Kolik jídla za den sní 20 měsíční?

836
13.12.10 21:00

Kolik jídla za den sní 20 měsíční?

Malý dnes(tedy takto s přestávkami jí už týden)snědl:220ml mléka,rohlík s máslem,3 bebe sušenky,banán,brambory se špenátem(dospělá porce),300ml čaj,knedlík se zelím a maso(asi patnáct lžiček),mandarinka,jogurt,rohlík,300ml mléka s kaší.Do toho ještě má na talířku kukuřičné křupky a pije se mnou vodu.Přijde mi,že teď jí extrémně hodně.A to pořád je u lednice a chce papat :-).
Váhu má normální 11kg na 83cm.Máte to podobné nebo jsme nějaký extrém? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
13.12.10 21:09

Já teda vůbec nekontroluju kolik toho sní, už je dost velký, jí to co my, mlíko má jen na noc…

• Citovat
  • Upravit
44199
13.12.10 21:14

Mám dvouletou dceru, snad nevadí, že je trochu starší :mrgreen: Ve 2 letech má 10 kg, asi 83 cm a mám pocit, že má tasemnici :mrgreen: Má extrémně rychlé trávení, ani gram tuku se na ní neuloží :mrgreen:
Je kojená, k tomu pije normální mléko - buď krabicové nebo převařené z mlékomatu. Neměřím to, podle chuti. Na snídani sní jogurt a krajíček chleba s něčím - sýry, žervé, cottage, pomazánky, někdy šunka, dnes měla vaječnou amoletu. Tyto dva chody s malou přestávkou. Dopoledne ovoce, kukuřičné křupky, sušenky, podle chuti. Oběda větší porci, ale jeden chod. Odpolední svačina pečivo s něčím, příloha zelenina. Večeře většinou obměna oběda - masozeleninové jídlo. Někdy místo namazaného chleba jí buchtu nebo koláč, sladká jídla ale ráda nemá.

Množství jídla se mění, někdy má větší chuť, někdy menší. Ale jí dost. Vzhledem k svojí váze a taky ve srovnání se starším, který měl ve 2 letech kolem 14 kg, ale od všeho jen „ochutnal“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30631
13.12.10 21:15

Malá má 22 měsíců, asi 11 kg a 80 cm a za dnešek spořádala:

S. MM, půl makovky
Sv. půl jablka
O. zeleninová rýže a filé (docela velkou porci)
Sv. pudink, půl banánu
V. zbytek od oběda
a mlsala pidilízátko
2V. MM

U Vás se mi toho zdá trochu víc, ale váhu má pěknou, tak bych to neřešila, ono se to střídá, pak zase bude mít období, kdy sní míň :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
13.12.10 21:17

A není v tomto věku nějaká větší potřeba jídla?Že třeba rychleji rostou? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
13.12.10 21:17

A není v tomto věku nějaká větší potřeba jídla?Že třeba rychleji rostou? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
13.12.10 21:19
monapupp píše:
A není v tomto věku nějaká větší potřeba jídla?Že třeba rychleji rostou? :-)

Střídá se období, kdy dítě jí hodně a kdy jí méně. I u nás to tak je. Já bych mu jídlo neomezovala, když je při chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
13.12.10 21:20
laducha píše:
Malá má 22 měsíců, asi 11 kg a 80 cm a za dnešek spořádala:

S. MM, půl makovky
Sv. půl jablka
O. zeleninová rýže a filé (docela velkou porci)
Sv. pudink, půl banánu
V. zbytek od oběda
a mlsala pidilízátko
2V. MM

U Vás se mi toho zdá trochu víc, ale váhu má pěknou, tak bych to neřešila, ono se to střídá, pak zase bude mít období, kdy sní míň :wink:

Je pravda,že jěště minulý týden jsem bojovala s obědy.
A můžou v tomto věku děti už oříšky?Občas mě vidí jíst pistácie a chce taky.Tak dva dám,ale nevím jestli to ještě není brzo :nevim: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
13.12.10 21:24

U oříšků je velké nebezpečí vdechnutí a následného dušení. Je to tvrdé, neforemné, dítě ještě nemusí umět pořádně kousat. Nemusí vdechnout celý ořech, stačí nerozkousaný kus. Z tohoto důvodu se nedoporučují až do 4 let. Zase tak bych to nehrotila, ale dvacetiměsíčnímu dítěti bych ořechy nedala. Nestojí mi to za to. Ořechy nejsou základ výživy. Dětem oříšky nedávám. Staršímu teda občas,musí s tím sedět na místě a nehnout se, před malou schováváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30631
13.12.10 21:26

Taky ořechy nedávám, kluci je kvůli atopu nemůžou a já je jím tajně 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
13.12.10 21:39

Máme to podobně :-) Dcera 20m má dny, kdy jí jako prokoplá a jindy zas jak střízlík. Dospělý také někdy jí víc a někdy míň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
13.12.10 21:44

Moje dceruska to v te dobe co popisujes mela taky,mela to do nedavna a to ji je tad 2a pul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
13.12.10 21:59

Malej má 11 měsíců a sní toho stejně takže bych to neřešila. 300ml k obědu jí asi měsíc.Je fakt že má 81 cm a 11,5 kg. Všechno jí po dvou nebo maxi už to neřešim. Neni tlustej je samej sval.Podle doktorky mu mám dát kolik si řekne. Je mu teprve 11 měsíců takže sušenky ani sladké mu zatim nedávám. Je jen na ovoci má rád maso a zeleninu . Jí všechno s chutí 250 ml mléka poprvé vypil v 4 měsících a od té doby pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
13.12.10 22:10

Ahoj tak to vám závidím muj malej má 16 měsícu a tolik mi toho nikdy nesnědl,ten vubec když vidí jídlo zdrhá a ječí :zed: A mléko 300ml ještě nikdy nevypil nejvíc 210ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
13.12.10 22:32
lukymaty píše:
Ahoj tak to vám závidím muj malej má 16 měsícu a tolik mi toho nikdy nesnědl,ten vubec když vidí jídlo zdrhá a ječí :zed: A mléko 300ml ještě nikdy nevypil nejvíc 210ml.

Mám doma to samé.
A tak závidím, jak vám dětičky krásně baštěj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí