u každé ženy, dokonce se to mění i v průběhu dne a záleží také na ročním období. V horkých letních dnech více, v zimě méně. Záleží na mnoha faktorech.
No právě, že to člověk nemůže nijak poznat:( Bojím se, aby pak malá nebumbala jen to přední a to zadní, že by už nemusela utáhnout ![]()
A proč by neutáhla? Člověk je savec a je málo věcí tak přirozených, jako právě kojení. Největší část problémů při kojení vzniká v hlavě matky, zkus to moc neřešit a prostě koj, bez omezení frekvence a délky, ve dne v noci, hodně jez pij a odpočívej a užívej si miminka.
@Ja-ni-na utáhne to bez problémů, stačí nemást dudlíkem a jak píše @Karleon naslouchat dítěti, kojit dle jeho potřeb, jak dlouho chce… Kdyby něco, tak se klidně obrať do vzkazů, jsem laktační poradkyně.
Nevím kolik je přední mléka. Obě děti kojím nebo kojila vždy s obou prsou na jedno kojení. Starší i teď mladá přibírají v pohodě. Lukášek dudlík měl, malá ne. Vliv to podle mě až tak velký také nemá.
Já teda kojím jedno kojení jedno prso a druhé kojení druhé prso. jinak to přední je individuální
Ja bych to taky neresila, pokud prcek po krmeni za chvili zase hlady neplace tak je to ok. Da se samozrejme zvazit, ale to staci na prohlidkach. Ja jsme taky kojila jedno kojeni jedno prso a pri druhem nabidla druhe. Porad to stridam. Jen mam nekdy problem si zapamatovat v jakem poradi, hlavne v noci
Jinak ze zacatku jsem kojila 20 minut, pak 10, no a ted jsem rada i za 5 minut. Uz jsme ale na prikrmech a vypada to ze prckovi vic chutnaji prikrmy nez mlicko. Pred prikrmy jsem kojila docela casto, cca co 2 hodiny.
Mě by tohle teda taky zajímalo, alespoň orientačně. Při kojení to neřeším, to spoléhám na prcka, ale když odsávám a mlíčko mu pak chci dát, tak aby nepil jen to přední a neměl brzy znovu hlad. Odsávání mě šíleně neba, takže vždy odsávám jen dokud to „stříká“ a pak už na to kašlu. Vím, že neodsaju ani polovinu z toho, co si prcek vypije při kojení.. Tak by mě zajímalo, jestli je to třeba 20ml nebo spíš 50ml?